Inlägg från: Jennypenny83 |Visa alla inlägg
  • Jennypenny83

    Forts.-tråd för "Vi som precis plussat med syskon"

    AnnaJ, jättegrattis!!! Men åh så typiskt att bli sjuk en sådan dag... Länge leve Alvedon ibland alltså!

    Det spöregnar här just nu, så jag och Axel sitter och myser i soffan med Mora Träsk :) Max sover.

  • Jennypenny83

    Så känner jag också T inne! Eftersom jag har så smidiga förlossningar också så känns det som jag hade kunnat skjuta ut hur många ungar som helst haha...

  • Jennypenny83

    Alexe: det ang att ha tråkigt ibland tror jag också gynnar deras egna fantasi, men en hel dag kan vara lång och frustrerande om man inte gör något alls. Både axel och Max är duktiga på att leka själva en bra stund, nästan så man känner sig utanför inland. Dessutom vill jag passa på att roa mig med dem nu innan jag börjar jobba, då blir tiden ju knapp.

    Janno: jag tror inte du behöver trappa ner om du inte själv vill. Äter han annan mat bra kommer han nog glatt ta det när du inte finns i närheten.

    Tinne: vad kul!

  • Jennypenny83

    Grattis i efterskott Adora!

    Axel verkar också njuta av att vara hemma faktiskt. Eller iallafall att s det lugnt på förmiddagarna och inte skynda iväg på morgonen. Max och Axel leker faktiskt bra ihop om humöret är rätt hos Axel.

    Max sover alltid ute i barnvagnen, så han störs inte av oss/ Axel kan inte väcka honom. Däremot så har en av grannarna fyra irriterande små hundar som alltid skäller hur mycket som helst när de går förbi, vilket är ganska ofta... Ägaren verkar inte bry sig heller.

  • Jennypenny83

    Max är också lättväckt, därav utesovandet. På nätterna när sambon ska upp på toa så har han en fruktansvärd vana med att inte lyfta på fötterna. Vi har heltäckningsmatta (tyvärr) i sovrummet, så det låter ju hemskt... Han menar han är för trött för att göra något åt saken.

    Janno: det är lugnt haha... Tänkte inte ens över det!

    Vi hade en dubbelbokning hos läkaren idag. Max öra är fortfarande inte bättre och sambon trillade ner från en stege som gav vika igår och landade på revbenen... Så nytt penicillin och dubbeldos smärtstillande fick vi med hem.
    Imorgon ska vi i mödragrupp, skönt att träffa lite andra människor!

    Axel är ju utan blöja på dagarna nu, vilket går rätt bra. Frågade innan idag om han behövde gå på pottan. Fick då till svar att nej, för han hade kissat på sniglarna! Han gick byxlös i trädgården en stund innan... Vad svarar man då liksom?! :)

  • Jennypenny83

    Alexe, jag får ungefär samma bild som dig om vi skulle ge oss ut på tältcamping haha...

    Adora, bara tryckt revben tack och lov, han föll bara typ två meter, men ont har han. Som en riktig man! ;)

  • Jennypenny83

    Duktiga ni är som cyklar! Många år sedan jag gjort det sist, vi har så långt till närmsta by, så det blir alltid att vi tar bilen när barnen ska med. Sambon cyklar dock mycket och långt.

    Vi var på hamnfest i Juelsminde idag/ kväll och barnen var på toppenhumör hela tiden. Axel och jag körde radiobilar, första gången jan provade det och han skrattade och tjöt av glädje :D

    Imorgon ska vi på den årliga sommarfesten med en massa kompisar, så då ska vi ha barnvakt för första gången! Mormor ska passa, så jag känner mig lugn. Ska bli så skönt att komma ut ordentligt. Sambon dricker inte alls och jag kommer också hålla mig till läsk, jag blir så otroligt bakfull även av små mängder, och jag vill inte må dåligt hela söndagen. Dessutom ska vi hämta barnen på väg hem.

  • Jennypenny83

    Svårt att känna sig riktigt fin när man inte har en BH som stödjer bra. Men så skönt för er att utfasningen av amningen går så bra!
    Tycker faktiskt också att det gick lättare denna gången än med Axel.

    Vår utekväll var riktigt rolig, barnen hade skött sig exemplariskt och tom Max sov bra. Vi hämtade dem på båten vid midnatt, gick relativt bra att somna om hemma igen.

    Max har äntligen fått sin första tand idag! Han var lös i magen igår och har varit lite gnällig, så det var ju förklaringen :)

    I natt sov han ganska oroligt och jag hade svårt för att få honom att somna tungt utan gnäll och massa bök. Jag skickade upp sambon för att göra en flaska kl 12 och igen kl 4, men även om han sög som han brukar (Max då alltså) så fick han inget i sig. Tyckte det var jättekonstigt att han inte drack som han brukar flaskan var liksom helt full när han slängde bort den efter ett tag. Det visade sig sen imorse när jag kollade i skafferiet att sambon hade använt grötpulver istället för ersättningen... Tack för den sabbade natten liksom, fattar inte att man inte reflekterar över vad man håller på med! Tur det inte var mjöl eller något giftigt han fick tag på och blandade i...

  • Jennypenny83

    Alexe, min äldsta son dregglar fortfarande som en kran vid 2 1/2 års ålder... Och han har ju alla sina mjölktänder. Tror dock det har lite att göra med nappmissbruk också, vi jobbar på det.

    Tinne: hoppas campingen går bra! Och håller tummarna för sol och inget regn.

    Max andra tand bröt igenom idag, så nu är de två nedersta fram på väg ut. Hoppas han slipper ha så ont nu ett tag innan nästa kommer. Axels märkte vi aldrig av...

Svar på tråden Forts.-tråd för "Vi som precis plussat med syskon"