Inlägg från: Digestive |Visa alla inlägg
  • Digestive

    Har du förtroende för regeringen?

    * 25% av befolkningen gillar S och därmed gillar 75% av befolkningen inte S.

    Ska det givetvis stå i andra slingan.

  • Digestive

    Och när man faktiskt hittar det så tydligt det kan bli i www.matteboken.se:



    In kommer dock FDFMGA och entourage dundrande - kastar iväg ett värde som ingenting (25) står med 75 = 50 kvar och adderar ihop dem till 125. :D

    Sedan mullrar de om att folk behöver specialpedagoger samt följa med sjuåringar till skolan för att lära sig räkna, om man påpekar att de inte har hanterat en ekvation korrekt. :)

  • Digestive
    Padirac skrev 2019-12-21 11:10:38 följande:

    Och där står det FLYTTA, BYTA VÄRDE? 


    Att FLYTTA är precis samma sak som att GÖRA samma sak på båda sidor/i båda led - två olika metoder som ger samma resultat. :) Jag bad dig att kolla Youtube-klippet tidigare och där metoden att flytta framkommer tydligt... men det gick dig visst förbi.

    Båda metoderna handlar om att räkna i båda leden, vad man sedan föredrar är subjektivt.

    Jag vet inte vad du menar med >>byta värde<< men ett positivt värde blir negativt när det integrerar med andra sidan likhetstecknet och vice versa - precis som det står i www.matteboken.se.

    Man lär sig något nytt varje dag. :D
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2019-12-21 09:16:41 följande:

    Tja, jag gissar att ditt synsätt inte är så ovanligt bland fundamentalister av olika slag, alltså polariseringstanken där man antingen är för eller emot, vän eller fiende.

    Bland folk som inte håller fanatismens fana högt finns det alltid en stor andel som vare sig gillar eller ogillar, visserligen är SD ett mycket kontroversiellt parti - men jag skulle gissa att det är minst 25 procent av befolkningen som hamnar i varken-eller-kategorin.

    Hursomhelst - att du och Kverulant inte behärskar enkel matematik är inte särskilt anmärkningsvärt, inte heller att ni inte frågar någon ni litar på som skulle kunna hjälpa er - men mot bakgrund av att så många av nyhögerns förkunnare här på FL närmast brukar påstå att de är ingenjörer så är det roande att ingen av dessa försöker hjälpa er.

    Det är ju faktiskt så enkelt att Kverulant påstod att 75 procent av befolkningen ogillar SD medan minst 50 procent inte gör det. Om någon lärde er att inte dribbla med i sammanhanget irrelevanta mängder skulle ni förmodligen kunna begripa vad en sjuåring kunde förstå på några minuter.

    Och för att återknyta till inledningen - tanken att man inte alltid måste marschera omkring i en värld där allt antingen är svart elelr vitt, gott elelr ont, fiende elelr vän - så bjuder jag på Desertören av Kjell Höglund.  




    Tja, är det uppställt så så är det uppställt så. :) Men man får nog ha en släng orimlighet i sig om man tolkar ett binärt exempel uppställt i fjärdedelar som ett genuint försök att beskriva verkligheten med...

    ...men ni ska såklart alltid klaga på något medan de dubbla måttstockarna kommer i tjog. :)

    Själva är ni knappast så noga och har aldrig redovisat för era påståenden/siffror på ett vis som här har krävts för Kverulant67:s del.

    Tänk om ni hade ens hälften så högs krav på er själva som på andra. :D

    Och åter igen så visar du att du inte behärskar räkning med negationer eller hur man överhuvudtaget räknar på en ekvation. :) Du får räkna i båda led! - FDFMGA, och inte addera siffror lite hur som helst bara för att du råkar se dem. ;)

    Föreslår att du läser det markerade ur matteboken som återfinns i inlägg #14414.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2019-12-21 17:01:34 följande:

    Nja, Kverulants exempel är tydligt nog i sin orimlighet.

    Det anges ju att 75 procent ogillar SD medan drygt 50 procent inte gör detta.

    Att du börjar idissla negationer och spotta upp snömos beror ju enbart på att du ännu inte behärskar mellanstadiematte.

    Mitt råd är fortfarande att du tar hjälp av någon som förstår grundskolans matte, att du ber hen förklara vilka egenskaper som kännetecknar de dryga 50 procenten och vilka egenskaper som kännetecknar de 75 procenten.

    Det räcker egentligen, vill du förkovra dig ytterligare ber du hen förklara varför man varken kan eller behöver subtrahera. Det är inte så svårt det heller, egentligen.

    Därefter kan du ge dig i kast med uppgiften att addera 75 med 50


    Nej, det anges inte alls någonting sådant. :) Den slutsatsen kommer du fram till för att du har missat hälften av alla logiska mängdkombinationer i ekvationen.

    Haha, nja - jag skulle aldrig få för mig att addera 75 med 50 när det står såhär 75 = 50. :) Det är liksom omöjligt redan som det är och innan du får det till 125%.

    75 är helt enkelt inte 50.
  • Digestive
    storpappan skrev 2019-12-21 12:18:56 följande:

    Mot nya höjder för SD


    Jösses...

    ...är det sant?!

    Har varit för mycket jobb här för att orka ha koll.
  • Digestive
    Padirac skrev 2019-12-21 23:30:35 följande:

    Du är ju konnotation inte ett svårare ord - det är helt enkelt ett ord som avser vad ord betyder, vad ord har för mening....

    Från detta kan vi se att en grupp som 'inte gillar' inte alls betyder att någon komplement-grupp skulle 'gilla'

    När du blandar ihop dessa saker, eller när D tror att dessa saker är underförstådda, så blir det galet att räkna på dessa siffror .

    Men om konnotation är för svårt så är nog hela resonemanget - med att ord har mening. att ord betyder , och att det påverkar de påståenden som görs om grupper och procent hit och dit -  för svårt

     


    Mmm, det vore ju dumt att komplettera så att man får fram 100% när man räknar på en hel befolkning. :)
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2019-12-22 11:08:23 följande:

    Tja, om din son inte hunnit växa till sig alltför mycket skulle du ju kunna följa med honom till skolan. Jag noterar att du heller inte förstått att det alltid finns en grupp som varken gillar eller ogillar utan är tveksamma, vägrar ta ställning, inte bryr sig, etcetera.

    Nåväl, det var bara ett påpekande i marginalen. Det största problemet är att du inte lyckas förstå vad det är för mängder du räknar och att du ännu inte tillägnat dig grundläggande matematisk förståelse, t ex avseende hur man förhåller sig till begreppen antingen eller respektive både och.

    Lyckas du förstå hur illa konstruerat ditt  exempel är kanske du kommer att skämmas - men se det inte så. Du har i så fall också lyckats förstå vad det är du påstår i exemplet - att minst 125 procent av befolkningen antingen ogillar elelr också inte ogillar SD.

    Notera gärna mitt sätt att förhålla mig till ditt synsätt att man alltid måste vara för eller också emot något - hur jag undviker fanatismen genom att bara definiera den alternativa mångden som alla som inte ingår i den mängd du definierade som 75 procent.

    Och 75 + 50 är och förblir 125.

    Det finns ingen anledning att ägna sig åt kulturrelativism och stryka kulturyttringar som inte är integrerade med svensk matematik medhårs.


    Kverul­ant67
    Återställ
     Tor 28 nov 21:40#13927
    Du måste ha med ALLA logiska mängdkombinationer när du använder Venndiagram som >>antingen eller<< respektive >>både och<<. :D

    This is sooo basic. XD
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2019-12-22 16:21:01 följande:

    Tja, jag hade långt innan det komiska exemplet presenterades här i tråden noterat att det adderas, subraheras, multipliceras och divideras så det står härliga till bland FL.s nyauktoritära - utan att man stundtals har den blekaste aning om vad det egentligen är man pysslar med.

    Min inställning till kulturrelativism är negativ oavsett vilken kulturyttring det är som känner sig kränkt och kräver att få bli duttad med.

    Exemplet som vi snart diskuterat en månad nu är så tankeslirigt i sin orimlighet att till och med små barn kan förstå vilka gigantiska matematiska tomrum som exponeras.

    75 procent av en befolkning ogillar SD

    Därefter duttas i diskussionens ändlösa piruetter en tredjedel av dem ut från dessa 75 procent och benämns socialdemokrater. Om man bortser från tutandet om att alla socialdemokrater måste ogilla SD, så bildas det då två mängder, en som utgör 50 procent av populationen och en som utgör 25 procent av populationen. Bägge anser detsamma, enligt exemplet ogillar de SD

    Däremellan har i exemplet en grupp på dryga 50 procent placerats, gemensamt för den gruppen är att de inte gillar S samt att de inte ogillar SD

    Och 75 + 50 är och förblir 125 procent. Svårare än så är det inte att konstatera orimligheten i exemplet och att duttande hit och dit med socialdemokrater saknar betydelse. 75 procent ogillar SD enligt exemplet medan 50 procent inte gör detta.

    Och en population kan aldrig vara större än 100 procent - även om det inte är så ovanligt att SD-krängare här på FL har använt sin egna särlingsmatematik, extrapolerat och kommit fram till att SD så småningom får 150 procent av rösterna i ett framtida val

    Det räcker inte att kunna namn på enkla matematiska termer om man inte förstår vad de betyder och hur de används inom majoritetskulturens matematik.

    Min förhoppning är att du åtminstone har förstått det jag nyligen förklarade - att många inte tar till så starka uttryck som att man antingen gillar eller också ogillar. Många är betydligt svalare, kanske rentav likgiltiga.

    Att tro att det bara finns alternativen ogilla eller gilla kan lätt leda till att man blir fanatisk.

    Själv ogillar jag visserligen SD - men det handlar mest om det klassiska dilemmat, ska man i toleransens namn förhålla sig neutral till intoleransen.

    Det tycker inte jag som anser att kulturrelativism är en företeelse som ska motarbetas.


    Kverul­ant67
    Återställ
     Tor 28 nov 21:40#13927
    Men du kan ju inte addera det som du hittar emellan 75 och 25 (50) med ursprungliga 75, haha...

    Tar du 50 ur värdet 75 så har du 25 kvar av 75. :)

    Det spelar ingen roll hur mycket text du producerar, det är omöjligt att ha kvar 75 när du har tagit 50 från värdet. ^___^

    Och i ett Venndiagram så måste samtliga logiska mängdkombinationer i en ekvation stå med - och du har blott med hälften. ;)
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2019-12-22 22:17:35 följande:

    Nja, det finns en förnämlig metod att förhälla sig till information, den bygger visserligen på att man har någon slags kunskapraster man kan sila dumheter genom - det är bara att ställa frågan: Är detta rimligt.

    I Kverulants exempel når du inte upp till den nivån. Du förstår inte att om 75 procent av en population anses ogilla SD medan drygt 50 procent inte gör detta så får man en population som uppgår till minst 125 procent, i stället börjar du utföra mekaniska räknepiruetter, med samma elegans och efetrtanke som en skrotad Facit räknemaskin. Vill du lära dig något så borde du försöka förstå skillnaden mellan antingen eller och både och.

    Frågan "Är detta rimligt" är användbar i de flesta sammanhang. Man kan ställa den när SD-svansarna börjar vifta om att Morgan Johansson viskat i en riksdagsdebatt, då slipper man framstå som såvål okunnig som ett rö för SD-vinden. Man kan ställa den när någon hänvisar till Sentiosiffror - och vet man inte vad Sentio är kan man ta reda på detta. 

    Själv tycker jag egentligen inte att det är rimligt att man kan vara så matematiskt okunnig att man inte förstår att påståendet att 75 procent ogillar SD medan 50 procent inte gör det är orimligt.

    Men det finns ju folk till allt - och i spåren efter SD:s framgångar rör sig en hel del märkligheter


    Nah, du räkna ekvationen inkorrekt och kan inte hantera Venndiagram för fem öre. :)

    Inte konstigt att du får tokiga resultat då!
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?