Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Har du förtroende för regeringen?

    K Markatta skrev 2021-10-21 12:33:03 följande:
    Hur går det då på byggarbetsplatserna med S vid rodret?

    www.cementa.se/sv/risk-for-allvarlig-samhalls...

    Risk för allvarlig samhällsstörning - Cementa förbereder kvotering av cement

    Det är i dagsläget mycket osäkert om Slitefabriken kommer att ha nödvändiga tillstånd och godkännanden på plats för fortsatt full produktion efter det att nuvarande brytningstillstånd upphör att gälla den 31 oktober 2021. Cementa förvarnar nu kunderna om att cement kan komma att kvoteras utifrån tillgängliga totalvolymer, vecka för vecka, med eventuell start i december.
    Oavsett politiskt styre har Cementa inte uppfyllt lagkraven för konsekvensutredningar för att få fortsatt brytningstillstånd.
  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2021-10-21 15:29:21 följande:
    Eftersom att det enda det röd-gröna blocket haft som gemensam politiskt projekt är att tycka illa om Sverigedemokraterna. 
    Om du läst de senaste intervjuerine i media med UK så ser du att den väg för regerandet UK ser framåt vid en eventuell regeringsbildning inte skiljer sig nämnvärt från den väg dagens regering valt - att komma överens om de saker de är överens om och förhandla i riksdagen i övriga frågor. UK eller en regeringe med M/KD kan varken med eller utan SD bestämma själva. Det är inte så det fungerar med svensk parlamentarism.

    Detta begriper UK, men det verkar som att SDs vänner inte begriper hur en regeringe söker stöd i riksdagen för sina frågor.  Komemr att tänka på de stackars SDvänner som trodde att det var orättvist och odemokratiskt att deras pati SD inte fick bilda regering, dels hade de ju fått 40% och dels så var SD det parti som ökat mest och därför hade mest stöd.

    Ja, det finns ju folk till allt {#emotions_dlg.flower}

    Förresten så hade alla politiska partier vid förra valet den gemensamma politiska åsikten att hålla SD utanför infytande , detta eftersom de inte ville släppa in ett parti som helt och hållet saknade de parlamentariska färdigheter som krövs och dels för att hålla undan den bruna ideologin.
  • Padirac
    KN75 skrev 2021-10-21 15:23:27 följande:
    Vilken glaskula låtsas du titta i när du tvärsäkert påstår dig kunna veta hur politiken och utvecklingen skulle ha varit i 7 år med en annan regering???

    Då kan jag lika tvärsäkert påstå att ingen regering skulle ha kunnat misslyckats, i de för svenska folket viktigaste frågorna, så som den katastrofala S/MP-regeringen har gjort.
    Man måste vara både blind och döv och leva i total förnekelse för att inte se denna regeringens katastrofala misslyckande.
    Man har faktiskt lyckats med en enda sak; att inte agera.
    Det där påståendet låter ju inte annorlunda än de vanliga känslostormarna som radas upp utan belägg
  • Padirac
    nattuw skrev 2021-10-22 20:37:32 följande:
    Vilket har varit en rätt lyckad taktik, för SD. Det hade nog varit bättre både för regeringens opinionssiffror och för landet om regeringen försökt lösa åtminstone några samhällsproblem.
    Om SD behandlats som de högerpopulistiska och främlingsfientliga partierna i våra grännländer istället för att behandlas som det bruna pariaparti de är så skulle SD haft regeringsinflytande för länge sedan.
  • Padirac
    K Markatta skrev 2021-10-23 11:23:18 följande:
    Två återvändande IS-terrorister har idag släppts på fri fot trots att det pågår en förundersökning om krigsförbrytelser mot dem:

    www.svt.se/nyheter/inrikes/aklagare-haver-anh...
    Tror du att åklagaren/åklagarna som beslutat att upphäva anhållningarna är en del av regeringen? Tomte

    "Åklagare har beslutat att försätta två av de tre IS-kvinnor som återvände till Sverige i torsdags på fri fot. Förundersökningen om krigsförbrytelser pågår fortfarande men det finns enligt åklagarna inte skäl till att hålla dem frihetsberövade.

    För de två kvinnor som nu försätts på fri fot pågår förundersökningarna fortfarande. Men det finns inte skäl att de ska vara frihetsberövade, enligt kammaråklagarna Reena Devgun och Hanna Lemoine vid Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet.


    För den tredje kvinnan som anhållits har åklagaren tid till på söndag klockan 12 på sig att ta ställning till en eventuell häktningsbegäran.


    Kvinnorna anlände till Arlanda i torsdags efter att ha utvisats av det kurdiska självstyret i Norra Syrien."


  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2021-10-23 07:41:02 följande:
    Fast även för S som parti har det varit rätt lyckat. De har kunnat sitta kvar vid makten.

    Visserligen har de förlorat några enstaka symbolfrågor men de har haft kvar makten över alla de tiotusentals beslut regeringens ca 25 departement fattar under ett enskilt år.

    Bara det att de i sju år nu haft all utnämningsmakt.

    De har kunnat placera partitrogna på alla poster i statsapparaten. Sådan som kan hålla ställningarna OM Partiet (av misstag, förstås) skulle förlora makten i ett allmänt val. Sådana som kan övervintra tills Partiet är tillbaka vid den officiella makten.
    Så den här gamla harangen har dykt upp igen - det var väl ett tag sedan du pushade att S skulle tillsätta en 'deep state' inom departementen.

    Jag antar att du inte har någonting som ger belägg för ditt påstående?

    Inresant änd att du menar att S i regeringsställning enbart forlorat enstaka symbolfrågor, annars brukar ju SDs vurmare och vänner påstå att S i regeringsställning inte fått igenom någon av sina frågor. Du håller alltså inte med om detta utan pekar på enstaka symbolfrågor.

    Jag kan tänka mig att de illibela krafterna ser det som att 'partiarbetare övervintrar' i departementen iom att de inte fått tillsätta sina egna trogna partiarbetare på opolitiska tjänstemannaposter - klyftan mellan demokratiska medborgare och politiskt tillsatta illiberala SD-tjänstemän är trots altt avgrundsdjup.
  • Padirac
    nihka skrev 2021-10-23 13:40:09 följande:
    Socialdemokrater få inte jobba med annat än fönsterputsning. SDare ska inneha alla (samhälls)viktiga poster. Annars är det "odemokratiskt" smile2.gif
    Det gäller alla 'vänsterliberala kulturmarxister' som infiltrerat samhällets alla funktioner med värderingar som etnonationalisterna ser som samhällsomstörtande
  • Padirac
    nihka skrev 2021-10-23 14:11:59 följande:
    När ska de fatta att det är fritt för alla att söka alla jobb? Det kommer inte en jobbtant som delar ut jobb jämt fördelat utifrån partitillhörighet.

    Man rekryterar utifrån utbildning och kompetens och det är väl där det stuper för alltför många från brunhögern.
    Det är ju enligt en del av de bruna här på FL odemokratiskt att de som inte vill ha demokrati med opolitiskt tillsatta  tjänstemän inte får ta över alla tjänster med sina politiskt tillsatta tjänstemän.  Polen och Ungern verkar vara förebilden...

    Utbildning och kompetens är för brunhögern politiserad, då utbildning och kompetens idag är styrd av den 'vänsterliberala kulturmaxismen'
  • Padirac
    Digestive skrev 2021-10-23 16:40:33 följande:
    Medan en del av den socialdemokratiska floran kantar sin helg med Familjeliv och översitteri.
    Du  vet  - det är en del av villkoren för att vara avlönad hemlig moderator här på FL. Du kan fråga din räknevän med 125% som kan bekräfta att FL är kommunistiskt och alla som inte håller med denne är avlönade moderatorer Tomte
  • Padirac
    Digestive skrev 2021-10-23 17:28:16 följande:
    Det är intressant att se dig och FDFMGA spekulera om mina vänner. Det är även intressant att det som du - av någon outgrundlig anledning - själv tar upp, råkar vara av samma natur. Projecting much?

    Aja, bra att någon tog åt sig.
    Ahh. du ville inte riktigt hänga med på att det eviga pratet från SDs vänner och 'Man & Nöjd' i synnerhet är att alla som inte håller med dem är avlönade sossar?  Själv tycker jag att du varit flitig i att plocka upp, svälja och sprida SDs vänners korridor-snack, men det haf jag sagt tidigare så det är inget nytt.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?