Inlägg från: Digestive |Visa alla inlägg
  • Digestive

    Har du förtroende för regeringen?

    FDFMGA skrev 2020-01-05 09:38:11 följande:

    Jepp.

    Det kan vara grundläggande - att liksom i tanken plocka ner partierna till den gemensamma tvättstugan i källaren och fundera på hur de uppför sig där.

    Med SD är det lätt. De skulle sätta upp ilskna lappar där andra, i synnerhet utomstående, anklagas för att missköta sig i stugan. De skulle hålla långa tårdrypande tal i källartrappen om hur det var förr - när man bara tvättade vittvätt i tvättstugan. Deras tvätt skulle hängas ut till allmän betraktelse och av somlig ses som det vitaste som tvättats sedan vitvätt i industriella skala fick ett abrupt slut under förra årtusendet, andra skulle påpeka att ur vissa perspektiv så framstår tvätten i stället som det brunaste man sett.

    Tja, mycket i tvättstugan har ju den senaste tiden handlat om SD:s tvätt, deras ilskna lappar - men även andras påpekanden att stgan aldrig är så skitig som efter att SD tvättat.

    Den senaste tiden har mycket handlat om att Ebba och Ulf vill tvätta tillsammans med Jimmie, bara enstaka plagg enligt dem själva och enbart om Jimmie låter dem trycka på startknappen.

    Och själv tar jag som jag skrev tidigare alltid hand om min egen skit, tvättar golvet och luddar av tumlaren när jag är klar, så för mig är det en självklarhet att rösta på S. Inte för att jag tycker att de sköter sig särskilt bra i stugan, men de är ändå de som grisar ner minst och de som har grundinställningen att stugan är till för alla som bor i huset.

    DN hade förresten en intressant artikel om Ebba idag - inte ur ett tvättstugeperspektiv, snarare ur Björnstjerne Björnsons perspektiv, du vet det där med att kultur börjar med att man tvättar fötterna.

    Hon har vl aldrig tvättat sina fötterhttps://www.dn.se/ledare/amanda-sokolnicki-det-ar-dags-for-kristdemokraterna-att-byta-namn/


    Det finns mycket som kommer till uttryck din liknelse med tvättstugor, inte minst om dig själv och förutsättningarna du har haft för analys.

    Hur många tvättstugor har du varit i där du systematiskt har fått dina kläder utkastade på golvet under din tvättid samt blivit hotad med fysiska represalier - från främst manliga parter - om du förbehåller dig rätten att tvätta under din tvättid?

    Ibland och för vissa är ludd i torktumlaren och lortiga ytor ett mindre problem, inte minst för att dessa människor - med rimliga medel - kan göra någonting åt situationen själva. Värre är det när ordningen i tvättstugan upprätthålls med djungelns lag...

    ...vilket är vardagen för ganska många, oavsett ursprunglig härkomst.

    Problemet med S är att de liksom du själv, inte riktigt ser eller räknar med alla de fundamentalt olika förhållandena i Sveriges alla tvättstugor.

    Sedan är det en skillnad på att vilja tvätta med Jimmie Åkesson (SD) och på att befinna sig i en politisk situation där man - iallafall just nu och i detta läge - inte har något annat val som opposition än att tvätta med Jimmie Åkesson, om man vill nå ut med sin politik överhuvudtaget. Men vi kan såklart få en helt annorlunda spelplan efter nästa val men nu finns det inte mycket annat för oppositionen att göra... än att just stärka sin ställning genom att samarbeta.

    Vad finns det för alternativ annars för oppositionen, FDFMGA? Vad skulle M och KD kunna göra helt ensamma? Ska dagens opposition - som inte är SD - sätta sig på en evig avbytarbänk och acceptera ett evigt S-styre, för att fem partier har slutit en Januariöverenskommelsen? Är det vad du finner rimligt och anser är ett rimligt krav, för att hålla SD borta så mycket som möjligt?

    Alltså jag förstår om det är din våtaste dröm men det är nog bara att drömma vidare. :P

    De som idag röstar på KD och M har säkerligen fullt förtroende för att partiernas representanter kan hålla en samarbetspartner som SD på mattan. Det finns en styrka i det och en sådan attityd också... speciellt när JÖK-partierna så tydligt signalerar att de inte ens vågar ta tjuren vid hornen, utan fortsätter praktisera sin paniska beröringsskräck då SD-beröring är för läskigt.

    En stor del av befolkningen ser tydligt hur JÖK-partierna flyr in i en säker och trygg liten bubbla där ingenting kan skada dem... då de inte behöver ta i SD eller förhålla sig till dem överhuvudtaget, i någon faktisk och besvärlig mening.

    Problemet med det är att JÖK-partierna också har slutat röra sig med verkligheten, för i verkligheten har vi ett kraftigt ökande parti som heter SD och med allt vad det innebär - och sisten som vågar ta den tjuren vid hornen, på riktigt, med allt vad det innebär, kommer bara att se ut som en fegis. ;P

    Ansvar är aldrig bekvämt, FDFMGA. JÖK-partierna har gjort det för bekvämt för sig själva - till ett högt pris, ett pris som inte sällan folket får betala - vilket en stor del av befolkningen har synat.

    Vi får se hur jag röstar i riksdagsvalet, det kommer dock vara på någon som vågar ta tjuren vid hornen. I den bästa av världar hade det (för tillfället) varit V men de verkar för fega och likt övriga JÖK-partier ställer de sig i publiken och bara skriker av skräck när de ser tjuren.

    Jag tänker iallafall rösta på Sveriges kommande, behövliga samt nödvändiga... matador. Om det är Ebba Busch Thor (KD) eller Ulf Kristersson (M) - eller för all del Jonas Sjöstedt (V) - spelar mindre roll, men det är väl de enda som vågar se tjuren i vitögat överhuvudtaget.

    Resten kan stanna kvar i sitt bekväma Lalala-land.
  • Digestive
    nihka skrev 2020-01-05 11:22:41 följande:

    Människan fattar ju inte att han pratar med Suffering. Han tror ju på allvar att det är en ung flicka, en småbarnsmamma, en äldre dam osv osv osv och när hen inte uppträder i cyberdrag  - en högerextremistiskt man.

    Man behöver ju inte vara någon större människokännare eller språkvetare för att se igenom maskeraden. Och det slutar ju dessutom allt som oftast med samma rabiata explosioner. Snart ett decennium av ett evigt långt spår av svarta nick och för vissa är detta ett evigt långt mysterium

    Man kanske skulle rita en bild för att förklara


    Eller så bryr jag mig så lite om saken att jag först nu börjar ana att >>Man och nöjd<< och >>Suffering<< är samma individ. Är det så?

    Alla delar inte er fixering... det är bara att acceptera... eller då göra sig grandiost besvärad över saken: liksom Gud, åh-nej... har inte alla spenderat det senaste decenniet på att känna igen Suffering/Man och Nöjd?! - det borde tämligen ligga i hela rikets intresse vid detta laget, jo-ho-jaja-jo-jag-tackar.

    Fanns det pris att vinna för att bry sig allra minst om det här så vore jag en ständig besökare på prispallen.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2020-01-05 15:46:53 följande:

    Åh, jag upplevde tvättstugekrig redan i källaren i huset där hade min allra första egna hyresrätt, i ett område som enligt tutingbibeln inte kan ha existerat i och med att det var ett utanförskapsområde på den tiden invandrare från muslimska länder var lika sällsynta i Sverige som klartänkthet bland nyauktoritära högeraktivister är det idag.

    Jag blir nästan lite lätt nostalgisk när jag tänker på heroinisterna som lär sin schäfer bajsa i tvättstugan - och kan notera att redan då fanns det bruna inslag där. Eller när jag tänker på de som tömde min halvtvättade tvätt på golvet och stoppade in sin egen och hur jag gjorde motsvarande med deras samt uppmanade dem att lärta sig läsa.

    Inget nytt under solen, alltså


    Aha, du gav dig in i tvättkriget alltså...

    ...så passande, med tanke på att jag tänkte föreslå att tvättkrigarna allra främst röstar på S.

    I övrigt betackar jag mig från den färdiglagade Sverige-bilden som du försöker klistra på mig. Jag gillar hur du bara för några inlägg sedan beklagade dig över sökandet efter färdiga paket med svar...

    ...för att här komma med någonting som motsvarar Felixs färdigrätter.

    Vad är det du beklagar dig över egentligen? - att folk fortfarande söker efter sådant tillskillnad från dig, som redan har köpt - och naturligtvis det bästa - paketet med färdiga svar?

    Din bild på meningsmotståndare är huggen i sten och ungefär lika stel upplevs du vara i ämnet.

    Men det är fint att du känner dig aktuell för att du - någonstans bakåt i tiden och i din första lägenhet - har haft krig i tvättstugan. Var det ungefär när >>Äppelkriget<< spelades in? :)
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2020-01-05 17:32:24 följande:

    Ja och nej.

    Ja, vi socialdemokrater har för vana att försvara det som är våra och andras rättigheter, i detta fall min tvättid och min tvätt.

    Nej, jag deltog inte i några manifestationer mot tvättstugemarodörerna, skrev inga arga lappar men tillät heller ingen att ockupera mina tvättider.

    Det är det som gör skillnaden så stor, mellan en falsk och en äkta spanjor - som min gamla mormor brukade säga i en slags överförd bemärkelse


    Ja, som sagt så tänkte jag föreslå att tvättkrigarna allra främst röstar på S...

    ...du verkar dock missa ironin i att det - i sådant fall - även gäller folket som inte respekterar din tvättid.

    Man kan helt enkelt landa i att S samt en betydande del av gräsrötterna, inte har så god koll på tvättstugorna. ;P
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2020-01-05 18:54:20 följande:

    Ja, tvättstugekrig, om du så vill.

    Ja, vi sossar utgår från våra och andras rättigheter och skyldigheter och står upp för dem.

    Jag tror att Sverige skulle må bra om det fanns mer av den så att säga raka varan.

    Tyvärr så har ju nyhögern haft ett visst inflytande så det har blivit mer av ryggkrafsande alternativt de lättkränktas skvallriga gnäll.

    Efter vad jag har förstått av en av nyhögerns främsta matematiker och språkkännare här på FL så ägnar nyhögern 75 procent av sin tid till ömsesidig egoputsning och 50 procent på att gnälla över att "de som har hand om det" inget gör, och däremellan står det till 150 procent helt still.

    Eller rent konkret, nedplockat till en tvättstuga. Det är sossarna som ser till att allt inte förfaller medan nyhögern sätter upp arga lappar typ. "Du som stal min pudelfrissa från centrifugen. Du blev iakttagen och kommer att polisanmälas".

    Eller som det arabiska talesättet påstås lyda: Hundarna skäller men sossekaravanen går vidare


    Ok.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2020-01-05 22:23:19 följande:

    Jo.

    Ungefär som ovan kan man tänka sig de arga lapparna i tvättstugan från nyhögern.

    Tillsammans med en redogörelse för att Nyhögerns Forskningsinstitut anlitats för att  tillfråga samtliga husets hyresgäster om tvättstugesituationen. Resultat: Drygt 125 procent anser att utbölingar inte har något i tvättstugan att göra; Dessutom anser 175 procent det vara tvättstugeförräderi att tvätta kulörtvätt i den maskin nyhögern brukar sätta en lapp med budskapet OBS!!! ENBART VITTVÄTT.

    Och däremellan anser 119 procent att allt är sossornas fel


    Ja, visst är det skitkul när folk blir hotade med våld i tvättstugor.

    Har man lite andra erfarenheter av så kallade >>utsatta områden<< så förstår man vilken bubbla du har levt i - när arga lappar är vad du kan plocka fram i sammanhanget >>hot om våld<< och >>tvättstuga<<.

    I 90-talets Kronogården hade vi lite andra exempel på hur det gick till när djungelns lag överträdes. I enbart dåvarande bekantskap fanns det två exempel:

    1. Min väns mor som fick nog och satte sig emot klanen som spred skräck i tvättstugan. Första gången blev hon utsatt för misshandel av kvinnorna i tvättstugan. Andra gången blev hon utsatt för misshandel av deras män, med tillhyggen. Någon tredje gång blev det aldrig... hon spräckte hellre sin budget för hela det halvåret och skaffade en tvättmaskin istället. En fattig familj fick göra sig än mer fattig och en del värk blev bestående.

    2. Min andra väns mor men innan jag lärde känna honom/dem. Som hämnd för att hon hade stått upp för sig i tvättstugan så tog en man och slog hennes huvud så hårt i en vägen att hon aldrig mer blev sig själv igen. En förstörd familj - livsgnistor som slocknade och sår som fortfarande inte går att läka.

    Det är nog bara FDFMGA och gelikar som kan få för sig att håna, häckla och förnedra avsändare under flagget >>hot om våld<<.

    Men, men, det är bara för sosse-adeln att skratta vidare och påminna folket om varför de blir mer och mer hatade av gemene man.

    Vilket förbannat jävla skräp.
  • Digestive
    nihka skrev 2020-01-06 01:31:58 följande:

    Det känns väl gott att dunka FLs största rasist i ryggen år efter år eller så är det så klent ställt att man inte märker elefanten i rummet

    Javisst och även sionister vallas av sionisthataren. Alla är ju inte så picky när det gäller umgänget bara man får lite låtsasmedhåll ibland.

    Det är klent ställt med det källkritiska förhållningssättet och klent ställt med omdömet när man inte avvisar personer som kallar sitt politiska motstånd för "förståndshandikappad".


    Ja, alla kan såklart inte vara så vettiga att de tillägnar >>FLs största rasist<< ett decennium av uppmärksamhet...

    ...vad stort det måste kännas att bekämpa denna människa - en (1) till antalet - med uppmärksamhet dag in och dag ut.

    Och visst är det klent av Familjelivs övriga medlemmar som inte springer med er i hamsterhjulet.

    Omkring 100 000 unika besökare om dagen och bara ni bryr er, bara ni som har full koll och bara ni som pratar om det... det är verkligen lika klent som det är dåligt.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2020-01-06 08:56:38 följande:

    Nja, jag hotar ingen med våld, vare sig här på FL eller i verkligheten.

    Dina arga och i mitt tycke märkliga tvättstugelappar till trots


    Fortfarande kul märker jag...

    ...tänk att våld kan vara så skojigt när det inte drabbar FDFMGA själv.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2020-01-06 09:27:39 följande:

    Nej, lapparrna där jag påstås vara en knarkare som sitter i min kvart och plockar med mina kanyler eller blir hög på en fix tar jag inte på allvar.

    Överhuvudtaget så utgår jag från att de arga lapparna sällan säger något om måltavlan för dem - men kanske mer om avsändaren.

    Skulle jag ha tagit alla de personangrepp som jag fått genom åren på FL - eller de hot om våld som förekommit - på allvar skulle jag inte skriva här längre.

    Mig veterligt finns det bara en vänsterdebattör på FL som drabbats på riktigt, såtillvida att man tog reda på hens verkliga identitet. Hen är inte kvar här på FL.

    Det är delvis mot den bakgrunden du kan tolka min reaktion på din uppmaning till en skribent för några år sen att outa sin verkliga identitet.

    Det som står i tidningarna om att personer som uttrycker åsikter offentligt, åsikter som inte anses rumsrena i den nyauktoritära åsiktskorridoren, ofta drabbas av ett massivt hat och hotdrev är ingen saga, inte ens en ond saga - utan verklighet för de som drabbas.

    Nåväl. Själv hotar elelr hatar jag ingen - däremot kan jag stundtals tänka mig att skämta utifrån de ofta lika illa skrivna som styltiga pekoralen - men däremellan bryr jag mig inte särskilt.


    Ja, visst var det läge att skoja bort saken...

    ...i vanlig ordning ska folk och öden förminskas när sosse-adeln känner sig förmer.

    Gott så ältaren. Tänk att det är så synd om dig att du behöver leta flera år tillbaka bland Familjelivs händelser och ta upp andras olycka här för att ha - i ditt tycke - någonting att säga.

    Jag tolkar det som att du inte har någonting att säga, ungefär som S i stort.
  • Digestive

    När folk som nästan uteslutet argumenterar genom >>Ad hominem abusive<< känner att de har rätt att klaga över personangrepp.

    Sosse-adeln - med rätten att förolämpa sina meningsmotståndare.

    Folket förmer.

Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?