Inlägg från: Flash Gordon |Visa alla inlägg
  • Flash Gordon

    Har du förtroende för regeringen?

    KillBill skrev 2017-06-02 11:35:12 följande:

    Stämmer det inte att polisanmälan avser den s.k. blocklistan på Twitter (och att denna lista utgör själva registret)?

    Stämmer det inte att blocklistan har gjorts tillgänglig via en delningstjänst på Twitter och att detta också har polisanmälts (spridit registret till tredje land som du så fint kallar det).


    Det är din förståelse av vad som har skett.

    Andra ser lite mer allvarligt, coh principiellt, på saken.
  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2017-06-02 12:11:37 följande:
    Tack! Jag noterar att du inte korrigerar mina uppgifter.
    Nä, du har ju din verklighet. Varför skulle jag korrigera den?

    Många andra ser ett mycket vidare problem än ett simpelt "moderat anmäler privatperson - inte undra på att moderaterna minskar" men det är inget du som sosse behöver fundera på.
  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2017-06-02 17:19:00 följande:
    Olaga blockning på Twitter haha, moderaterna verkar vara riktigt desperata nuförtiden smile2.gif
    Precis det där.

    Trivilaiseringen av att en statlig myndighet skapar ett åsiktsregister.

    Säkert inte lika mycket grön smajlis den dagen Nordiska Motståndsrörelsen hackar FL och lägger upp KB i sitt eget åsiktsregister.
  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2017-06-02 21:46:27 följande:
    Är det inte lite magstarkt att kalla en blocklista på Twitter för åsiktsregister? Vad är det för åsikter som far registrerats? Både rasister och antirasister, höger och vänstersympatisörer har funnits med på listan och vad jag vet så har det inte funnits några kommentarer gällande personernas åsikter på blocklistan. Kan du förtydliga på vilket sätt blocklistan utgör åsiktsregistrering?
    Det har framgått tydligt i en mängd inlägg här på FL, i myndighetens egna uttalanden och i alla de hundratals(?) inlägg och debattartiklar som skrivits om detta.

    Jag tror inte det gör någon som helst skillnad för din inställning till saken om jag upprepar det som redan står i tråden en gång till. Så jag hoppar den.
  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2017-06-02 22:16:48 följande:
    Du har faktiskt inte förklarat på vilket sätt blocklistan utgör åsiktsregistrering.

    Det finns ju både rasister och antirasister, socialister och borgerliga sympatisörer på listan men på vilket sätt menar du att respektive persons åsikter har blivit registrerade?
    Jo, och  det har vänsteraktivisten också. Namnen är lagda i registret för att de utgör "rasister, högerextremister osv ..."

    De är utvalda för sina påstådda polistika åsikters skull.
  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2017-06-02 22:39:59 följande:
    Om jag gör en lista med en massa människors namn så kommer listan representera en mängd olika åsikter men den utgör ju inget åsiktsregister om jag inte gör noteringar om respektive persons åsikter.

    På vilket sätt har man registrerat åsikter i den aktuella blocklistan?
    Såväl myndigheten som vänsteraktivisten har uttryckligen sagt att namnen är ditlagda pga deras åsikter. Det vet du också.

    Detta handlar nte om din personliga spam-lista på mejlen utan om ett register baserat på åsikter som har offentliggjorts.
  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2017-06-03 19:31:02 följande:

    Om jag skulle ha en blocklista på Twitter så är det troligt att de som hamnar på denna lista har åsikter som inte stämmer överens med mina egna åsikter och du menar alltså att det är förbjudet att upprätta sådana blocklistor på Twitter?


    Vad gäller själva spridningen så har Vian Tahirs gjort sin egen blocklista tillgänglig via en Twitter-tjänst och någon har därefter laddat ner blocklistan och spridit den bl.a. annat via Nyheter i dag (en publikation som står SD nära) och jag funderar på om inte det mest klandervärda i historien är att någon har valt att sprida Vian Tahirs privata Twitterblocklista på ett annat sätt än det tänkta syftet.


    Du vet mycket väl vid det här laget att det inte avser privat bruk.

    Det finns ingen ärlig anledning för dig att låtsas om något annat.
  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2017-06-04 09:27:55 följande:

    Nej berätta så att jag förstår. Sweden kontot lånas ut till privatpersoner, De som lånar kontot Twittrar  som privatpersoner. Den moderata riksdagsmannen Jan Ericson (Ericson i Ubbhult) har polisanmält en privatpersons blocklista.


    Nä, det har han inte.

    Han har anmält ett register, baserat på åsikter, som offentliggjort och spridits. Det vet du också. Egentligen.

    Men nu är det sagt så tydligt det går.
  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2017-06-04 10:04:21 följande:
    Du har fel. Så här skriver Ericson själv på sin hemsida:

    Den moderata riksdagsmannen har alltså polisanmält en privatperson som använde sin privata blocklista för Twitter när hon lånade Sweden kontot av SI


    Jag förslår att du läser polisanmälan.
  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2017-06-04 14:57:07 följande:

    Jag har självklart läst polisanmälan och av den framgår att den moderate riksdagsmannen Jan Ericson har polisanmält en privatpersons privata blocklista för Twitter som privatpersonen valt att göra tillgänglig för vänner och andra via Twitter-appen Block Together.  Att den moderate riksdagsmannen Jan Ericson väljer att kalla en blocklista på Twitter för personregister, åsiktsregister m.m förändrar inte det faktum att det handlar om en blocklista för Twitter.


    Då förslår jag att du läser den igen. Du har nämligen missat hela poängen.

    Vänsteraktivisten är polisanmäld för bland annat att utan samtycke, baserat på folks åsikter, ha samlat ihop personuppgifter i ett register, spridit detta register såväl utomlands som offentligt och gjort detta i ett proffesionellt sammanhang där registeret inte varit för enskilt bruk. 

    Ditt privata spam-filter på mejlen är alltså inte i fara. Inte heller din block-lista på twitter - om du har twitter.

    Eftersom detta är mycket större än "en blocklista på twitter"
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?