Inlägg från: Digestive |Visa alla inlägg
  • Digestive

    Har du förtroende för regeringen?

    FDFMGA skrev 2020-01-03 17:27:18 följande:

    Hyfsat korrekt.

    Alla knarkare är inte snorungar och alla snorungar är heller inte knarkare.

    Jag kan ha rätt mycket till övers för traffickingoffret som tvingats in i prostitution och narkotikamissbruk och där narkotikan kanske får funktionen av att mildra ett helvete - men jag har inte mycket till övers för någon som glassar med sitt kokain på någon fisförnäm krog eller lurar i småtjejer kokain i syfte att få ligga med dem.

    Jag hade förresten en barndomsvän, död sen några år. Han blev expert på att dupera socialtjänst och andra institutioner. Han skulle ha levt idag om det hade ställts tydligare och hårdare krav på honom. Tror jag iallafall, ytterst handlar det ju om vad man villl göra med sitt liv.


    Det fick plats mycket i den meningen. :) Tycker det låter vettigt när du har vecklat ut denna Tardis-mening.

    Såg du förresten på filmen >>Äppelkriget<< som gick nyss på SVT1? :D Vilken fantastisk film! Finns att se på SVT-Play för den som missade/inte har sett den.
  • Digestive
    Padirac skrev 2020-01-03 19:56:15 följande:

    Du har naturligtvis rätt i att folket inte röstade fram regeringen. Det är som sagt riksdagen som utser regering.

    Nu är det ju också så att folket faktiskt röstade fram riksdagen med de mandatfördelningar som riksdagen har.

    Är det för svårt att förstå?  Eller är det bristande utbildning? 

    Hur som helst är påståendet skribenten gör och som du försvarar ett narrativ som SDsvans, SDvurmare och skrikhögern sprider på alla sociala plattformar. Är det av okunskap eller eller bristande intellekt eller tror du att det är något annat skäl?

    Särskild effektiv propaganda är det i alla fall inte om den är riktad till den stora massan - men det finns alltid nyttiga idioter som inte förstår bättre än att gå på propagandan från Katarinavägen och sen försvara det.   


    Jisses vilka pajaskonster.

    Ett enda stort svammel med ett näst intill maniskt tema:

    - Det finns fyra väderstreck samt de centrala delarna, och står du inte helt stilla i det sistnämnda och snällt gillar läget så närmare du dig alltid SD-svansen, SD-vurmare och skrikhögern hur och vart du än går.

    Lycka till med allt du gör och försöker göra här, Padirac.
  • Digestive
    Padirac skrev 2020-01-03 22:12:11 följande:

    Ja, svansen, vurmarna och de andra håller verkligen på med pajaskonster då de inte begriper hur den demokratiska parlamentarismen fungerar utan sprider med alternativ fakta misstroende och falska påståenden.

    Åter andra försvarar dessa pajaskonster.

    Det verkar om att du säger farväl, ska du återvandra eller utvandra till Flashback? 

    Det finns väl andra andra som inte begriper att välden inte är svart/vit och att Sverige inte är en demokratur eller att media och etablissemanget konspirerar mot svenskarna som håller till där?

    Kanske hittar du där hem och finner likasinnade efter att ha levt i förvisning och fångenskap bland PKelit, sossar m.fl, däremellan kanske din ökenvandring skänker tid för eftertänksam reflektion och trivsamhet.

     


    Berätta vad det är som du kopplar till regering och riksdag i det här inlägget:



    Sist jag kollade så satt enbart S och MP i regeringen och vi hade även fler än fem partier i riksdagen.

    Kan det vara så att vederbörande menade vad hen skrev samt syftade på bilden som hen bifogade/Januariöverenskommelsen. Kan det ha varit så galet och långsökt?! :)

    Vad säger ditt briljanta sinne för semantik, Padirac - är orden >>regering<< och >>riksdag<< synonyma med >>politisk pyttipanna<< eller lägger du helt enkelt ord i munnen på folk? :D

    Aja, jag kan förvisso hålla med dig om att Stefan Löfven leder en >>politisk pyttipanna<< men det var högst troligt inte det som storpappan menade. ;D
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2020-01-03 23:17:47 följande:

    Såg den för många år sen och har bara lite dimmiga minnen av en pastoral idyll som hotas av exploatering.

    Kanske 2020-talet kan innebära att fokus flyttas till vad som verkligen är viktigt - eller som Lisa Ekdahl sjöng ungefär samtidigt som jag såg Äppelkriget:

    Jag irrade runt efter färdiga svar, men det här är det enda svar jag har - att med kroppen mot jorden och blicken i det eviga blå, år jag bortom tankarna och orden, här finns inget jag måste förstå.


    Kruxet med att tänka så är väl faktumet att olika saker är viktiga för olika människor. :) Men visst tänker jag också så med jämna mellanrum:



    Är dock den där hopplöst naiva humanisten som mest. :P
  • Digestive
    Padirac skrev 2020-01-04 00:03:59 följande:

    Jag tror nog att det var storpappan du höll med om pyttipanna och röstning


    Jag svarade på frågan och mitt svar var att folket inte riktigt hade röstat på den här >>politiska pyttipannan<< som storpappan refererade till.

    Du ska inte extrapolera någonting, Padirac. Inte heller ska du kasta in ord som enbart du själv har använt för att sedan hävda att andra har förhållit sig till dessa ord, Padirac.

    Är det här årets svåraste uppgifter måntro?
  • Digestive
    Padirac skrev 2020-01-04 00:53:23 följande:

    Eftersom du anser att ka ginte ska extrapolera någonting så är det ju mer än tur att du gör just dettaNär menar du att jag sade någonting liknande? jag tror att du helt enkelt ljuger Digestive


    Så du förstår inte att du gör någonting ohederligt fören du får tillbaka av samma mynt.

    Vad oväntat...

    Jag har meddelat dig upprepade gånger att jag inte har några som helst problem med att svara som folk ropar. Du kanske ska analysera och bryta ner det meddelandet i premisser samt lägga det på minnet?
  • Digestive
    Padirac skrev 2020-01-04 01:30:41 följande:

    Ja, vi är få som har problem med att svara som andra ropar. Det märkliga fenomenet är att SD-vurmare och SD-svans inte klarar av att deras ton speglas utan att vara kränkta


    Har du alltså fasat ur tiden också?

    Du började kasta in ord som >>regering<< och >>riksdag<< samt extrapolerade därefter...

    ...jag svarade på det ropet.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2020-01-04 08:14:56 följande:

    Mm, så längesen jag såg den filmen att jag kan minnas fel, men minns den som just en pastoral idyll hotad av exploatering, det vill säga "jorden vi ärvde och vad är det vi lämnar vidare"-aspekten i kontrast till "här och nu"-folket.

    Nej, jag vet att synen på vad som är viktigt skiftar, i stort som i smått. Själv tillhör jag kategorin som alltid städar efter mig i tvättstugan. Dessutom är jag förälder och för mig är det viktigare hur mina barn och deras efetrkommande får det än hur jag har det.

    Är det gränsvakten som ska sätta stopp för kommande klimatflyktingar på bilden


    Mm, ditt minne verkar stämma väl. Resursstarka kapitalister -vs- Magiska hippies vore väl en simplare beskrivning. Helt fantastisk film och på sitt vis kulturrik, man hade ju velat uppleva tidseran. :)

    Ja, klart att barn ska komma först. Det låter som att du har en fin arbetsmoral men vet du, det hade jag faktiskt förväntat mig...

    Haha, nja. Vore det en gränsvakt så hade den i mitt Sverige haft uppgiften att sålla ut folk som poserar som flyktingbarn och som uppger falsk härkomst, så att just kommande klimatflyktingar når de resurser vi har att tillstå med.

    Du vet, sist jag kollade så ville du ha en mer restriktiv flyktingpolitik än jag. Du verkade harmonisera med Ebba Busch Thor (KD) som hade vänt på klacken och ville strama åt familjeåterföreningen med försörjningskrav, medan jag deklarerade att jag inte tänker rösta på KD av samma orsak.

    Tycker vi kan ha fler sådana där gränsvakter och lika tjuriga kontroller, medan vi slår vakt kring lyckan för den genuina flyktingen.

    De som är ute efter ett bättre liv och ser Sverige som en möjlighet ska ha helt andra vägar in i landet. På den punkten är dock vänsterblocket något snarstucket och vill blockera vägarna som byggs istället att underhålla dem väl. Mycket verkar man kunna göra avkall på för att teoretiskt anpassa sig efter rådande läge globalt, vänsterpolitiken är dock ingenting utav det.
  • Digestive
    Padirac skrev 2020-01-04 11:48:52 följande:

    Skribenten frågade om befolkningen - eller 'volk' är lkanske rätt i det fallet - röstat på en överenskommelse som gjorts mellan regering och  andra partier i riksdagen.

    Eftersom det i mina ögon för skribenten verkade vara oklart hur riksdag och regering röstas fram så besvarade jag frågan genom att just lyfta fram de premisser som skribenten inte hade med i sin frågeställning.

    Menar du att den som inte besvarar frågan 'har du slutat slå din fru?' med ett ja eller nej extrapolerar? Jag menar att så inte är fallet

    Extrapolering - eller faktiskt en lögn - hittar vi i påståendet om att du håller med mig om nån pyttipanna, vilket du har extrapolerat ur mitt svar om hur riksdag och regering utses, utan att jag har ttryckt någonting sådant. Detta ses lätt av den som kollar dagens inlägg.

    Vill du att jag lägger upp citat från inläggen i fråga så att du lätt kan se var extrapoleringen faktiskt sker?

      


    Det var ju söta och gulliga - för att inte säga överflödiga - tolkningar... nu är det så att jag kommenterade Januariöverenskommelsen och med svaret att folket inte riktigt röstade på någonting sådant.

    Du får köpa chips och göra en god dipp av ditt dillande istället, för här har det ingen adress hur mycket och gärna du än vill att jag ska flytta in på gatan.

    Ge respons om du har fruktansvärda problem med att förstå någonting här, på tal om >>Har du slutat slå din fru än?<<-grepp. :)
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2020-01-04 21:20:37 följande:

    Inte arbetsmoral, inte nödvändigtvis åtminstone, såvida man inte är tvättstugearbetare.

    Privatmoral, relativt andra däremot. Det är ett intressant ämne, inte bara här på FL utan även i gemensamma tvättstugor.

    Min erfarenhet är att det finns en tydlig överrepresentation av folk med politisk dragning åt höger bland dem som lämnar skitiga golv och luddiga torktumlare efter sig, medan vänstern däremot är överrepresenterad bland dem som städar efter sig.

    Och så finns det en tredje kategori, de som lämnar städat efter sig om de var städat när de kom, medan de som hämnd lämnar det extra skitigt om det inte var städat innan, och detta då oavsett att det inte drababr den skyldiga utan någon helt oskyldig. I den sistnämnda kategorin är sverigedemokrater klart överrepresenterade, med reservation för att mitt statistiska underlag har vissa brister.


    Ok.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?