Inlägg från: Flash Gordon |Visa alla inlägg
  • Flash Gordon

    Har du förtroende för regeringen?

    KillBill skrev 2017-04-07 08:06:47 följande:

    Men hur tänker du nu? Hur kan du ens jämföra en löneförmån med något som ingår i en medlemsavgift?  Man betalar för fackavgiften med skattade pengar och fackavgiften är inte avdragsgill (denna avdragsrätt plockade alliansregeringen bort). Varför skulle då detta beskattas? Det är inget annat än en tankevurpa från din sida men visar också vilken usel nivå det är GPs ledarredaktion nuförtiden.

    Förslaget är för övrigt att privat sjukförsäkring bara ska beskattas när arbetsgivaren har betalat för försäkringen (inte om du själv har betalat för hela försäkringen).


    ARbetstagaren betalar redan för sin sjukförsäkring, genom löneavdrag. Att arbetsgivaren är den som ordnar försäkringen gör ingen skillnad.

    Lika mycket som försäkringen är betald via en fackavgift så så är försäkringen betald via löneavdrag.

    Att gynna den egna Rörelsens alternativ framför andra, privata, sådana är förstås fullt naturligt för en sosse.
  • Flash Gordon

    Mer på ämnet:

    http://www.realtid.se/debatt/darfor-ar-en-skatt-pa-sjukforsakringar-orimlig

    "Vi har idag världens högsta skatter. Som egenföretagare betalar jag samma höga sociala avgifter som alla andra. Jag och den miljon företagare som finns här, än så länge, varav 75 procent precis som jag saknar anställda. Dessa sociala avgifter betalar min premie till socialförsäkringssystemet, pension och annat som staten finansierar via arbetsgivaravgifterna.

    Men när jag blir sjuk måste jag de första 14 dagarna betala min egen sjuklön innan jag kan få sjukpenning från Försäkringskassan. Eftersom jag inte har några anställda måste jag samtidigt göra jobbet, eller riskera att tappa kunder och intäkter. Någon vikarie kan jag inte ta in eftersom mitt jobb är specialiserat. 

    Så jag har alltså fått betala min egen sjukdomsperiod två gånger: först via sociala avgifter, sedan sjuklön. Och jag måste ändå jobba. 

    ...

    Men givetvis finns det ett undantag: facken. LO betalar tiotals miljoner kronor per år till Socialdemokraterna och kräver politik för pengarna. Då duger det inte att deras medlemmar drabbas av några extra pålagor, så gruppförsäkringar via facken, även de som är sjukvårdsförsäkringar, räknas alltså inte in enligt förslaget. Facken åker återigen gräddfil. Det är således bara vi företagare som ska åläggas denna straffbeskattning. "

  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2017-04-07 08:53:29 följande:

    OM arbetstagaren betalar för försäkringen så görs detta genom bruttolöneavdrag dvs innan skatten är dragen. Detta innebär att avdraget för att betala sjukförsäkringen minskar den anställdes skatt.  Det är framförallt anställda med höga inkomster och som betalar statlig skatt som erbjuds privat sjukförsäkring. Genom att bruttolöneavdraget för försäkringen minskar den beskattningsbara inkomsten så påverkas marginalskatten och den anställes nettokostnad för försäkringen kommer i slutändan bara att bli 50% av den ursprungliga kostnaden (om beaktar den minskade skatten). Man kan säga att staten subventionerar högavlönades privata sjukförsäkringar.


    När en anställd betalar sin fackavgift så görs detta direkt av den anställde eller genom att arbetsgivaren gör ett nettolöneavdrag dvs avdraget görs efter det att skatten är dragen. Detta avdrag påverkar således inte den anställdes skatt. Staten subventionerar alltså inte kollektiva sjukförsäkringar som ingår i fackavgiften. 


    Ditt svammel om att gynna den egna rörelsen är altså felaktigt.
    Dina felaktgheter finns redan bemötta ovan. Läs om vem som betalar vad för vad.

    Det är helt enligt ideologi att låta Rörelsens alternativ få vara och ge sig på privatra dito. Styrt av Vänsterpartiet (fd Kommunisterna) i detta fall.

    Att en sosse försvarar Rörelsen förstår vi.

    Vad regeringen (och du, enligt ovan) inte förstår är att det inte är rika knösar som har dessa försäkringar utan i mångt och mycket småföretagare. Egenföretagare. Bönder. Snickare. Åkare.

    Spänande upplägg att detta skal bli en egen punkt senare i Riksdagen, om jag förstått rätt. Som upplagt för att utmana Alliansen att agera.
  • Flash Gordon

    Bara i Sverige.

    Regeringen vägrar nominera svenska kulturyttringar till UNESCO:s lista för immateriella kulturarv.

    http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=478&artikel=6669759&utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter


    "Per Ohlsson Fridh är statssekreterare på kulturdepartementet. 

    - Det är ganska många gånger problematiskt att hävda att ett visst kulturarv eller en viss tradition skulle vara viktigare eller ha större betydelse än en annan."


    "Problematiskt" att hävda att exempelvis Lucia, Midsommarfirande, hambo och nyckelharpa skulle ha större betydelse för svensk kultur än ... vadå?

    Ramadan? Falafel? Burka?

    Detta alltså från kulturdepartementet, ledda av Alice Bah Kunke och Miljöpartiet. Partiet som mest av alla infiltrerats av islamister.
  • Flash Gordon
    Digestive skrev 2017-04-12 14:40:45 följande:
    Länken fungerar inte men visst är det allmänt trist med en kulturnonchalant regering (för att inte tala om hur efterblivna de är på att uppmärksamma kulturrelaterad problematik). Det samma kan dock sägas om den tidigare Allians-regeringen.
    Fungerar för mig men provar så här då:

    länk

    Eller så får du själv surfa till Sveriges Radios P1/kulturnytt

    I resten av värrlden har de inga som helst problem med att tala om swedish midsummer och lucia som markerande svenska företeelser. Svensk media gör ett stort nummer varje gång av nobelpristagarna som får uppleva sitt första luciatåg.

    Men den nuvarande regeringen, och då i synnerhet miljöpartisterna på kulturdepartementet, anser att det är probematiskt att "hävda ... ett visst kulturarv eller en viss tradition"?

    Hävda? I jämförelse med ... vadå ... tänker miljöpartisten? Menar de att ramadan och lucia har samma och historiska betydelse för att definiera Sverige? Falafel och smörgårdsbord?

    Så fast som de är i sin identitetspolitik och kulturrelativisering så det problematiskt för dem att defineira någonting som "typiskt svenskt", som ett svenskt kulturarv. Resten av världen och majoriteten av svenskarna har absolut inga problem med att erkänna midsommar och lucia som "typiskt svenska" företeelser.

    Men regeringen har det.

    Den nivån av självförakt och självförnekelse är någoting som i sig måste vara värsldsunikt.

    Kanske regeringen kan ansöka om att det självföraktet skall in på UNESCO:s lista?

    Nåja, en liten tröst i eländet är att nästa regering lär ställa sig mer positiv till svenskt kulturarv.

    Exempel på andra saker på listan:

    Belgiskt öl, Spanska ridskolan i Wien, fadomusik från Portugal och Tjeckisk/Slovakisk dockteater

    http://www.unesco.org/culture/ich/en/lists
  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2017-04-13 09:25:57 följande:

    Danskarna är pellejönsar. Först låter dom hundratusentals flyktingar, utan att kontrollera vilka dom är,  ta sig genom Danmark för att kunna söka asyl i Sverige . 


    Tänk om du hade torgfört samma åsikter sommaren 2015.

    Vem vet, kanske hade kunnat gjort skillnad?
  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2017-04-13 14:14:21 följande:

    Jag delar uppfattningen att Sverige inte kan ha generösare villkor än andra EU länder. Men anser också att länder som tex Danmark borde ha hanterat gränskontrollerna mycket bättre än vad de gjorde. Danmarks flata hantering av sin yttre och inre gränskontroll bidrog till att så många flyktingar kunde ta sig till Sverige.


    F*n, du låter ju nu som jag gjorde redan 2015.

    Gissa vad jag blev kallad då av allsköns kretiner?
  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2017-04-14 11:19:18 följande:

    Jag har inte ändrat uppfattning.


    Åjo.

    Din nuvunna insikt om att de skulle ha stoppats i Danmark, eller Tyskland, eller någon ananstans tidigare på vägen är visserligen lovvärd - men för sen.

    Välkommer ut ur garderoben som varandes: "SD:are, rasist, islmaofob ..."

  • Flash Gordon

    Att idag, två år senare, sitta och klaga på att Danmark släppte genom alla in i Sverige och hänvisa till Dublinförordningen när det på den tiden lät att : "Det klarar vi".

  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2017-04-14 11:44:45 följande:
    Det jag har hävdat och fortfarande hävdar är att Sverige är tvungen att pröva asylskälen för alla som når Sveriges gräns. Vi kan inte (utan att först göra en grundlig asylutredning) skicka tillbaka flyktingar till Danmark eller Tyskland med motivering att flyktingarna passerat dessa länder och att asylansökningarna ska ske där i stället.
    App app app!

    Du sitter faktiskt här och nu och klagar på att danskarna bara släppte genom alla invandrare till Sveirge.

    Hade du framfört samma sak då hade kanske gränsen kunnat stängas tidigare och danskarna tvingats ta sitt ansvar..
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?