• che71

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    TWH skrev 2015-07-13 21:18:33 följande:

    Grattis Sammet! Jag själv har precis satt igång m nytt försök, vi får se om det håller, vi är så lyckliga för vår Atenbebis. V fick nio missfall, för de som inte vet i tråden, och på tionde försöket med Ds ordinering lyckades vi på första försöket. Angående prednisolon - D ville inte att jag skulle sluta för han tyckte det var stor risk för havandeskapsfg. Svenska läkarna (Sös) beordrade mig att sluta runt v 33 (el liknande, kommer inte ihåg då det var 2013) - snart efter det steg mitt blodtryck o jag blev inlagd, precis enl Ds farhåga. Jag förlöstes m kejsarsnitt några dgr tidigare än planerat pga blodtrycket eskalerade. Jag kommer, om vi lyckas bli gravida igen (fyller 42 om 2 v) på naturlig väg att ta pred hela vägen. Pluss alla andra mediciner såklart. Trombyl, fragmin, levaxin, il o fiskolja. Jag tog trombyl till dagen inan snitt o framin två dgr innan. Läs gärna min presentation.


    Lycka till TWH!
    Kul att höra från dig.
    Kram
  • che71
    Lizzy73 skrev 2015-07-14 09:06:29 följande:

    Che 71

    Helt galet att du inte fick igenom KJ och ännu mer med facit ihand. Blir så förbannad vi alla som får hjälp i utlandet nu har vi alla kämpat länge och tagit saken i egna händer och vägrar ge upp kampen om barn. Det har kostat många år, hårt psykiskt och även stort hål i plånboken.
    Och med rädsla att förlora det vi kämpat för i så många år inte bli beviljat ett kJ e helt knäppt ..
    Jätte tråkigt att höra om ditt franfall och hur vården hanterar detta, verkligen beklagligt. Hoppas du sätter ner foten och står fast för
    Operation så du får det bättre 'där nere'

    Helt galet att de inte bedövat dig tillräckligt och skönt att du idag mår bra.

    En sak till jag undrar över som de nämde på Rigshospitalet har man lyckats med graviditet med immunsupport så behöver man inte dropp vid nästa graviditet utan kroppen har 'lärt' sig att fostret inte är främmande och vi inte kommer få missfall orsakade av våra agressiva immunförsvar.
    Kroppen e både
    Knäpp och fantastisk samtidigt.

    Stor tjöt när de berättade.
    Nu är man ju så gammal så chansen är väl liten och först ska vi ro hem denna graviditet????

    Grattis till er alla som lyckats och till oss som kämpar på....


    Tack!
    Ingen aning om det du hört frå Rikshospitalet är sant eller inte....men TWH ska ju köra hela racet igen...så det är ju inte säkert att det funkar så lätt utan.

  • che71
    Diflucan heter den tabletten som är mot svamp (oral) är nu receptfri men rätt dyr.
    (Fick svamp för första gången i livet efter en antibiotikakur för 7 år sen, den var svår att bli av med o till slut kunde jag ej ha samlag pga smärta...men några kurer med Diflucan hjälpte till slut, då hade jag haft problem i nästan 1 år)
    Anibiotika slår ju ut de goda bakterierna också o har man otur kan det även resultera i resistenta bakterier..tex clostridium i tarmarna...svårt att bli av med.
  • che71
    lever på hopp skrev 2015-07-27 18:12:43 följande:

    Hej!

    Jag har läst på familjeliv i många år men aldrig skrivet något, trodde jag skulle skriva när jag hade lyckats, men tyvärr jag är så desperat och behöver hjälp, för jag vet inte vad vi kan göra mer. Sitter nu och väntar ut mitt 15 missfall. Alla mina missfall är runt vecka 7-9. Vi har sett hjärta på alla förutom denna gång. Har gjort ivf/fet perfekt blastocyst pgs/ new generation screening i USA + immune behandling intralipid, 25 mg prednisolone, progesterone , estradiol, d vitamin, folic acid, gluten fri mat och äter bara organic mat.

    Har en autoimmun sjukdom som är under kontroll.

    Gjorde min immune test hos Dr. George Ndukwe i London

    Jag är så förtvivlad vet inte vad jag ska göra mer.

    Tacksam för svar!


    Stor kram till dig i ert kämpande.
    15 missfall...så fruktansvärt jobbigt!
    Vi hade 6 missfall innan vi fick barn efter immunbehandling via Aten.
    Det låter ju som om ni provat det mesta. Jag kan inget om Neupogen o Humira men kan det hjälpa kanske? (TNF hämmare)
    Jag gissar att de uteslutit kromosomavvikelser på er o gjort grundlig undersökning av din livmoder?
  • che71
    canada skrev 2015-09-22 13:08:24 följande:

    Hej!

    Har en fråga som kanske är lite ot. men undrar om det är någon här som haft/har problem med upprepade missfall och fått hjälp i Athen?

    Lite kort om mig: Haft 4 mf under två år, inga tidigare barn. Första två graviditeterna har jag kommit till v 8, nr 3 till v 6 och den sista v5, det går med andra ord inte åt rätt håll. I våras fick vi komma till Sahlgrenska för att få börja IVF i höst och fått läkartid tillbaka imorgon. Ingen missfallsutredning har gjorts, och som jag uppfattat det är det typ endast ett kromosomtest som skall göras,).

    Är det någon som vet om det överhuvudtaget finns hjälp att få här i Sverige när det gäller mf? Är det någon idé att börja med ivf utan att ha varit i Athen först? Eller är kliniken i Falun ett alternativ tror ni? Ni verkar så kunniga här inne, vad kan man kräva av Sahlgrenska när det gäller prover och medicinering vid en ev ny graviditet ?

    Känner mig helt hopplös just nu, även om jag såklart är tacksam att jag kan bli gravid så är det så påfrestande både psykiskt och fysiskt att gå igenom alla MF.

    Tacksam för alls råd o tips man kan tänkas få.


    Hej! Jag o flera här i tråden har just upprepade missfall som anledning att göra utredning i Aten.

    Jag hade 6 missfall på 2,5 år o det tog nästan 4 år från det att vi började försöka (med Äl tester)innan jag fick barn för nästan 1,5 år sedan.

    (jag hade framförallt högt tnf a)

    Jag fick flera intralipiddropp innan o i början av graviditeten samt trombyl till v 35, fragmin till v 37 samt prednisolon till ca v 23 o progesteron till v 16 o fiskolja o tomatjuice.

    Via svensk missfallsutredning fick jag konstaterat apc resistens så jag fick prova bara fragmin några graviditeter men det hjälpte inte.

    Jag tror intralipiddropp var det viktigaste.
  • che71
    Astra skrev 2015-09-28 22:36:49 följande:

    Hej!
    Nu har även jag fått mina provsvar och de visade några röda siffror på Chicagoproverna. Dr D vill också att jag ska börja med Pergotime för att hjälpa mina trötta äggstockar på traven. Är det någon här som har fått det? Vad är era erfarenheter av det? Fick ni ut det på recept från Dr D eller via gyn här i Sverige?
    Är det för övrigt någon som känner till en bra gynekolog i Stockholm får ni gärna inboxa mig!


    Nu blir det ett första IL-dropp på fredag och sedan ska jag försöka ta mig an min vårdcentral och höra om jag kan få ta mina blodprover där. 


    Såg förresten att adressen till kliniken inte längre stämmer med det som står i trådstarten. Adressen vi fick var: Iakentro Clinic, Marousi, 151 25 Aten. Kifsias är närmaste tågstation.


     


     


    Pergotime kan du få på recept via läkare i Sverige men finns också motsvarande receptfritt o billigt i Aten.
    Jag tog Pergotime flera gånger (dock inte på den lyckade graviditeten) o bäst är ju att ha en gyn läkare som har koll på hur många äggblåsor det blir.
    Pergotime stimulerar ju ÄL. Min cykel blev förskjuten några dagar så ÄL var senare.
    Blev gravid 4 gånger med Pergotime (o 3 gånger utan) men 6 missfall
    Men just Pergotime hade inget med Dr D att göra.
    Vilka av Chicagoproverna var höga?
  • che71
    aylak skrev 2015-10-17 18:50:20 följande:

    Hej!

    Jag mår inget bra efter missfallet. Redan vid plus steg min vilopuls från 65 till 85, och nu en vecka efter att blödningarna upphörde så har den stigit ytterligare och ligger runt 100. Känner mig ganska duktigt matt och svag! Ska det vara så här? Svensk sjukvård är ju supersnabba med att säga att "allt är normalt", men jag känner mig helt slut - trots att jag sover och äter bra. Det var liksom en pärs att duscha...

    Ni som gått igenom det här eländet tidigare, är det verkligen normalt? Vet inte riktigt vad jag ska ta mig till, nog för att det är jobbigt psykiskt men det fysiska tar helt klart priset. 

    Kram på er!!


    Hej! Beklagar missfallet. Jag tycker också att du ska kontakta sjukvården igen. Så dåligt ska du inte må.

    Hur är ditt hb (alltså blodvärde) du förlorade ju mycket blod? blodtrycket borde de också kolla på dig. Trappade du ner prednisolon sakta förresten?

    1 vecka efter missfall borde man inte må dåligt fysiskt om allt blött ut ordentligt tycker jag.

    (6 missfall har jag haft o kunde jobba igen några dagar/ 1 vecka senare. ..men den psykiska biten var alltid värst)

    Ring KK!
  • che71
    mom2012 skrev 2015-11-10 09:07:24 följande:

    Han har svarat. Inga mer il dropp just men fbc och nytt hcg prov. Oron just nu ligger i av hcg ej stegrar som det ska (stegrar sig långsamt )och att min kropp ej är lugn. Jag är rädd att graviditeten har avstannat. Någon här som råkat ut för detta utan smärta eller blödning ? Jag har ej fått en blödning eller liknande så hade vi inte tagit hcg hade jag inget vetat om att det fanns ngt som oroade.


    Jag hade en ofostrig graviditet som upptäcktes på VUL i v 9...men hcg ökade som vanligt (var 25000 samma dag som VUL ) jag trodde verkligen att allt var bra (trots alla missfall, 5 innan detta o alltså 6 sammanlagt)...det var också med immunbehandling via Dr D...blödde ut 1 vecka senare. Borde tydligen blött ut mycket tidigare enligt den svenska läkaren.

    Immunbehandling kan ju tyvärr också fördröja ett missfall.

    Vilken vecka är du i? Har du gjort VUL?
  • che71
    mom2012 skrev 2015-11-10 16:01:12 följande:

    Jag är i v 6+1 idag. Ska göra mitt vul 19 november men tjatade till mig ett extra i morgon. Hcg stegrar fortfarande och dubblar sig på 96 h. Kanske är det så jag är eller är detta ofostrig grav.

    Det som oroar mig mer är mitt mående. Jag mår verkligen dåligt och dr d vet inte varför. Om det är medicinerna eller droppet. Jag svettas i hönder och under fötter, jag börjar även bli skakig i armar och händer. Huvudvärk och yrsel. Jag är rädd för min hälsa och det blir inte bättre av il dropp så jag undrar om det kan va medicinerna. Tex fragmin sprutorna, kortisonet eller aspirin.

    Önskar grav ska gå bra men ännu mer önskar jag att få kontroll över kroppen och mående.


    Bra att de ska kolla dig imorgon. Se till så de kollar ditt blodtryck också.
    Hur mycket prednisolon tar du?
    Håller tummarna.
  • che71
    mom2012 skrev 2015-11-23 20:29:03 följande:

    Här var det game over och slut på graviditet för denna gång. Vi mötte hcg idag igen och det sjunker nu. Så nu väntar vi inte längre barn utan missfall. Gu va hemskt....Efter 10 ivf lyckas vi få vårt efterlängtade plus och så försvann det så fort igen. Jag hade en vecka där immunförsvaret lekte rövare och jag mådde riktigt dåligt, kroppen vann eller så va embryot inte livsdugligt.

    Vi har en eskimå i frysen så vi återkommer när vi återhämtat oss.

    Vi pratade med dr d om Neupogen om nästa försök då mitt immunförsvar verkligen överraskade med att slå till med full kraft. Han menar att jag får avgöra det sjökv. Svårt för jag vet för lite om Neupogen. Vet bara det stimulerar vita blodkroppar från benmärgen. Om man har högt antal nk killer cells, vill man då ha ännu starkare immunförsvar? Eller. Vet någon här vad Neupogen bidrar med?


    Beklagar o kramar om. Så tråkigt.

    Jag var tvungen att ta om Chicago proverna här hemma (för de fastnade i snöstorm i Europa o kom fram för sent från Aten i Mars 2013)

    Men eftersom jag plötsligt var gravid igen direkt efter missfall o Aten så tog jag immunbehandling.

    (Första Intralipiddroppet fick jag på hotellet i Aten innan vi visste om graviditeten)

    Jag fick mitt 6 e missfall (en ofostrig graviditet som upptäcktes i v 9 på VUL ...25000 i hcg samma dag..som kroppen kan luras) med immunbehandling. Helt säkert fördröjde immunmedicinerna missfallet.

    Så efter det var jag desperat o trodde aldrig att jag skulle kunna fixa proverna (min VC hade ju "hoppat av" droppsättning som de lovat, när jag väl kom dit som plötsligt gravid ) men tack vare en vän som fixade rätt provrör o en annan som stack mig fick jag ihop 14 rör som vi skickade med Fedex samma em....så nervöst om de skulle hinna fram i tid...

    Dr D ordnade med Chicago remiss men frakten på ca 1100 kr fick vi stå för.

    TNF-a var 43 visade det sig men det var samma behandling nästa graviditet så undrar varför Dr D så prompt ville proverna. Jag hade många tecken på immunproblematik..bla tarmsjukdom, diskbråck, eksem, upprepade missfall.

    Blev gravid på min 42 årsdag med min flicka som nu är 1 1/2 år!

    Håller tummarna för dig. Kram
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!