Inlägg från: Flash Gordon |Visa alla inlägg
  • Flash Gordon

    Har du förtroende för regeringen?

    KillBill skrev 2017-05-17 07:40:49 följande:

    Jag har förklarat för att jag anser att en curator, som en vanlig twittrare, ska kunna agera inom ramen för Sweden kontot och vid behov blockera användare som lämnar hot på kontot eller sprider hat på kontot. Blocklistan bör emellertid nollställas varje vecka.


    Självklart är det är fel om någon har blivit uthängd men jag tycker också att det är tråkigt att många nu är hysteriska och verkar betrakta sweden kontot/curatorn som myndighet/myndighetsperson trots att de lånat kontot tillfälligt av myndigheten. Detta kommer troligtvis resulterar i att SI lägger ner Sweden kontot som myndigheten skapade under den förra alliansregeringens tid vid makten. 


    Du är alltså OK med att en svensk myndighet upprättar register över folk utifrån deras åsikter. Det är det många andra som inte är. Det registrerades folk i "förebyggande syfte". Det fanns alltså ingen konkret orsak (hot, hat osv) att lägga in dem i registret. De interagerade inte ens med kontot. Det fanns ingen anledning att blocka dem.

    Du medger dock att om (notera ordet "om") någon oskyldigt blivit utpekad som rasist av en svensk myndghet så är det fel ... MEN ...

    Det känns inte som ett äkta avståndstagande direkt. Mer som relativisering.


    KillBill skrev 2017-05-17 07:38:43 följande:
    Det var diu som i inlägg #5905 som kritiserade vad en tjänsteman skrev på sig egen privata twitter.

    Flash skrev följande:
    "Det visar sig att den som pekas ut som ansvarig på myndigheten för skapandet av registret, på sin privata twitter sprider vänsteråsikter och re-tweetar vänster-aktivister:

    twitter.com/heselinsi

    Sverige behöver en neutral tjänstemannakår"

    Givet kontexten inlägget skrivs i, vad i det där är det som gör att du inte förstår att jag avser tjänsteutövning och inte privata åsikter civilt?

    Och för den del du tyckte jag skippade för många led i förklaringen så utvecklade jag svaret tydligt redan i inlägg #5908 så varför fortsätter du att insinuera att det handlar om vad folk gör som privatpersoner utanför arbetstid?

  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2017-05-17 16:56:14 följande:
    Som andra insett så var det ett skämtsamt fotomontage..
    Jo, det är humor det.

    Lite grand så där von oben.

    Humor för de som inte drabbats.
  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2017-05-17 23:02:36 följande:
    Jag har noterat att individer på högerkanten är extremt upprörda över swedenkontots blocklista, det verkar faktiskt som att individer på högerkanten är mer upprörda över detta än mäns hat och hot mot kvinnor på sociala medier.

    Det var det som jag ville ha sagt.
    Folk av alla politiska färger har reagerat negativt på listan.

    Att sedan folk till höger kanske är mer upprörda beror i så fall förmodligen på att det var högerfolk som blockades och kallades det ena och det andra.

    Ungefär som du säkerligen hade kvidit rätt högt om det varit någon från NMR som fått skapat registret utifrån sin blocklista och myndigheten hade hängt ut folk som feminister och socialister.


  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2017-05-18 08:20:04 följande:

     Den som förra veckan hade tillgång till Sweden kontot valde att lägga till ca 14 000 personer på blocklistan, personer som inte ens hade interagerat med  sweden kontot. Detta var första gången som någon som lånat kontot valt att blockera i så stor skala. Svenska institutet har insett att det blev fel och har valt att plocka bort blocklistan från kontot.


    Nästan rätt.

    Det som hände var att SI aktivt bad denna vänsteraktivist att skapa registret.

    SI påstår sedan att listan är kvalitetsgranskad av dem och att det handlar om rasister och högerextrema.

    Det är ett sådan totalt haveri på denna myndighet (under utrikesminsitern) på så många plan.
  • Flash Gordon

    Ärendet är nu en regeringsfråga och kommer att komma upp i Riksdagen:

    http://carolineszyber.se/2017/05/svenskt-anseende-skadas-av-svenska-institutet/

    Caroline Szyer (KD) ställer formell fråga till utrikesministern om det planeras en undersökning av hur detta påverkat svensk utrikespolitik.

    Då Israels ambassadör blockerats och (som alla andra blockerade) pekats ut som hatspridare, rasist och högerextrem av en svensk myndighet.

    Det finns också minst två JO-anmälningar.

    Vinkeln på hur SI förstört allmän handling fortsätter också. Det finns tecken på att myndigheten ägnat sig åt damage controll genom att bakdatera/efterhandskonstruera beslut och handlingar:

    https://twitter.com/Vapenkontroll/status/865186020773552129

    http://cornucopia.cornubot.se/2017/05/svenska-institutet-raderade-offentlig.html?utm_source=t.co&utm_medium=referral

  • Flash Gordon

    Se där ja, moderaten Jan Ericson (en av de drabbade) ställer interpellation till utrikesministern. Avsevärt mer detaljerad än Szybers fråga.

    http://www.ericsoniubbhult.se/


    - På vilket sätt avser ministern att ge de drabbade upprättelse?

    - Vilka åtgärder rörande Svenska Institutet avser ministern vidta med anledning av deras agerande?

    - På vilket sätt tänker ministern verka för att ingen myndighet under hennes departement gör sig skyldiga till något liknande igen? 


    Då är det en interpellation och en fråga som Margot Wallström måste svara på.

    #blockgate

  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2017-05-20 16:58:50 följande:
    #offerkofta
    Nästa steg i avhumanisering av de med andra åsikter.

    De som klagar på att de åsiktsregistrerats kallas "offerkoftor".

    Sagt av de som inte drabbas och som lierat sig med makten.
  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2017-05-21 12:58:02 följande:

    Vi pratar alltså om en moderat politiker som har ytterst lätt att få komma till tals i det svenska samhället och som har blivit blockad från ett Twitter konto som lånats ut av Svenska institutet.  


     


    Det är tiotusentals individer som helt godtyckligt registrerats och pekats ut som rasister och högerextrema av en svensk myndighet.

    Du har redan försvarat registrerandet så det behöver vi inte ta en gång till.

    Men det finns förstås en orsak till att detta nu kommit upp på regeringsnivå, i Riksdagen, till JO och nu senast även blivit polisanmält även om du tycker det är "offerkofta".

    Det är faktiskt smakligare om du inte säger något alls än att du hånar de blivit utsatta.
  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2017-05-22 10:24:31 följande:
    Registreringen på swedenkontot lär ha kommit till när alliansen satt vid makten och SI började låna ut kontot till främmande människor.

    Hur ser du på alliansregeringens ansvar för kontots tillblivelse och på att människor kan ha blivit blockade på Twitter på ett konto som tillhandahållits av en statlig myndighet under alliansen regeringstid?
    Registret ifråga skapades ca den 8/5-17.

    Myndigheten gav en känd vänsteraktivist i uppdrag att upprätta registret "i förebyggande syfte", kallade det "kvalitetssäkrat" och pekade ut alla i registret som rasister.

    Du är OK med detta.

    ----

    Du försöker blanda ihop #blockgate med enstaka blockeringar från ett myndighetskonto, på förekommen anledning, som eventuellt har skett genom tiderna.

    Nu senast är det minister Anders Ygeman som blockerat medborgare, till och med anställda i myndigheter under honom (polisen) från att komunicera med hans officiella konton.
    https://twitter.com/LisaReventberg/status/863283409694720000
    https://twitter.com/hanifbali/status/863137520493543424
    https://twitter.com/ABDebatt/status/866141391495344128

    Det är en principiellt intressant diskusion hur och när en myndighet kan utestänga medborgare coh det är en outredd frågan som kommer med nya komunikationstekniker, men den har inget att göra med skapandet av ett register "i förebyggande syfte" utifrån folks politiska åsikter.
  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2017-05-22 17:10:17 följande:

    Det lär ha funnits blocklistor (det du kallar för register) sedan Svenska Institutet började låna ut sitt Twitter konto år 2012. Menar du att det är en det skulle vara någon juridisk skillnad ifall det är en eller flera som har blivit blockerade eller om någon blivit blockerad under en vecka eller under en längre tid? Det tror inte jag.


    Det verkar som att skrikhögern nu har tagit strid mot twitters blocklistor i allmänhet och detta trots att så många inom skrikhögern brukar använda sig av funktionen. Jag pajashögern väljer verkligen sina politiska strider. 


     
    Det är iofs en intressant fråga om en myndighet ens får hindra en svensk medborgare att kommunicera med dem via deras officiella kanaler. Se exempelvis minister Ygeman ovan. Den kommer att behöva tittas på inom en snar framtid med dessa nya sätt att komunicera.

    Detta är dock en annan fråga då nu myndigheten begärt att ett register skall skapas "i förbyggande syfte" och sedan pekar ut alla på listan som högerextrema rasister.

    Medan man gör detta trasslar man dessutom in sig i så gott som varje regelverk som finns kring offentlig förvaltning och svensk lagstiftning.

    Ett myndighetshaveri av sällan skådat slag.

    Nästa grej på listan:

    Det saknas med all säkerhet fastställda blockeringsregler att få sin sak bedömd emot (vilket gör att allt bara blir godtycke hos en enskild byråkrat som avgör ärendet).

    Det saknas också förmodligen formellt gallringsbeslut

    https://twitter.com/nihe008/status/866695712838471680
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?