Inlägg från: Jennypenny83 |Visa alla inlägg
  • Jennypenny83

    Forts.-tråd för "Vi som precis plussat med syskon"

    Nu har jag också hittat hit :)
    Vi har också stökiga nätter, han sover väldigt lätt och vaknar till av att han river sig i ansiktet eller slår handen mot sängkanten etc. Och jag ska ge napp 1000 ggr, hinner knappt lägga mig på madrassen förrän han gnyr igen. Sen sover han ju sött i vagnen minst 4 timmar på dagen...
    Fötterna älskar han att leka med och smaka på, när han då jollrar eller skrattar samtidigt så smälter mitt hjärta helt :)

  • Jennypenny83

    Jannovich: dregglisar av märket pippi finns att köpa hos ønskebørn och babysam bla. här i DK. De kostar oftast 4 för 100dkk. Kolla deras hemsidor, annars kan jag köpa och skicka till dig :)
    Jag har några som är tunna, och ganska täta så även om dregglisen blir dyngsur så är bodyn torr under. De kostar typ 10 för 60-70 DKK.

  • Jennypenny83

    Vad "skönt" att läsa att jag inte är den enda med ett storasyskon som slår på bebisen... Axel vet mycket väl om att han inte får, men gör det ändå, inte hårt, men ändå med målet att få Max att gråta. Han blir också fort avundsjuk. Svårt det där, men vi försöker turas om med barnen mest möjligt. Det kommer bli lättare när amningen fasas ut om ett par månader.
    När Axel sen upptäcker att man kan leka med sin bror hoppas jag också att han tycker det är roligare. Men sen är han väldigt mån om att ge napp, krama, pussa, ge täcke och visa diverse leksaker så helt galet är det ju inte.

  • Jennypenny83

    Ja graviditetsillamåendet saknar man ju inte alls... Axel brukade stå bredvid mig vid toaletten och härmades när jag kräktes :/ haha, ja jisses.

    Det som tar längst tid här på morgonen är frukosten för Axel. Max är oftast pigg och glad så han leker i babygymmet eller är i babysittern. Sedan tar det 15 min att ta på alla kläder och sätta in oss i bilen. Är vi effektiva så tar allt en timme ca. Lite längre om jag och Max ska vidare någonstans, jag är usel på att förbereda dagen innan.

    Ikväll ska vi försöka mysa med god mat och kladdkaka m glass. Önska oss lycka till och sovande barn ;)

  • Jennypenny83

    Max var förresten på 5månaders kontroll + vaccination idag. Han väger 8350g och är 69cm lång. Till jämförelse var Axel 1,1 kg och 3cm mindre vid samma ålder :)

  • Jennypenny83

    Vatten kommer alltid retur här också, minns att det var svårt med Axel också.
    Vi har gett smakisar i några veckor nu och det är olika från dag till dag hur mycket han äter. Jag väntar med att ge egen puré tills han fattar det här med att äta bättre och kan ta en mer fast och klumpig konsistens. Egen gröt går jättebra, men den blir ju också helt slät.

    Måste berätta en söt liten historia från igår :) Jag har pottränat Axel lite mer seriöst denna veckan, då han har semester från dagmamman. Igår gick han utan blöja nästan hela eftermiddagen, så det blev mycket prat om hans kisseri. Plötsligt hör vi honom ropa från badrummet "Assel kissa". Då hade han helt själv gått på toaletten och mycket riktigt kissat - han hade bara glömt att lyfta på toalocket :P

  • Jennypenny83

    Kul med citaten! Det var en spännande tid och många nya känslor :) för oss kom graviditeten ju som en överraskning och vilken härlig sådan det blev!

    Vi sitter i en stuga vid Lalandia i Billund, nybyggt, fräscht och barnvänlig. Man har tänkt på allt! Helgen står på bad och lek med min mamma, styvfar, bror, hans flickvän och självklart sambon och barnen :)

  • Jennypenny83

    Tinne: tack :) vi bor bara 1 1/2 timme härifrån, så lagom avstånd hihi...

    Jannovich: Max är 5 1/2 månad och sover bara en gång, men då tar han ca 5 timmar. Vi har väldigt bökiga nätter. Han somnar runt åtta på kvällen, men vaknar efter en eller två timmar är vaken lite, innan nattsovningen. Har svårt att få in en bra rytm med honom...

  • Jennypenny83

    Hemma igen :)

    Vi har spacklat, målat och renoverat två rum + målat utvändigt sedan vi flyttade in dec-08. Just det ja, vi bytte fönster också innan Axel föddes, det hade vi lånat till i banken när vi köpte huset, så det har vi inte märkt av. Vi har fixat allt själva (svärfar är hantverkare och hjälpte med fönstren). Huset är litet och känns överkomligt, vi betalar en summa pr år för serivce/ reperation av naturgasen som är vår värmekälla. Trädgården består av buskar, lite rabatter, träd och mycket gräs. Vi har inga rabatter som behöver lukas, så här räcker det med gräsklippningar och häckklippning. Vilket är fullt tillräckligt för oss :)

    Lalandia var verkligen superkul! Axel älskar ju att bada och det var mysigt att ha en hel helg med mamma och co. Max uppförde sig exemplariskt, han badade en stind, sedan låg han på filtar på ett bord så han var i ögonhöjd med oss, med bara blöja. Ohh vad han njöt. Så vi är trötta och nöjda och en del fattigare ;)

    Jag har ju haft Axel hemma hala veckan, då dagmamman har haft semester. Så jag satte igång i pottränandet och det har verkligen gett resultat. Han kissar och bajsar helt medvetet, och går själv på pottan vid behov. På Lalandia hjälpte vi honom på den vanliga toaletten. Det händer självklart många olyckor, men innan semestern så ville han knappt sätta sig på pottan bara. Så nu gäller det att hålla fast, jag får köpa några kalsonger till honom också, för med blöjan blir det ju bara som innan, då tänker han inte själv på att han kissar.

Svar på tråden Forts.-tråd för "Vi som precis plussat med syskon"