Inlägg från: Flash Gordon |Visa alla inlägg
  • Flash Gordon

    Har du förtroende för regeringen?

    Så regeringen stoppar alltså de ID-kontroller som sker på danskt territorium med hänvisning till att man kommer att föra över fler (av för få) poliser till att sköta gränskontroll på svenskt territorium?

    https://twitter.com/hanifbali/status/859408373560815616

    Och därmed kan folk återigen resa in fritt i Sverige och begära asyl. här istället fåör i Danmark.

    Tillbaka på ruta ett.

  • Flash Gordon

    Migrationsverket blev tagna på sängen. De har baserat sina prognoser på att ID-kontrollerna blir kvar till minst november.

    Polisen i skåne blev också tagna på sängen och håller krismöte om hur de skall fördela om resurserna.

    Detta handlar alltså om att MP numer mäter nedåt 2,5% i opinionsundersökningarna och därför omgående behöver en politisk framgång.

    Regeringen sätter ett partis välbefinnande framför landets.

  • Flash Gordon

    Det var det här med att utse lämpliga minstrar. En svår konst, uppenbarligen:

    http://iotakt.se/twittraren/

    "Om Sjöstedt kunde jämföra Lars Beckmans twittrande med naturkatastrofer är statsrådet Strandhälls uppenbarelse på de sociala medierna något av Armageddon.

    Det var Strandhäll som lade ut bilden på ett gäng lätt påstrukna kvinnliga statsråd i smartaste, bästa tjejgänget på Twitter samtidigt som programledaren i Aktuellt berättade att ingen av regeringens ansvariga statsråd hade tid att komma och försvara regeringens politik. De ansvariga statsråden fanns på Strandhälls bild nämligen. Hela Strandhälls uppenbarelse på Twitter är som en infantil och påtänd SSU:are programmerad för valrörelseretorik.

    Statsrådet och twittraren Strandhäll klarar inte av att gratulera till ett barns födsel utan att bli politisk och komma med mästrande ideologiska pekpinnar till de lyckliga tu innan den första blöjan är bytt.

    "Ser på Insta att Reinfeldt fått barn. Stort grattis! Som Fredrik vet har vi en fantastisk föräldraförsäkring i Sverige, hoppas de delar lika!" - Statsrådet Strandhäll gratulerar på sitt eget oefterhärmliga sätt på Twitter.

    Det finns en tid för politisk mästrande, för ideologiska pekpinnar och att lyfta fram det man vill med sitt politiska engagemang. Den tiden och det tillfället är inte när man skall gratulera någon till att blivit förälder, till några som nyss har fått barn. Det är då gratulationen känns som en bisak. Strandhäll fattar inte det där."

  • Flash Gordon
    Abegayle70 skrev 2017-05-03 19:17:18 följande:
    Sverige var, alltså enda EU-land, som förnekade de judiska kopplingarna till Jerusalem.
    Var står det i resolutionstexten jag länkade?

    Att Östra Jerusalem är ockuperat av Israel är standard FN-uppfattning, vad jag vet.

    Den enda passus som handlar om hela Jerusalem är den som fördömer Israels beslut från 1981(?) att ensidigt proklamera hela Jerusalem som sin suveräna huvudstad.

    Om ingen någonstans, kanske du(?),  kan länka en förklaring till varför detta innebär att Sverige förnekar Israels rätt till Västra Jerusalem så måste vi nog utgå från att detta påstående som snurrar runt i syber-spejs just nu är en Anka Deluxe.


  • Flash Gordon
    Abegayle70 skrev 2017-05-04 12:16:57 följande:
    "Ockupation" är en konstruktion, rätt uttryck är omdiskutyerat område, "disputed territories". (Men det är ett ämne för en helt annan tråd.)
    Nä, det var förhastat av mig att skriva det, men andemeningen i de återkommande s.k. resolutionerna från UNESCO (som vad jag vet inte är något övertatligt organ = Israel kommer högaktningsfullt och med all rätt att skita fullständigt i) är att Israel ska fråntas allt inflytande över Jeruslalem och de historiska platserna.
    Nä, ockupationen var, och är, en militär operation. Det är inte en "konstruktion".

    FN och andra internationella organ har flera gånger markerat att Östra Jerusalem är ockuperad mark likväl som Golanhöjderna och Västbanken och som Israel måste lämna. Att israel skiter i det, det vet vi.

    Om nu de historiska platserna ligger i Östra Jerusalem så har Israel ingen internationell laglig rätt till att styra över dem.
  • Flash Gordon
    Tom Araya skrev 2017-05-04 15:51:58 följande:
    Jag uppfattar det som att det är Jerusalem som helhet UNESCO ifrågasätter om Israel ska besitta kontrollen av, inte de delar av Jerusalem som ursprungligen var tänkt för Israel i uppdelningen av landområdet när Israel utropades. Du får rätta mig om jag har fel, men jag vill då nog gärna se någon pålitlig källa på det.
    Ursprunget var att Jerusalem skulle vara en "internationell stad".

    Sedan slet Israel och Jordanien istället åt sig varsin halva med vapenmakt och det var Jordanien som fick den finaste biten. Bägge länderna lät inkorporera sin bit i sitt land.

    Sedan i kriget 1967 så invarderade Israel bland annat Östra Jerusalem och har ockuperat staden sedan dess.

    1980 utropade Israel ensidigt Jerusalem i sin helhet som sin huvudstad.

    det UNESCO protesterar mot nu är bland annat hur Israel medvetet "förändrar karaktären" på staden. Det handlar bland anant om hur man tvingar bort araber/palistinier medan man tillåter judar att flytta in fritt utan regelverk.

    Samma som på Västbanken.

    De kallar den ockupationspolitiken för "facts on the ground".


  • Flash Gordon
    Abegayle70 skrev 2017-05-05 08:41:57 följande:
    Klart att israel skiter i det. Det är landområden som motståndaren förlorat i ett anfallskrig.

    www.gp.se/nyheter/debatt/israel-har-r%C3%A4tt...

    Ja Israel skiter i allt som inte faller dem på läppen. Vi vet det.

    Efter ett krig brukar de vinnande parterna normalt sett lämna tillbaka det land man ockuperat.

    USA lämande Japan. De västallierade lämnade Italien och den del av Tyskland som de ockuperade.

    De till och med hjälpte till att bygga upp de besegrade nationerna igen. För att skapa långsiktig fred. Och de lyckades.

    Israel kommer inte att få uppleva fred så länge de fortsätter att ockupera de områden de erövrade. Men det är deras val att göra.

  • Flash Gordon
    Abegayle70 skrev 2017-05-05 12:40:40 följande:
    Väntar på att Ryssland lämnar tillbaka Ostpreussen m.fl områden till Tyskland...

    Israel har lämnat Sinai till Egypten (som de erövrade i sexdagarskriget.
    Jordanien hade ingen rätt till Västbanken (som de ockuperade sedan 1948) De har inte längre några anspråk på området.
    Läs hela länken som postats tidigare.

    Regeringen stödjer gång på gång judehatande diktaturer istället för att ge stöd till den enda demokartin i regionen, där dessutom judar, araber, kristna och sekulära (som jag själv) lever tillsammans i fred.
    Länken går till en text från en sk Rechts-Haber ("rättshaverist" på svenska) som driver den där tesen om att de ockuperade områdena egentligen inte är ockuperade tvärtmot i stort sett alla andra: FN, internationella domstolar, enkilda nationer osv.

    Regeringen må vara usel i sin MÖ-politik men det som UNESCO beslutade hade väldigt lite att göra med vad regeringen anklagas för att ha gjort.


  • Flash Gordon
    Abegayle70 skrev 2017-05-05 13:14:16 följande:
    Du får gärna komma med något som stödjer ditt påstående att Bernt Ekström skulle vara rättshaverist, annars gränsr det till förtal.
    Det går bra att googla hans namn och läsa de som debatterar emot honom.

    Han kämpar på för det han tycker är rätt mot i stort sett allt och alla inom det internationella etablisemanget. Domstolar, FN, osv.

    Det här är väl til och med ett direkt svar på den insändare du länkat?
    https://norah4you.wordpress.com/2010/05/23/staten-israel-och-palestinamandatet/

    Att judar fick rätten att bosätta sig inom brittiska protektoratet Palestina år 1922 och att det fanns en avsiktsförklaring i Palestinamandatet att inom Palestinas område skapa en judisk stat innebär INTE att den senare tillkomna staten Israel getts rättigheter utöver de områden som godkänts i internationella överenskommelser inom FN-s ram 1948!
    ...
    Det finns alltså INGA GILTIGA ARGUMENT för att hävda Israels rätt till Gaza och Västbanken. Det finns å andra sidan internationella överenskommelser i FN som godkänt staten Israels bildande inom de av FN godkända gränserna.

    Så kan man grotta ned sig i det där hur mycket man vill. Och det kommer inte att leda framåt.

    Frågan här handlade om UNESCO och omröstningen. Inget i den omröstningen förnekar Jerusalems judiska koppling och inte heller säger den något om Jerusalems västra halva som judiskt styrd. 
  • Flash Gordon
    Flash Gordon skrev 2017-05-03 15:50:34 följande:
    Så regeringen stoppar alltså de ID-kontroller som sker på danskt territorium med hänvisning till att man kommer att föra över fler (av för få) poliser till att sköta gränskontroll på svenskt territorium?

    twitter.com/hanifbali/status/8594083735608156...

    Och därmed kan folk återigen resa in fritt i Sverige och begära asyl. här istället fåör i Danmark.

    Tillbaka på ruta ett.
    Och precis som förutspått.

    Med ID-kontrollerna borta ökar antalet migranter lavinartat. Direkt. Det tog bara någon dag så var cirkusen igång igen.

    http://www.sydsvenskan.se/2017-05-08/fler-asylsokande-vid-gransen

    http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/K5kKX/antalet-asylsokande-okar-akb-oroad

    Regeringen blir nervös och talar om att det kanske måste införas ID-kontroller igen.

    Detta hade de förstås kunnat räknat ut med arslet men regeringen prioriterade en politisk vinst för ett svårt sårat MP före nationens bästa.

    Resultatet av det här kommer att bli att man snabbt kommer att behöva kasta om politiken igen på området.

    Förtroendeingivnade regering.

    Nä.

Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?