Inlägg från: FDFMGA |Visa alla inlägg
  • FDFMGA

    Har du förtroende för regeringen?

    KN75 skrev 2021-10-12 15:08:28 följande:
    Fortfarande gäller att jag mycket tydligt begränsar mig till att i detta fallet kommentera de extremt högljudda i den här tråden,
    med hänvisning till omröstningen i den här tråden.

    Du anser dig uppenbarligen själv ha anledning att ta åt dig.

    Hur länge sedan är det som du själv senast kritiserade andra för att ha problem med läsförståelsen?
    Ja, partiarbetarnas skrän i den här tråden kan ju upplevas på många olika sätt.

    För min egen del så har jag mest nöje av de partiarbetare som anser sig kränkta in i märgen när vuxenvärlden kommer med avvikande åsikter.

    Inte sällan ger de då uttryck för uppfattningen att de har fått sin yttrandefrihet kränkt.

    Visst, jag vet att man inte kan se enbart med löje på SD:s partiarbetare, men nog måste man kunna få skratta åt enfaldenSkrattande
  • FDFMGA

    Så SD:s partiarbetare med vit makttankar var aktiv i MP i sin ungdom.

    Ja, steget kan tyckas långt - men det finns ju ändå något som förenar de båda partierna: Vurmen för symbolpolitik, tron på att man har lösningen på alla problem och tendensen att abonnera på skygglappar gentemot verkligheten.

    En av partiarbetarna här på FL är väl för övrigt också en före detta miljöpartist i SD-förskingringen.

  • FDFMGA

    Haha, syltryggshögern har det i sitt partiarbetar-DNA - alltså syltryggsreflexen att ständigt skylla på andra.

    Nu är det MP:s fel att SD anställer nazisterSkrattande

  • FDFMGA
    KillBill skrev 2021-10-14 06:50:07 följande:

    Ytterliga en SD tjänsteman utreds för att ha varit engagerad i det rasideologiska projektet att skapa lokala separatistiska "svenska zoner". Nu stiger nyfikenheten. Vem ska Moderaterna skylla på den här gången?

    Det blåbruna projektet går från klarhet till klarhet. 


     


    www.svd.se/annu-en-sd-tjansteman-i-riksdagen-utreds
    Spänningen är olidlig - alla väntar på nya avslöjanden från den brunblå expertgruppen: Vilken är kopplingen till MP denna gång?

    Kan det vara så att partiarbetarens mammas kusins dotter en gång var tillsammans med en miljöpartist?
  • FDFMGA
    Rataxes skrev 2021-10-14 08:44:45 följande:

    www.expressen.se/debatt/brun-betyder-nazistisk-mp-forgiftar-debatten/

    "Att brunmåla politiska motståndare är detsamma som att hävda eller antyda att de är nazister. 

    Per Bolund och Märta Stenevi tar på sig ett tungt ansvar om de fortsätter kränka minnet av nazismens brott, skriver Sven-Göran Malmgren, fd huvudredaktör för Svensk ordbok och Svenska Akademiens ordlista."

    Forumsocialisterna och deras anhang kommer naturligtvis inte att bry sig. De kommer att fortsätta brunsmeta alla som föredrar en ickesocialistisk regering.


    Språket förändras med oss - till de brunblås förtret.

    Vår samtid ser ju också lite annorlunda ut idag än för några decennier sen då partiarbetarna smög omkring i buskarna och heilade så det stod härliga till.

    Själv anser jag att man ska kalla en spade för spade, en blandfärs för blandfärs och en brunblå allians för brunblå.


  • FDFMGA
    Digestive skrev 2021-10-14 19:22:37 följande:
    En sju år gammal nyordlista har ingen som helst språklig auktoritet - inte ens årets nyordlista skulle besitta en sådan - det går dock över huvudet på folk som inte har satt sig in i språkvård. Nyordlistan överblickar enbart nybildningar i det svenska vardagsspråket och har ingen som helst språklig auktoritet.

    För någon som har studerat vårt språk så är det underhållande att se alltifrån kaxiga typer till regeringsmän hantera nyordlistan som en lista över faktiskt nya ord i vårt språk.

    Tvärtemot deras egen uppfattning så säger hela företeelsen emot deras sak av sig självt - då vi i praktiken talar om ett nyord som har underkänts av svensk språkvård sedan sju år tillbaka.

    Förvirringen som uppstår när kultur hanteras på en mer avancerad nivå än att öppna en bok, hänga en tavla på vägen eller papegoja svåra ord, den är som sagt underhållande.
    Språket är föränderligt och det är i första hand användarna som driver förändringen.

    Jag kan iofs förstå att den nyauktoritära rörelsen skulle vilja att språkanvändningen och språkutvecklingen dikterades med auktoritära metoder.

    Brunblå är en alldeles utmärkt benämning på den brunblå alliansen i åsiktssammanhang, men det är självklart ingen neutral benämning och benämningen används heller inte i nyhetsjournalistik.

    En typisk reaktion från brunblå partiarbetare är att skylla på MP eller något annat när andra brunblå partiarbetare ertappas med att brunsmeta sig själva genom att förespråka vita enklaver eller någon liknande brun åsiktsyttring.Skrattande
  • FDFMGA
    Digestive skrev 2021-10-14 22:55:53 följande:
    Med andra ord tror du inte att språkvården har koll på sådant som utbredning och användningsfrekvens. Hur tror du att nyordlistan överhuvudtaget tas fram?

    Att det dock inte räcker med enbart stolliga vänsteraktivister för att föra in korkade nyord i den officiella språkfaunan, det kanske känns förbluffande för någon som verkar tro att större delen av Sverige är med på vänsterns alla stolleprov.

    Det är säkert ett utmärkt nonsensnyord för vissa inom vänstern men helt uppenbart har det stannat där sedan det begav sig. Ha det fint i bubblan.
    Jag har för mig att Språkrådet kommer med en nyordslista årligen, somliga blir permanenta delar av vårt språk, andra försvinner nästan lika snabbt som de kom.

    Brunblå eller bråbrun har förmodligen kommit för att stanna, men då som en pejorativ benämning.

    De brunblå partiarbetarna har för övrigt sina pejorativa benämningar, problemet är väl att få av dessa partiarbetare har förmåga att se sin egen verksamhet ur andra perspektiv än navelskådarens.

    Lycka till med dina mattestudier. Du får hänvisa till Arkimedes när någon anmärker på de cirklar du ritade för att visa att 100 är 125. Han sa ju: Rubba inte mina cirklar.

    Hoppas du får en lugn och skön helg, Digestive!
  • FDFMGA
    Digestive skrev 2021-10-15 19:56:13 följande:
    Och på sju år har nyordet i fråga inte hittat in i den svenska språkfaunan. Kriterier för någonting sådant uppfylls inte och därmed har detta nyord blivit underkänt.

    Det är nog få som har missat dina svårigheter med ekvationer. Hur var det nu, man kan inte veta att 25% gillar SD om man bara vet att 75% inte gillar SD? - jag säger då det.

    Tack, helgen blir dock produktiv. Hoppas du får en slö helg vaggad ovanpå fonderna.
    Ja, det är duktigt av dig att underkänna - som den språkauktoritet du ärSkrattande

    Men språket låter sig inte styras av påbud, inte ens från sådana som är trovärdiga för vuxenvärlden.

    Jag tror att brunblå eller blåbrun har kommit för att stanna - och i likhet med den pejorativa benämningen sjuklövern kommer benämningen inte att försvinna förrän användarna anser att benämningen är obsolet, det vill säga att det brunblå samarbetet upphört.

    Nej, min helg kommer tyvärr inte att bli slö, jag önskar iofs att du hade haft rätt i din förhoppning - men dessvärre inte.

    Du vet väl att man kan använda passare när man ritar cirklar. Nåväl - hoppas att du lyckas få till mångaSolig
  • FDFMGA
    Digestive skrev 2021-10-15 19:56:13 följande:
    Tack, helgen blir dock produktiv. Hoppas du får en slö helg vaggad ovanpå fonderna.
    Mm, jag ser det - produktionen varade fram till småtimmarna. Själv la jag mig rätt tidigt och vaknade ganska sent - ett fenomen som inte är alldeles ovanligt för dem som arbetar i veckornaGlad
    Digestive skrev 2021-10-15 20:27:56 följande:
    Smickrande, det är dock inte jag som har underkänt nyordet i fråga. Sådant lämnas åt språkvården i Sverige. 
    Ni anarkister som vurmar för SD-samarbete tycks vara så beroende av auktoriteter - är det inte Bali så är det Arpi, och är det inte Bali eller Arpi så är det något som ni kallar "språkvården".

    Men utanför den brunblå bubbelgemenskapen funkar det inte så - språket är föränderligt, rentav dynamisk och låter sig inte fångas i en brunblå bubbla - eller ens av ett mindre tyckmycket sammanhang.

    Så oavsett om du och dina vänner underkänner brunblå som benämning för den brunblå alliansen som kommer benämningen att fortleva så länge den används frekvent.

    Finns det för övrigt någon alternativ benämning på den brunblå alliansen som ens tillnärmelsevis beskriver samarbetet så väl? Vad skulle det i så fall vara?

    Hoppas du får eller fick sova länge efter nattens idoga argumentationsproduktion. Dina inlägg tillhör mina favoriter, kanske särskilt mot bakgrund av att jag till vardags delvis arbetar med att frisera språklig yvighet, skulle jag tillämpa samma metodik på dina texter så skulle jag kunna använda sagan om mäster Skräddare som förlaga:

    Det bidde ingentingSolig


  • FDFMGA
    nihka skrev 2021-10-16 09:34:20 följande:
    Strunt är strunt och snus är snus... 
    Fascinerande att Fröding för cirka 130 år sen kunde pricka in nutidens konflikt mellan den brunblå samarbetet och S:

    Men strunt är strunt och snus är snus, om ock i gyllne dosor, och rosor i ett sprucket krus är ändå alltid rosor

    {#emotions_dlg.flower}
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?