Inlägg från: nihka |Visa alla inlägg
  • nihka
    Tom Araya skrev 2016-09-14 14:41:27 följande:
    Var det inte du som tyckte att man skulle rösta mot bra förslag om de kom från sd?
    Jag sa att man inte röstar på Hitlers cykelbanor.
  • nihka
    Flash Gordon skrev 2016-09-14 09:56:44 följande:
    Humorn i att S ena dagen säger att de aldrig ska ha med SD att göra för att nästa dag gnöla om att SD inte vill rösta med dem.

    Svaret från SD: Ja, men prata med oss först då så kanske vi kan komma överens om ett förslag som fungerar för bägge parter.

    Det hörn som de andra partierna målat in sig i.
    Nej, man pratar inte med rasistiska partier. Man pratar på sin höjd till dem.
  • nihka
    FDFMGA skrev 2016-09-17 11:03:50 följande:
    Han vill tvinga alliansen att bekänna färg, såtillvida att de offentligt förklarar att den bruna färgen ingår i samarbetet som ger alliansen ett regeringsunderlag.

    Visst handlar det till viss del om taktik, många borgerliga väljare har luktsinnet i behåll och skulle undvika en allians som kan tänka sig att böka runt i dyngan - men framförallt handlar det om vad man tror på.

    Sverige är ju nästan unikt såtillvida att de politiska partierna har markerat mot rasismens enkla förklaringsmodeller, det vore önskvärt om vi kan förbli unika i detta sammanhang - och om inte att man åtminstone är så anständig att man talar om att man är beredd att ta inkludera dynghögen i samarbetet.
    Ja, många borgerliga väljare har definitivt luktsinnet i behåll :)
  • nihka
    FDFMGA skrev 2016-09-18 14:23:40 följande:
    Javisst. Och vilken blivande borgerlig statsminister skulle vilja vara den som öppnade säkerhetsventilerna mot främlingsfientlighet, rasism, opportunism och bottenlös ignorans.

    SD kommer knappast att acceptera att fungera som passivt stöd för en alliansen och alliansen har brutit  mot det som avtalades i decemberöverenskommelsen. Med en decemberöverenskommelse som fortfarande hade gällt hade det också varit enkelt - största blocket bildar regering.

    Minnet är kort ibland - det verkar som att somliga glömt att decemberöverenskommelsen var ett resultat av att SD sysslade med politisk utpressning och hotade med att fälla varje budhet som lades av partier som inte aktivt går dem till mötes.

    Det kan bli riktigt intressant 2018 och förutsättningarna för ett "nytt" politiskt landskap som innebär att rasismen fortfarande hålls på avstånd från inflytande över regeringsarbetet är nog egentligen mycket goda, tror jag.
    Pressen ökar på de borgerliga att uttala sina intentioner i ett framtida regeringsbildande. Skulle vara intressant att veta hur många som skulle byta block om de egna sa att att de skulle släppa till. Helt otänkbart för mig iaf att rösta på ett parti som har för avsikt att regera ihop med ett rasistiskt parti.
  • nihka
    FDFMGA skrev 2016-09-19 08:34:35 följande:
    Mm, i gårdagens Agenda krävde Åkesson besked från Kinberg Batra om huruvida hon föredrar att samarbeta med SD eller S.
    Jag han sa så i en intervju, men Åkesson får ju ställa frågan direkt till AKB. Eller han kanske redan har gjort det?
  • nihka
    FDFMGA skrev 2016-09-19 17:57:30 följande:
    Hm, jag gissar att det enda borgerliga riksdagsparti som möjligen skulle kunna tänka sig ett samarbete med SD är det som i senaste Sifo ligger på tre procent.

    Problemet är väl att de inte vill samarbeta med S heller och där anser jag att Åkesson för en gångs skull har helt rätt. De kommer knappast att finnas några andra alternativ.

    En okonventionell lösning skulle vara att S och C bildade regering och att de sedan fick söka sig mot olika majoriteter i riksdagen, S med en ingång till MP och V och C med en ingång till M och L.
    SD ville samarbeta med S. Tills S sa nej å det bestämdaste. Sedan ville inte SD mer. Surt sa räven...

    Det blir väl samma visa med andra blocket nu.
  • nihka
    Kung Markatta skrev 2016-10-25 19:00:41 följande:

    Vanligt folk förväntas dra åt svångremmen så att ladutömmaren Magdalena Anderssons siffror ser bra ut. Detsamma gäller naturligtvis inte för regeringens hantlangare:

    www.svt.se/nyheter/inrikes/statssekreterare-reser-for-hundratusentals-kronor

    Infrastrukturminister Anna Johanssons (S) statssekreterare Erik Bromander reser mycket och dyrt. Sedan han tillträdde har han rest för mer än 800.000 kronor.

    De allra flesta av Bromanders resor har varit i business class trots regeringskansliets riktlinjer om att flygresor ska bokas till lägsta pris. Vid resorna har han även haft en hel del fritid.

    Erik Bromander, som för tillfället är på en "arbetsresa" i Sydostasien, säger till Dagens Nyheter:

    - Jag bokar inte själv mina resor, utan vi har en organisation för det på departementet. Jag utgår från att den följer de regler och rutiner som gäller för regeringskansliet.


    Ca en resa i månaden som kostar ca 30 000 i flyg och hotell låter inte orimligt för någon vars jobb det är främja svenska intressen utomlands och som reser till andra kontinenter. Om han stannat någon dag längre eller kommit någon dag tidigare är fullt förståeligt. Själva resandet över tidszoner är oerhört tröttande, men traktamente eller betalt hotell tycker jag inte är befogat om man väljer att ta ut längre ledighet på plats. Frågan är om han gjort det. Bromanders resor gås nu igenom. Det som avgör är förstås regelverket och avtal. Man har rätt till 11 timmar sammanhängande dygnsvila vilket kan göra det avtalsstridigt att exempelvis resa direkt efter arbete.

    Arbetstidslagen:

    https://www.av.se/arbetsmiljoarbete-och-inspektioner/lagar-och-regler-om-arbetsmiljo/arbetstidslagen/
  • nihka
    Kung Markatta skrev 2016-10-29 13:15:54 följande:
    Ett korrekt agerande är att sparka ut honom med huvudet före utan fallskärm. Man kan hänvisa till att det han gjort kan misstänkas vara brottsligt och att det därför inte blir något avgångsvederlag.

    Vill han ändå snylta åt sig av fallskärmen får han processa om saken. Det kan inte uteslutas att han då får rätt men då framstår han inte minst i media som ännu mer av en idiot än vad han redan gör.

    Det ska inte vara enkelt och smärtfritt att sko sig på folkets bekostnad.
    Kan tyckas, men regelverket är inte godtyckligt utan gäller på samma sätt för alla oavsett politisk tillhörighet.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?