Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Har du förtroende för regeringen?

    nattuw skrev 2021-05-13 04:59:44 följande:
    Att dagens system är vansinnigt har inte med friskolornas vinster att göra. De dåliga Pisa-resultat har inte med friskolornas vinster att göra. Att bara ösa in mer pengar i kommunala skolor kommer inte att lösa några problem. Först behöver skolan reformeras så att kunskap och bildning sätts i första rummet. Sedan vi ta den ideologiska diskussionen om privata alternativs vara eller inte vara.

    I din argumentation utgår du från Sveriges resultat i PISA undersökningen.  Om du kollar vad OECD anser om det svenska skolsystemet (det är OECD som arrangerar PISA undersökningen) så är det OECD uppfattning att Sverige måste skapa system som gör att friskolorna fungerar för samhällets bästa (i dag fokuserar friskolekoncernerna på att öka värdet åt aktieägarna). OECD har även pekat på att Sverige måste säkerställa att intag och nya skolor ger en socioekonomisk blandning av elever. Idag vet vi att det fria skolvalet har ökat segregationen.


    Så ja, de aktiebolagsdrivna friskolekoncernerna är en del av problemet och som du säker vet kämpar friskolekoncernerna för att behålla dagens kösystem till skolan och motsätter sig förändringar som kan leda till en bättre socioekonomisk blandning av elever.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Challenger skrev 2021-05-13 23:31:04 följande:
    Varför skulle det vara bra med socioekonomisk blandning menar du?

    De flesta brukar vara av uppfattningen att lika barn leka bäst.

     Forskning på undervisning har visat att ett segregerat och ojämnställt skolväsende (ojämnställt sett till bl.a. föräldrars utbildningsnivå) presenterar sämre. När den svenska skolan var mer jämställd än idag var också skolresultaten bättre.


    OECS är tydliga med att Sverige måste komma tillrätta med skolsegregationen och orättvisorna inom svensk skola och har pekat på att finansieringen måste förändras så att mer pengar går till skolor med de största behoven ( i Sverige gäller detta ofta kommunala skolor) och att skolvalssystemet måste ändras så att det inte förstärker segregationen (Kötid är exempel på en urvalsmetod som är olämplig).


    skolvarlden.se/artiklar/oecd-ojamlikheten-i-svensk-skola-ar-forodande
    www.expressen.se/nyheter/oecd-reformer-kravs-om-svenska-skolan-ska-lyckas/
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    KN75 skrev 2021-05-14 10:42:58 följande:
    Varför anser du dig KillBill ha rätt att inte hålla dig till ämnet medan du har rätt att beordra andra att hålla sig till ämnet?

    Ämnet/trådrubriken är:
    Har du förtroende för regeringen?

    Jag och Challenger diskuterade det faktum att Sverige tillåter börsägda skolkoncerner att driva skattefinansierad skola något som är unikt i världen. När Challenger blandade in privatskolor som inte finansieras med skattemedel i diskussionen bad jag honom hålla sig till ämnet. Tycker du att det var konstigt?


     


    Finansieringen av skolan har varit en regeringsfråga både under den förra moderatledda regeringen och den nuvarande socialdemokratiskt ledda regeringen. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    KN75 skrev 2021-05-14 13:54:54 följande:

    Ja, mycket konstigt.
    Du erkänner ju själv i ditt senaste inlägg, som jag citerar, att DU själv medvetet väljer att INTE hålla dig till ämnet.
    Medan du försöker beordra en annan medlem att den ska hålla sig till ämnet.


    Som sagt, mycket konstigt beteende av dig!

    Har du gått bort dig i dina egna dimridåer och vet inte vilken tråd du skriver i?
    Som en hjälp till dig att hitta ut ur dimmorna informerar jag dig återigen om att: Ämnet/trådrubriken är:
    Har du förtroende för regeringen?


    Vad menar du med att inte hålla sig till ämnet? i en tråd om förtroende för regeringen kan självklart alla frågor som regeringen ansvarar för diskuteras och finansieringen av skolan är en sådan fråga.


    Däremot anser jag att dina inlägg i tråden idag bra exempel på OT då dessa inte har någon som heltst koppling till regeringen eller frågor som regeringen ansvarar för. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Challenger skrev 2021-05-14 14:50:30 följande:
    Ja, visst är det underhållande?Skrattande

    I en tråd som heter "Har du förtroende för regeringen", väljer sossen att kritisera skolpengssystemet, trots att sossarna suttit vid makten sedan 2014. De som inte dansar efter pipan beskylls för att "inte hålla sig till ämnet". Pajasfasoner är bara förnamnet! Skrattande

    Med detta inlägg visar du tydligt att du inte har förstått det svenska parlamentariska systemet. I Sverige måste en minoritetsregering skapa majoritet i riksdagen för att få igenom sin politik.


    Så länge SD och övriga borgerliga partier tycker att skattefinansierade skolkoncerner ska ha rätt att hämta kapital från den svenska skolan som var tänkt att gå till skolundervisisning för att dela ut till ägare eller använda för investeringar i skolor utomlands (tex. i Saudiarabien) är det ytterst svårt för nuvarande regeringen att göra något åt detta problem.


     


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Challenger skrev 2021-05-14 17:36:14 följande:

    Varför det? Regeringen har ju majoritet i riksdagen tillsammans med vänsterpartiet. De hade än tydligare majoritet i riksdagen 2014-2018, men sossarna valde att inte lyfta ett finger. Hade du följt med lite hade du känt till att det råder oenighet inom ditt eget parti. Du får nog börja med att driva frågan internt inom sossarna. Det borde vara prioritet nr 1. Vänstern kan ni möjligen få över, men ni kan säkert övertala CP och L också, bara ni lovar att hålla SD utanför uppgörelsen. Lycka till! 


    Nej regeringen har inte majoritet med Vänsterpartiet. De hade inte regeringen 2014 -2018 och det har inte regeringen idag.

    Det är svårt att resonera kring politiska skeenden med dig om du inte har förstått så grundläggande förutsättningar.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Challenger skrev 2021-05-14 18:47:57 följande:

    Vanligen ser regeringen till att ha majoritet för sin politik i riksdagen och även denna regering har ju tillsammans med stödpartierna från januariöverenskommelsen klar majoritet i riksdagen. Det går inte tolka på något annat vis än att regeringen är nöjd med dagens system. 


    Det är precis det regeringen gör dvs driver frågor i riksdagen som de vet att de har majoritet för. Som Padirac förklarar så är inte L och C överens med regeringen om andra frågor än de frågor som ingår i januariöverenskommelsen.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Challenger skrev 2021-05-14 20:03:45 följande:
    När röstade SD för något som de sagt sig vara emot?

    Under förra mandatperioden. Jag ger dig två exempel:
    - Vinster i välfärden
    - Krav på kollektivavtalsliknande villkor i offentlig upphandling 


    Källor:
    inkopsradet.se/hallbarhet/sociala-krav/sa-har-sd-svangt-om-kollektivavtal/
    www.svd.se/vardjattar-uppvaktade-sd--som-svangde-om-vinster-i-valfarden
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Challenger skrev 2021-05-15 00:43:34 följande:
    Nazister i SD? Skrattande
    Nazister hatar SD, men det kanske gått dig helt förbi?

    De flesta har fattat att om man ger upp sina kärnvärden bara för att få sitta i en regering har man inget inflytande alls. Då ses man bara som en Judas. En person som sålt ut sin själ, enbart för att få sitta vid köttgrytorna och få betalt. Sådana personer och partier förlorar med tiden alla sina väljare. Något som såväl S som L smärtsamt har fått lära sig. M gjorde det misstaget under Fredrik Reinfeldt, men nu tycks de lärt sig läxan och åtminstone en del av deras väljare har återvänt. 
    Nazister hatar SD?

    Är det därför som så många nazister avslöjas hysa nazistiska åsikter? Inför förra valet var SD tvungna att utesluta 14  politiker som visat sig ha tydliga band till nazism


    www.tv4.se/klipp/va/11404166/14-sd-politiker-uteslutna-efter-tydliga-kopplingar-till-nazism
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Challenger skrev 2021-05-15 10:24:03 följande:
    Ja, det stämmer att nazister hatar SD.
    Om du lyssnar på vad nationalsocialister säger för något så lägger de alltid till ordet "förrädare" innan de nämner SD vid namn numera. SD utesluter nämligen alla som yttrar nazistiska åsikter då de inte anses utgöra bra representanter för vad SD står för. Det kan inte undgått någon. Denna process har pågått sedan slutet av 90-talet och var väl en av anledningarna till att Nationaldemokraterna bildades som en utbrytarfraktion ur SD. Jag kan citera wikipedia.

    Partiets första ledning bestod av personer som lämnat Sverigedemokraterna, efter att ha kritiserat detta parti för högerpopulism och för att ha övergett etnicitetens betydelse i nationalismen. Det är ju själva grogrunden i nazismen. När man läser vad du skriver känns det som du bott under en sten i 25-30 år. Det är år 2021 nu, inte år 1991. SD har idag många väljare som är utrikesfödda, sannolikt betydligt fler än vad många andra riksdagspartier har. 

    https://www.dt.se/artikel/sverigedemokraterna-ses-som-forradare

    "Vit makt-rörelsen har i dag tagit avstånd från Sverigedemokraterna som anses som förrädare och ibland benämns som ett sionistiskt parti". Det menade Alexander Bengtsson, utbildningschef vid Expo, då han under torsdagen föreläste i Borlänge stadshus.

    Att som nationalsocialist gå med i SD måste vara lika naturligt som för en liberterian att ansöka om medlemsskap i VP. Skrattande

    Om du kollar i trådar på Flashback å är det tydligt att SD är ett alternativ för folk som hyser nazistiska sympatier att lägga sin röst på. Här får du två färska exempel på SD politiker som haft nära kopplingar till nazism. 

    Snacket om att det inte finns nazister i SD är ett skämt..

    www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/sd-s-gruppledare-i-haninge-lamnar-sina-uppdrag-efter-grov-rasism-och-nazisim

    expo.se/2021/02/efter-expos-avslojande-sd-politiker-lamnar-partiet




    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?