Inlägg från: Philipsson |Visa alla inlägg
  • Philipsson

    Varför hatar folk SD?

    Quintus Zebra skrev 2014-05-28 00:54:57 följande:
    2. Ja. Skolelever försökte hindra SD att komma in på deras skolor. Läkare försökte hindra SD att komma in på vårdavdelningar. Brandmän ville hindra SD från att komma in på deras arbetsplatser. Detta är inte allmän plats.
    En demokratifråga. När det gäller offentlig sektor så bör naturligtvis principen 'antingen alla eller också ingen' gälla.

    Skolever har naturligtvis ingen rätt att neka folk tillträde till verksamheten.

    Hur skulle det se ut om en elevgrupp bestämde det? "Till vår skola får bara Mp komma". Vad händer med de elever som inte är fullt så högljudda? Ska inte de få del av demokratin då?

    Själv tycker jag det rimliga är att politiska partier inte har tillträde till skolor öht. Barnen ska inte behöva ta del av deras propaganda, allra minst med tanke på skolplikten. Det är lag att barnen går i skolan. Det är inte lag på att de ska behöva möta politisk propaganda.
    --

    Din besatthet av Sd får dig att tappa huvudet. Du är inte ensam utan delar besattheten med rätt många andra. Man undrar varifrån detta hat kommer...
  • Philipsson
    Quintus Zebra skrev 2014-05-28 10:29:31 följande:
    1. Förstår ditt tankesätt. Och det där är ju en politisk fråga. I dagsläget är det inte så, att offentlig sektor är åsiktsfri. Utan tvärtom är det så att våra politiker har valt att sätta tydliga värdegrunder för de olika verksamheterna. Och som i fallet med brandmännen så är det inte alls en orimlig tolkning att SDs åsikter inte överensstämmer med den värdegrunden.
    Du bygger dina slutsatser på felaktigheter.

    Från Skolverkets riktlinjer:

    "Om rektorn beslutat att ta emot partier kan rektorn säga nej till ett annat parti om man på goda grunder kan hävda att det partiets besök kommer leda till att ordningen inte går att upprätthålla på skolan. Det har JO slagit fast genom att ange att det ska finnas ”klart påvisbara” skäl men har inte definierat det ytterligare. Det är därför upp till rektorn att i varje enskilt fall avgöra om det finns klart påvisbara ordningsskäl. Däremot möjliggör inte lagstiftningen att säga nej till ett parti enbart på grund av dess åsikter."

    Du har alltså fel.

    När det gäller bevisat nazistiska partier - och detta är naturligtvis en definitionsfråga: Hur definieras nazism? - så kan inte de komma på fråga eftersom de bryter mot skolans värdegrund. När det gäller Sd så är det ett demokratiskt parti som är invalt i Sveriges Riksdag och som just fått 9,7% av rösterna till EU-parlamentet. Det mest polemiska med Sd:s politik är väl att man vill minska invandringen till Sverige. Skulle det bryta mot skolans värdegrund, menar du? Isf vore ju Sverige inte en demokrati utan en diktatur!

    Om vi ska ha invandring till Sverige och  vilken omfattning vi i så fall ska ha det, är ju just en POLITISK fråga, som VÄLJARNA beslutar om indirekt, via val till Riksdag och kommuner.
  • Philipsson

    Trots etablissemangets/medias totala nedsabling av Sd sedan begynnerlsen har partiet lyckas få 9,8% (slutgiltig räkning pågår just nu, och f.n. har Sd 9,82%:www.val.se/val/ep2014/slutresultat/E/rike/index.html ).

    Det visar att demokratin, trots allt, fungerar. Trots massmedia.

    Folk, genom sitt röstande, tvingar nu Riksdag och regering att förhålla sig till denna verklighet.

    När makten kan administrera en nation utan att ta hänsyn till folkviljan = diktatur

    När makten tvingas ta hänsyn till folkviljan = demokrati
    --
    Vad S och M nu riskerar, om man inte anpassar sin politik efter Sd i viss mån, är att förlora ytterligare mandat till Sd vid riksdagsvalet.

    Det blåser nationalstatsvindar i Europa...

  • Philipsson
    Dorian Ertymexx skrev 2014-05-29 13:34:28 följande:
    Ehm, du vet förstås att söndagens val var till Europaparlamentet va? Inte till riksdag och regering.
    Du kanske inte kan läsa så bra. Inte heller FDFMGA; hon lär väl inte vara läskunnig hon heller.

    Jag skrev ju: "Vad S och M nu riskerar, om man inte anpassar sin politik efter Sd i viss mån, är att förlora ytterligare mandat till Sd vid riksdagsvalet [min fetstil]."
  • Philipsson
    Dorian Ertymexx skrev 2014-05-29 16:18:32 följande:

    Så man ska anpassa sin politik för att inte gynna SD.


    Naturligtvis. Ett stort parti som strävar efter regeringsmakten. som S, måste anpassa sin politik efter moståndarna och efter dem som partiet har tänkt att samarbeta med.

    Det är ju så parlamentarismen funkar.
  • Philipsson
    Quintus Zebra skrev 2014-05-29 15:13:51 följande:



    På vilket sätt är det demokrati att anpassa politiken efter 10 procent av befolkningen?
    Jo, ser du, om en fråga växer i betydelse i opinionen, så kan ju de där 10 procenten bli 15, och 20, och 25 etc., om ett visst parti har den frågan som specialinriktning.

    Därav att partier som M och S också de tvingades att bl t.ex. miljöinriktade, efter det att miljöfrågan hade blivit såpass het och Mp  hade kommit in i Riksdagen 1988. Före dess betraktades miljöpartisterna som muppar av etablissemanget, man skämtade bort dem som svampplockare och skogsmullar.

    Det höll under rätt många år, men nu har miljöfrågan blivit ytterligt het, och därför måste nu de andra partierna bli än mer miljöiriktade, för att inte tappa än mer till Mp.

    Det är så det fungerar, ser du...
  • Philipsson
    Dorian Ertymexx skrev 2014-05-29 17:42:33 följande:
    Så du menar alltså att nu när Mp, V och F! har växt, så borde SD börja anamma deras politik också? Eller går den där anpassningen bara åt ett håll, tycker du.
    Det finns flera sidor av detta, men det är helt klart att också Sd kommer att tvinga anpassa sig till de andra och partiet vill växa. Samtidigt får de inte anpassa sig FÖR mkt, för då försvinner kanske de väljare de redan har.

    Dock handlar det i regel om att anpassa sin politik när man strider om samma väljare.

    När det gäller M och V så strider inte de om samma väljare och därför behöver de inte anpassa sig efter varandras politik. Samma sak med Sd relativt Fi och Mp.

    Däremot strider C och Mp delvis om samma väljare. Därav att C kom med flera utspel avseende miljön inför EU-valet, och fler sådana kommer säkert inför valet i höst.

    Sd strider av olika skäl om väljarna med S, M, C, Kd och i viss mån också V (vänsterröstande arbetare; dock, dessa är ganska få; dock inte om södermalmsvänstern)

    Däremot strider inte Sd om väljarna med Fp, Mp och Fi.
  • Philipsson
    Tonårsmamman1 skrev 2014-05-29 17:51:28 följande:
    Så nu ska SD bli ett feministiskt parti, menar du?
    Nja. Men helt klart inriktar man sig också mot kvinnor nu. Det är nog inte vänsterfeministerna man strider om då, utan de mer konservativa/reaktionära.
  • Philipsson
    nihka skrev 2014-05-29 17:48:26 följande:

    Men snälla du. Miljöfrågor är heta helt av sig själva. Att verka för en hållbar utveckling är inte en partipolitiskt taktik utan nödvändigt för att vi inte ska förstöra vår planet så den till slut blir obebolig för oss.

    Och nu är du där igen och vädrar dina fördomar. Du är INTE talesperson för hela svenska folket - tack och lov.
    Aha, så klok du är. Men nu ska du få en kvivig fråga: Varför är inte miljöfrågan hetare än tidigare i EU då, totalt sett. Den gröna gruppen har ju inte fått fler mandat nu än 2009.

    Du borde nog göra dig av din politiska metafysik. Det fungerar nämligen inte så.
  • Philipsson
    FDFMGA skrev 2014-05-29 20:18:57 följande:
    Hm, mitt svar blev visst bortmodererat, då måste jag ha uttryckt mig oskickligt.

    Jag tycker att nivån är ganska hög i den här tråden, men jag beklagar om någon, inte nödvändigtvis just du Philipsson, blev illa berörd.

    Hursomhelst. Påståenden om att S och M kommer att tvingas anpassa politiken efter SD är kanske de mest vanliga av alla om man läser trådstarterna på Familjelivs politiska avdelning.

    Jag tror att de som påstår detta verkligen tror att det är så det kommer att bli - men för mig blir det då bara ytterligare ett exempel på hur totalt främmande många sverigedemokrater och SD-kramare är för hur de anständiga politiska partierna i Sverige resonerar. Sannolikheten för att något av dessa partier ska hänfalla åt populism och börja flirta med den relativt svaga främlingsfientliga opinionen borde vara nära nog obefintlig, först och främst av rena anständighetsskäl men även av rent taktiska skäl - den icke främlingsfientliga opinionen är så mycket starkare och skulle säkert straffa ett sådant parti.

    Överhuvudtaget tycks det vara många sverigedemokraters våta dröm att M eller S ska ge främlingsfientligheten legitimitet- men det är och kommer att förbli en våt dröm.

    Jag ser att du kallar mig hon när du påpekar att jag inte är läskunnig. Att du tar för givet att jag är kvinna säger mycket om dig. Själv föredrar jag skriva hen om dig, vilket jag tycker är mer passande eftersom jag inte vet om det ska vara hon eller han.

    Jag såg också att du tror att jag är avundsjuk på dig och dina påståenden om att du är docent. Är jag det? Nej, jag tar inte ens för givet att det skribenter på FL påstår om sig själva måste vara sant - men om så vore. Nej, inte då heller, vi har  ett fåtal skribenter på FL som brukar kunna hänvisa till sin utbildningsstatus, ibland kan det kännas relevant, som när någon förklarar att hen är socionom, i en tråd som handlar om barnmisshandel men för det mesta kan jag känna en aning medlidande med den som saknar andra medel att hävda sin kunskap.
    Den behöver, naturligtvis, inte vara "främlingsfientlig" för att den vill minska invandringen till en nation. Det är folk från etablissemanget som medvetet använder uttrycket om dem som vill minska invandringen, i syfte att svärta ned dem. Det är ett retoriskt knep som inte är så svårgenomskådat.

    Det är jag ett gott exempel på. Jag är inte främlingsfientlig öht, och jag har inte det minsta emot muslimer, svarta, svenskar, asiater, eller öht någon folkgrupp alls. Däremot tror jag på en stark välfärdsstat, och som jag ser det är hög invandring inkompatibel med det. Därav att högern i Sverige numera förfäktar hög invandring. De vill ju göra sig av med social trygghet, arbetsrätt, fackföreningarnas inflytande o.s.v., och de vill ha stor arbetslöshet för att hålla nere lönerna för den svagaste gruppen, och det är ju just därför de vill ha hög invandring.

    Divide et impera,  som det gamla talesättet lyder: Söndra och härska!

    Det är så högerns strategi har sett ut! Splittra nationen och ta över!

    Det märkliga är att sossarna och V har gått i deras fälla!

    Man behöver f.ö. inte vara sverigedemokrat för att vilja minska på invandringen. Det är jag ett gott exempel på. Jag är sosse men tycker att partiet har rört sig åt fel håll på senare år, och vill att S ska röra sig i riktning mot Sd i invandringsfrågan och när det gäller en del andra frågor också. Abortfrågan t.ex. Möjligen taktikröstar jag på Sd till hösten för att markera de ståndpunkterna, men jag har ännu inte riktigt bestämt mig. Jag tror det är rätt många som resonerar ungefär som jag. I andra frågor vill jag f.ö. att S ska röra sig mot V, t.ex. ang. vinster i välfärden. I ett fall - kärnkraftsfrågan - t.o.m. mot Mp.

    Jag har bild på en man i min avatar och jag har också sagt att jag är man. Jag är alltså ingen "hen". Du respekterar inte det och därför kallar jag dig godtyckligt för "hon".

    När det gäller mitt yrke och utbildning så blev jag uppläxad av en typ här på forumet, som skröt om sin utbildning och menade att jag minsann skulle den och den boken i sociologi, medan personen i fråga inte ens visste hur man refererar till en titel när det handlar om en antologi. I det sammanhanget berättade jag om mitt yrke.

    Den som verkar ha fastnat i det där helt och hållet, är du, som i inlägg efter inlägg påpekar du min profession. Det är då man börjar misstänka ett komplex.


Svar på tråden Varför hatar folk SD?