Inlägg från: Jennypenny83 |Visa alla inlägg
  • Jennypenny83

    Forts.-tråd för "Vi som precis plussat med syskon"

    Duktiga Eira!! Tråkigt med babycafe dock, jag hade också blivit irriterad.

    Jag ligger på soffan helt utslagen av feber och medföljande värk... Sambon är hemma från jobbet och tar hand om barnen, Axel är fortfarande trött, hostig och snorig. Max verkar kry än så länge tack och lov.

    Axel hade sin första tid hos tandläkaren idag och det lyckades sambon att ta sig dit med båda barnen till kl 8.30 helt ensam! Han jan när han vill (han har tom vikt all tvätt och lagt på plats) ;) det hade iaf gått jätte bra. Tydligen så han Axel många tänder, fattas bara att få en mjölktand. Det pratades om napp, matvanor och tandborstning och Axel samarbetade i stolen och gapade stort. Jag är lite ledsen över att ha missat det faktiskt...

  • Jennypenny83

    Jag ger ju hemmagjord ris och majs gröt. Tycker det känns milt och bra, och jag vet exakt vad den innehåller.
    Tack lilla py! Hopplöst när man är så kass att man inte kan ta hand om barnen...

  • Jennypenny83

    Det är jättelätt, tar typ 5 min. Du blandar majsmjöl eller rismjöl (1/2dl) i 1 1/2 dl kallt vatten, kokar upp under omrörning och låt småbubbla ett par minuter. Sen blandar du i 1/2dl ersättning (om du ökar vattenmängden med 1/2dl från början kan du vispa i pulver direkt i gröten). Tillsätt en tsk fett (smör eller olja). Done!

    Det är en ganska stor portion som lätt kan delas i två i början. Då väntar du bara med ersättningen tills du ska servera gröten.

  • Jennypenny83

    Anna: fy, vilken natt! Max brukar ju vakna till varannan timme och det är segt nog tycker jag.

    Adora: lite spännande är det allt, men så jobbigt med foglossningen. Hoppas läkaren har något mirakel medel han kan ge...

    Min natt var också kass, men det var pga feberfrossa. Jagade upp sambon efter Alvedon, vilket ju hjälpte efter en stund, sedan svettades jag så mycket att täcket blev dyngsurt. Max valde att sova mellan halv två till fem, så jag hade plötsligt läckt en massa mjölk också... Stortvätt idag med andra ord.
    Det verkar vara Max tur nu, han hostar och är rosslig. SUCK!!
    Dagens positiva är att min väninna fick sin efterlängtade son igår kväll :) hon fick ett utomkveds och sen kunde hon inte bli gravid utan hjälp. Så det har varit en lång kamp, men nu är han äntligen här och jag sitter och lipar varje gång jag tänker på det haha...

  • Jennypenny83

    Nej, nej, nej, nej! Nu har Max också fått feber och är jätterosslig och täppt. Suck, jag orkar inte mer nu. Mitt lilla hjärta, det är ju så svårt att hjälpa honom.

  • Jennypenny83

    Kul att det gick så bra Jannovich! Männen kan ju oftast, bara de vill.

    Vi har faktiskt också lyckats natta båda två samtidigt i sovrummet runt halv 8 de två senaste kvällarna. Visst vaknar Max till, men mindre än om han är uppe hos oss och inte så det stör. Så det finns hopp :)

    Adora: hoppas intensiv sjukgymnastik hjälper.

    Vet inte hur det fungerar för männen om de ska vara hemma pga sjukdom hos andra parten. Tror inte sambons chef heller visste helt, men sen är reglerna ju väldigt annorlunda här...

  • Jennypenny83

    Lilla Py: en till som är imponerad över din prestation under veckan! Hoppas ni får det mysigt hos din kompis.

    Alexe: första steget är att sätta upp mål :) min träning har varit väldigt oregelbunden de senaste 3 veckorna pga semestrar och sjukdom. Känns som man får börja om från början nu typ.

    Adora: åhh så frustrerande... Jag tror att du i ren allmänhet även framöver ska vara väldigt noggrann med korrekt ergonomi i dina rörelser för att förebygga att du får kroniskt ont i leder och rygg. Men det är ju super svårt med två små barn och vården. Hoppas sjg har något förnuftigt att komma med där.

    Jag har varit feberfri idag!! Är dock jätte förkyld och har ont i öron/hals men det kan jag leva med! Just nu kan jag dock inte sova eftersom det är totalstopp i näsan, så bara att svälja är nästan omöjligt...
    Ännu en gång lyckades det att natta barnen samtidigt! OCH Max drack lite ur flaskan ikväll igen, efter att ha vägrat de senaste tre dagarna. Han har liksom varit så snuttig idag pga febern så mina bröst har varit på överarbete och jag hade inte mycket till ikväll.

  • Jennypenny83

    Anna, vi pausade också med gröt och start av smakportioner i nästan 3 veckor. Amningen fungerade ju hur bra som helst och det enda Max ville var att sitta hos oss och titta vid bordet, maten gillade han inte så värst mycket. Började igen nu för en liten vecka sedan eftersom han sover så dåligt på nätterna och nu vill han gärna ha och äter sig mätt på risgröt. Han blir 6 mdr på måndag.

    Jag sitter på vår terass i solen och bara njuter! 12 grader i skuggan, så i lä och med filt över benen är det underbart att vara ute lite, speciellt när jag suttit inne i en vecka nu med sjukt barn och sjuk mig själv.
    Max är feberfri idag, men lika förkyld som mig. Så det går framåt!! :)

  • Jennypenny83

    Gud vad olika det kan vara... Max bajsar 1-2 gånger i veckan (stoora lass), inte tillstymmelse av hårdhet eller besvär. Däremot så ser jag en liten ändring av färg, pga maten han får.
    Jag tror inte den ökade bajsfrekvensen beror på det Hannes får smaka. Det måste ku vara minimala mängder han faktiskt sväljer.

  • Jennypenny83

    Wow vad imponerande Jannovich!! Var stolt :)

    En nära väninna till mig fick sin efterlängtade son i måndags, vet inte om jag berättat det innan. Hon har fått hjälp via IVF, eftersom hon har haft ett utomkveds där man tig bort ena äggstocken, den andra äggledaren fungerade inte. Så de har väntat och längtat länge. I tisdags skrev hon att de blev inlagda på ett annat sjukhus m barnavdelning med andningssvårigheter och sedan dess har vi inte hört något alls, så vi har varit utom oss själva av oro.
    Hon skrev nu ikväll att han är på neoavd. med läkarövervakning dygnet runt. Han har ett hål i lungan, ett i en hjärtkammaren, en försnävring av ett kranskärl och problem med att kissa. Alltså jag är så ledsen för deras skull, det gör ont bara att tänka på. Det lät som om att han var en kämpe och att det gick framåt, men stackars lilla liten! Det är ju allvarliga missbildningar oavsett. Hans pappa var ett hjärtbarn, så de har gjort extra ul för att se om barnet hade fel på hjärtat, men där har man inte sett något. :(

Svar på tråden Forts.-tråd för "Vi som precis plussat med syskon"