Inlägg från: Jennypenny83 |Visa alla inlägg
  • Jennypenny83

    Forts.-tråd för "Vi som precis plussat med syskon"

    Grattis till födelsedagsbarnen!!

  • Jennypenny83

    Åh usch vad trist... Vi har inte förlorat så många i familjen till cancer, vi har tyvärr förlorat i självmord.

    Ang beiget bajs så har Max det just nu. Har varat i några dagar, han är även lite hård i magen och duktigt förkyld. Vill minnas att Axel hade likadant i perioder. Vi har en läkartid till båda D 24 hade tänkt fråga då.
    Jag nojjar faktiskt mest med mig själv, analyserar allt, och får panik på tanken om att bli så sjuk så man inte får se sina barn växa upp...

  • Jennypenny83

    Im back!! ;)

    Har läst allt vad ni skriver med stort intresse!
    Jag hade själv svårt att ställa om mig till vintertid denna gången. Var så trött på kvällarna att jag gick och lade mig vid halv nio-nio (ny tid), så jag var ju ändå relativt utvilad på morgonen, även om barnen vaknade vid sex-tiden. Nu börjar det jämna ut sig lite.

    Vi slåss med öroninflammation igen, Var hos öronläkaren igår, som sög rent, sen fick vi ny medicin. Men det har hjälpt, för han har varit så glad och nöjd hela dagen (Max då alltså, inte läkaren hihi...). Det har hållt på i över två veckor nu, men det tog en vecka innan de ville ge antibiotika, sedan ytterligare en vecka innan vi fick svar på odlingen. Dessutom var rören på väg ut igen, så de ska snart bytas ut ( de har legat i två månader bara).

    Annars har vi det jättebra just nu, jag trivs på nya jobbet, även om jag saknar det andra stället mycket. Sambon har fått nytt jobb pr. 1 december och hans "flexjobb" blev godkänt, så han bara behöver prestera halvtid, men ändå få ekonomisk kompensation upp till 100%. En oerhörd lättnad!

    Dessutom hämtade vi en sprillans ny citroen C1 idag, så nu har vi äntligen två bilar! Dyrt, men det kommer underlätta mycket i vardagen. Jag fick äran av att köra hem den, kul när man ser att den bara rullat typ en km :) 

  • Jennypenny83

    Han kommer växa ifrån öronproblemen, men det kan tyvärr dröja många år.

    Vi bor ju i DK, så du får nog börja med att flytta hit ;) det är ganska svårt att få beviljat, de har ändrat reglerna nyligen, men det ges till personer som av någon anledning har variga men/ kroniska sjukdomar som nedsätter arbetsförmågan till minst 50%. Man ska innan dess ha försökt jobba inom olika branscher, provat olika arbetstider mm mm mm. Finns det minsta möjliga chans för att du kan jobba (kvittar med vad) så godkänns det inte, ej heller om de anser att du kan försörja dig själv (den gränsen går vid 40% tror jag).

  • Jennypenny83

    Har man inte passningsgaranti i Sverige? Här ska kommunen kunna erbjuda en plats.

    Ja fy för magsjuka! Peppar peppar, så slipper vi förhoppningsvis det.

    Adora, låter som en lång process för dig, men vad skönt ändå att du får behålla jobbet. Här sägs man upp efter ganska kort tid, om sjukdomen/ ens förmåga inte lever upp till arbetsplatsens villkor. Morten blev uppsagd pr första maj från sitt jobb (kommunalanställd).

  • Jennypenny83

    Åh vad tråkigt Anna :( jag lämnar också på två ställen varje morgon, tack och lov så är det bara typ 1km emellan och Max dagmamma ligger först på väg dit/ sist på väg hem. Då kan Axel vänta i bilen när jag hämtar/ lämnar. Fungerar ganska bra ändå. En viss fördel är det att de inte är tillsammans hela dagar, de tröttnar fort på varandra eftersom Max är en mästare på att fördärva det Axel gör. Axel älskar att reta Max, så det blir fort gnäll efter ett tag.

    Max somnar bredvid mig i dubbelsängen och sover hela natten där, med alltifrån 0-4 uppvak (alltid korta, men kräver ofta flaska för att somna om). Vi sover också alla fyra i samma säng, så de nattas samtidigt.

    Vi var på kontrol hos öronläkaren idag. Röret i högra örat har redan trillat ut, men just nu ser båda öronen fina ut och trycket var okej, så vi väntar med en ny op. Kontrol igen om en månad om inte vi får problem innan dess...

  • Jennypenny83

    Klart man ska få skryta och vara stolt! Vad kul :)

    Max säger också några tvåstavelses ord sedan en tid tillbaka bl.a. Åke (vår hund), titta, mamma, pappa, hej, katt (lärde han sig idag) och lampa. Han använder dem helt medvetet.

  • Jennypenny83

    Axel var mycket mycket senare med att säga ord och har även nu som treårig svårt för att tala rent och korrekta meningar. Man ska inte jämföra barn :)
    Jag tyckte Max var sen motoriskt för att Axel var så tidig, men då njöt jag av att jag slapp springa efter en 9 månaders utan något förstånd på vad som är fysiskt möjligt och inte ;)

  • Jennypenny83

    Anna, vet hon med säkerhet att hon är gravid? Jag är inte ett dugg avundsjuk på henne ;) hur tar hon det?

    Jannovich: åh vad spännande, du måste lägga upp en bild!

  • Jennypenny83

    Undrar om bebissuget någonsin försvinner helt... Jag drömmer också ibland om en liten tös :)

    Jag ammar inte längre, men söver med flaska, det är ju egentligen inte bättre. Men väldigt effektivt!

  • Jennypenny83

    Tittut här är jag iaf ;)

    Anna, usch den upplevelsen kunde ni ju ha varit förutan, tur det inte hände mer!

    Status här är att Max ska opereras imorgon igen och få nya rör (2 månader sen sist bara...). Positivt är att öronläkaren är riktigt effektiv och hjälpsam. Jag ringde imorse och bad om en akuttid för ny utredning, fick tid över middag och nu då op imorgon.
    Jag fyller år imorgon, men har ställt in allt kalasande. Han ska opereras kl 13, vara fastande i sex timmar och sedan är han ju helt groggy, är hungrig och har ont.

  • Jennypenny83

    Tack alla :) op gick jättebra, men har tyvärr inte märkt så stor skillnad på sömn eller humör.

    Vi ska fira jul hos mamma i år, vi är också vartannat år vid respektive familj. Min syster kommer också, så vi kommer vara samlade allihopa, ska bli mysigt.

  • Jennypenny83

    Adora, vi ska också ha kalas i helgen. Axel fyller tre 30 november :) jag hade BF 1 dec med honom, men jag får tydligen mina barn innan ;)

    Jag tycker det ska bli kul att pynta i år, Axel är helt fascinerad av julsaker. Har planer om gran också, vi får se hur det går med Max-marodören ;)

  • Jennypenny83

    Har era barn haft vattkoppor? Fy vilken mardröm för barnen alltså... Jag trodde faktiskt att de båda hade haft det i mild grad, då de fick prickar som kliade, samtidigt som det gick på dagis och dagmamman.
    Men i torsdags ringde de från dagis och sade att Axel var jätteledsen och hade ont i nacken. Han var prickig och hade blåsor över hela ryggen stackaren. Han har verkligen dem från topp till tå, tom i munnen och snoppen :( verkar dock som det går åt rätt håll nu, men vi lär ju få en ny runda med Max om en vecka ungefär.
    Och vi kan inte vabba, så det är jättesvårt att pussla ihop dagarna.
    Sorry för gnäll :)

  • Jennypenny83

    Här får de först gå på dagis när alla koppor har skorpa.
    Ja, semesterdagar, flex, mor/ farföräldrar... Man får vara kreativ helt enkelt. Jag jobbade i helgen, så var ledig idag. Imorgon börjar Morten senare, mormor tar ett par timmar och jag kan flexa mina sista två timmar. Onsdag tror jag M tar ledigt, torsdag är mormor ledig, fredag är jag ledig.

  • Jennypenny83

    Precis Janno, jag hade också helst sett att de fick vattkoppor när jag var mammaledig. Men, men man får inte alltid sin vilja ;)

    Måste skryta lite (eller ja, det var ju inget jag är stolt över att ha börjat med igen alls), men jag har slutat röka! Denna gången ska jag hålla mig!! Hade annars slutat under båda graviditeter och amningsperioder, men av olika anledningar och mycket press här hemma så föll jag i igen. Men nu har jag tagit mig i kragen och slängt skiten :) över två rökfria dygn nu och det går hur bra som helst!

  • Jennypenny83

    Lättar lite på samvetet faktiskt att läsa att jag inte är den enda som syndar ;)

    Axel fyller tre år idag och han har haft en fantastisk dag. Så medveten och som han har längtat!! Kalaset blir imorgon, men tomten kom med båten till staden idag (fast tradition här) och julen sparkades igång. Så mysigt att se alla belysningar tändas i hela innerstan samtidigt som de tänder ljuset i julgranen.

  • Jennypenny83

    Max favorit, utöver att klättra på allt, är hans kök med tillbehör. Han är fascinerad av oss när vi lagat mat och vill hjälpa till. Det kan han leka länge med. Stoppa i klossar och hälla ut dem roar han sig också med.
    Men han blir fort uttråkad om vi har många dagar inne här hemma.

    Vi har varit mycket sjuka hela december och över nyår, så överskottet har varit väldigt litet. Men det ser ut att vända nu, har varit på jobb och dagis hela veckan :)

Svar på tråden Forts.-tråd för "Vi som precis plussat med syskon"