Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Har du förtroende för regeringen?

    Challenger skrev 2021-05-15 10:41:49 följande:
    https://sv.wikipedia.org/wiki/Riksdagsvalet_i_Sverige_2014

    Fredrik Reinfeldt fick i sitt bästa val 30,06 % av rösterna och i sitt sämsta val 23,33 %av rösterna.   Ulf Kristersson fick 19,84 % i senaste valet och samlar just nu i opinionen 21,7% av rösterna (gårdagens Sifo). Det är ingen tvekan om vem som var populärast.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Challenger skrev 2021-05-15 11:27:27 följande:

    Nej, SDs roll som statsbärande parti har stärkts under de snart 8 år som har gått.  Löfven är ju nere på Juholt siffror och det är väl ytterst tveksamt om det blir någon förändring där. Du får väl sätta till tilltro till höjda skatter och mer migration som lösningen kanske?


    SD är inte och har aldrig var statsbärande
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Challenger skrev 2021-05-15 14:00:43 följande:

    Det handlar om att inte ha en majoritet av mandaten mot sig. Vi får väl se hur läget ser ut efter valet 2022. Med SD och M med 20-25% vardera och KD med 5-8% så tror jag vi har en M+SD+KD regering efter valet och då kommer SD att i allra högsta grad vara statsbärande. Sannolikt med en rad ministerposter. 

    Vet inte vad sossarna och Stefan Löfven ska luta sig på. Nyamko Sabuni och hennes L är väl tveksamt om de inte klarar riksdagsspärren och Annie Lööf och Nooshi Dadgostar i samma regering kan ju bli en utmaning för svetsarn att styra upp


    Du vet alltså fortfarande inte vad stadsbärande betyder.

    Statsbärande blir man inte efter en mandatperiod utan efter att ha regerat under flera.

    Sannolikt kommer SD gå sitt systerparti Danskt Folkepartis öde till möte och snart bara samla <10%
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Challenger skrev 2021-05-15 14:25:07 följande:

    Varför tror du det? Problemen med migrationen blir ju bara värre och värre för var dag. Enda räddningen är väl om övriga partier börjar anamma SDs politik, men vad gäller det vänsterliberala blocket med C+S+MP känns det ju inte särskilt troligt. 


    Det är ytterst lite som skiljer M och S när det gäller migrationspolitik och kan nästa val komma att handla om andra frågor tex vård och omsorg, skola och miljö.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    nattuw skrev 2021-05-16 00:51:56 följande:
    Skolan skall ge eleverna den kunskap och den bildning som man kan begära av ett fungerande skolsystem. Att du, av politiska skäl, hellre vill skapa en debatt om friskolor leder inte till att svensk skola blir bättre.

    Du behöver läsa på.


    Vi har idag ett system som resulterar i att aktiebolagsägda friskolekoncerner dränerar skolväsendet på resurser och skapar vinster genom att minska på antalet lärare och betala lägre lärarlöner (bla genom att anställa mindre antal behöriga lärare). Dessutom har vi ett skolvalssystem som ökar segregationen.


    OECD rekommenderar Sverige att skapa att ett finansieringssystem som gör att friskolorna fungerar för samhällets bästa, att förändra finansieringen så att mer pengar går till skolor med de största behoven och skapa ett skolvalssystem som motverkar segregation. OECD ser precis samma problem med det svenska skolsystemet som jag och alla andra kritiker av skolsystemet ser.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Challenger skrev 2021-05-16 10:35:59 följande:
    Jag tror det är bra med segregation då lika barn leka bäst. Ska mer pengar gå till sk "utsatta områden", betyder det i praktiken mindre pengar till de barn vars föräldrar arbetar och betalar skatt. Det är ett system som aldrig kan accepteras. 

    Du får självklart tro på vad du vill och kanske är nöjd med resultatutvecklingen i svenska skola?


    Ser du till vad forskningen har kommit fram till och vad experterna inom undervisning (exempelvis OECDs) säger så är segregation skadligt när ett land vill uppnå höga skolresultat.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2021-05-16 10:48:19 följande:

    Regeringen ja ...

    Morgan lyckas prata fortare än han tänker igen:

    www.expressen.se/nyheter/upplos-bolag-som-inte-konskvoterar/

    "Man kan hota med att upplösa bolaget " svarar Morgan på frågan om vad regeringen kan tänkas göra för att straffa företag som inte följer deras planerade könskvoterings-åtgärder.

    Socialdemokraterna får dra igång stora fake news-apparaten och låtsas som om det aldrig har hänt 

    "Det är ett missförstånd. Morgan har aldrig sagt att man ska stänga ner bolag som inte har 40 procent kvinnor i styrelserna. "

    Och nu efter det här inlägget kommer partiarbetarna att aktivera sin del av fake news-kampanjen. 

    Kom ihåg. Socialdemokraterna är bara en variant på alla annan sorts socialism. Allt är i grunden underställt staten. Det du har privat får du ha på nåder.


    Vad menar du? Av den 6 år gamla artikeln som du länkar till framgår det tydligt att ministern i fråga omedelbart backade från sitt resonemang :)


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2021-05-16 11:16:36 följande:
    Ja, ni ser ju själva vad som hände.
    Det intressanta är varför du, nästan på dagen 6 år efter denna nyhet som omgående dementerades, väljer att uppmärksamma frågan. 

    Kan du förklara varför du inte tror på ministerns uttalande nedan (som publicerades några timmar efter EKOTs sändning)? 

    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?