• che71

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    AnnC skrev 2015-01-22 13:35:35 följande:
    Tack Solkattan!
    Ja nog är det så att man försöker skydda sig själv. Samtidigt är tanken seriös, jag vågar egentligen inte samtidigt som jag inte tror jag kan leva vidare om jag inte åtminstone ger det ett försök... Men att riskera att förlora ännu ett barn... jag orkar inte tänka på det. 

    Min reumatolog ska ringa mig om två veckor, jag tänkte ju höra med henne om prednisolonet. Tveksamt dock om hon går med på att skriva ut det... jag har även sparat en backup länk som jag hittade i en annan tråd där man faktiskt kan beställa hem det. Någon som har beställt härifrån?
    http://se.healthylifetimerx.com/product/deltasone.html?wm=10034

    Men då är frågan om man inte har någon läkare bakom sig, att man vågar köra själv?? (om jag nu skulle börja köra själv innan braverman) Det är nog mitt stora dilemma, vill ju gärna ha nån som "håller" i alltihop. Kommer stå över graviditetsförsök denna månaden, jag hoppas verkligen jag har kommit så pass långt att vi kan försöka nästa...

    Ni som har testat prednisolon, vad har ni fått för instruktioner? Hur mycket, när börja och när sluta? Kommer ju antagligen få utskrivet trombyl o fragmin sen vid ev graviditet.
    Kan ju bara berätta om min behandling (via Dr D)
    (Chigago testerna visade framförallt högt TNFa o jag har Crohns o eksem o ryggproblem i bakgrunden, alltså klar immunproblematik samt upprepade missfall)

    prezolon 10 mg (köpte receptfritt massor i Aten) från någon dag innan ÄL tills mens dök upp o då trappa ner några dagar
    IL dropp någon dag efter ÄL o så direkt vid ev plus
    babyaspirine: 1 tablett om dagen(eller trombyl) från 1 vecka innan BIM- stopp vid mens
    Fragmin 5000 : 1 om dagen, från 1 vecka innan BIM - stopp vid mens
    osv varje månad vi försökte
    sen när jag blev gravid:
    blev det några till IL dropp de första veckorna o ett till i ca v 23 (jag tog blodprov FBC varje vecka i början o sen lite glesare o skickade svaren till Dr D, så bestämde han efter hand beroende på vad det visade)
    o prezolon till ca v 23 o sedan trappade jag ner långsamt
    Babyaspirine till v 35
    Fragmin till v 37 (har APC resistens så fick sprutorna på recept här hemma)
    + tomatjuice (kan sänka TNF a som jag hade högt) o fiskolja o
    progesteron till v 15-16
    Vi var i Aten i början på Mars 2013 (efter 5 missfall) o jag fick ytterligare 1 missfall (6 missfall) tätt därefter, det visade sig vara ofostrig o immunbehandlingen fördröjde nog det missfallet som blödde ut i v 9+1,
    men sen i Augusti blev vi gravida igen (på min 42 års dag!) o jag födde en flicka
    2 Maj i år. (efter nästan 4 års försök att få barn)
  • che71
    AnnC skrev 2015-01-22 14:49:47 följande:
    Tack snälla för att du delar med dig! Och grattis till flickan, man blir tårögd!

    Prezolon är det samma som prednisolon?
    Fragmin redan innan man blir gravid alltså. Men fick du det på recept här hemma också, det du skulle ta innan? För jag trodde man fick det först när man blev gravid.
    Det där med drop verkar lite komplicerat tycker jag

    Funderar nu på att prova prednisolonen på egen hand (om jag får tag på), och så trombyl och Fragmin från ev plus (fast 1/3 albyl minor från äl fram till plus) samt även progesteron från plus som jag redan har hemma, och om det inte funkar så kan man skicka blodprov och kolla om det är nåt mer fuffens sen? Vad kostar det att skicka till Grekland och är det nån skillnad från att skicka till New York tror ni?
    Är det en galen plan? Jag är faktiskt bara på dag 7 i cykeln idag så om man bara ska medicinera efter äl så hinner jag om jag lyckas få tag på det. Vågar jag...

    Tacksam för all hjälp och erfarenhet här i tråden, hoppas jag själv kan hjälpa någon i framtiden!
    Ja prezolon är det grekiska prednisolon.
    Jag hade på recept här hemma efter missfallsutredningen som visade APC resistens o eftersom det precis som du säger oftast bara ges vid konsterat plus o helst inte förrän efter VUL köpte jag extra Clexane med hem från Aten o hade lite över efter missfall. När jag plussat ringde jag o fick nytt recept.
    Ja Fragmin 1 vecka innan BIM, alltså några dagar innan man ens visste om man var gravid eller inte.(o alltså 1 vecka i "onödan" om mensen kom)
    Jag tror att IL droppet är bland det allra viktigaste, i alla fall i mitt fall, o cortison.
  • che71
    Snart lycklig skrev 2015-01-28 12:30:53 följande:

    Det är säkert ingen fara. Kanske är det så att du är mera mottaglig när du tar immunstödsmediciner. Kolla med Dimitri för säkerhets skull.

    Jag har också sedan en vecka tillbaka mera molvärk igen, men det ser jag som positivt. Imorgon går jag in i v13 och vi ska göra KUB/NUPP. Lite nervös igen, med andra ord.

    Förstår dig, väntan tills kommande kontroller är olidliga. Vi som kämpat så länge i motvind har nog också så svårt att ta in allt och att det faktiskt kan gå bra. Jag fattar fortfarande ingenting och då har 30% avverkats idag!


    Jippie v 13!????Lycka till på Kub imorgon !kram
  • che71
    Snart lycklig skrev 2015-01-28 22:03:32 följande:

    Ja, det är lite ofattbart. Tack gulliga du för "lycka till" inför morgondagen. Lite nervös....

    Har du fått ordning på din kropp?

    Kram.


    Har äntligen fått tid hos Bäckenbottencentrum! Känner av det hela tiden..nästan lite värre just nu.

    9 månader sen förlossningen snart. (o inget samliv än pga detta. .så trist. .men det är så obehagligt ..påverkar allt i livet )

    Hoppas de kan hjälpa mig.

    Åh då får du se bebisen om några minuter. Tänker på dig. Vilken BF blev det? Kram
  • che71
    Snart lycklig skrev 2015-01-29 09:11:12 följande:

    Tack för lycka till!

    Allt gick utmärkt, så glad. Hjärtat slog. Fick risk på 1:20000 på samtliga tre. Nackspalten var bara 1,2 mm. CRL enligt tidpunkt. Allt annat/övriga organ verkade också se bra ut. Dr hade inga anmärkningar alls.

    Vecka 13 börjar idag. Jippiiiiii!!!!!

    Hoppas av hela mitt hjärta att alla härinne snart får uppleva detta.

    Kram tjejer.


    Underbart! ! Så glad jag blir. Vilka bra siffror. (.mycket bättre än mina var)

    början augusti eller?
  • che71
    Kattflickan skrev 2015-01-29 13:00:17 följande:

    KUB gick bra!!! Risken blev 1:700 trots tidigare graviditeter med Trisomi 21.

    Allt de kunde se såg bra ut. Pyret var 66 mm lång och en vilding!! Precis rätt längd. Imorgon går jag in i vecka 15

    Jag är så lättad!


    Grattis! !
  • che71
    Snart lycklig skrev 2015-01-29 09:47:22 följande:

    13/8 är den planerad till. Dock tycker jag mig hört att vid ÄD sätter man ingår förlossningen två veckor tidigare. Ska fråga BM den 17/2, när jag ska träffa henne. Ngn som vet?

    Nu händer inget förrän den 17/2 (BM) och sedan rutinultraljud i mitten av mars. Konstigt, ska jag nu bara gå omkring och lita på att jag är gravid och att allt är bra. Det är väl så, ngt jag måste lära mig, men det gör jag så gärna.


    Jag gissar 4 Augusti (4 o 8 är tursiffror!)

    Ingen aning om äggdonation sätts igång tidigare. .varför i så fall? Snarare Mammans ålder o ev. Ivf som gör att de inte låter en gå över tiden. (1 vecka max..vid ålder över 40.. för det var jag nervös över. .att gå över tiden )
  • che71

    [quote=74765546][quote-nick]LinneaSvea skrev 2015-01-29 09:36:28 följande:[/quote-nick]Stort Grattis SL, vad härligt!!! Nu kan du börja njuta på allvar. Och att gå upp när man är gravid är väl bara helt lagligt tycker jag, då får man unna sig det mesta .

    Men vad duktigt att gå ner så mycket utan att motionera, grymt!

    Men dr D sa inget om att du gick på "bantning" när du gjorde ÄP? Då kan det kanske inte vara några problem för mig att äta lite mindre och börja träna mer regelbundet, fast man kan ju ta det lite lugnare mellan ÄL och mens.

    Che, usch vad jobbigt, jag trodde det blivit bättre, hoppas du får riktigt bra hjälp! Hur mår din lilla docka nu då?

    Hon mår bra. Har precis haft första magsjukan...i en vecka.. inte kul. Men annars går det så himla fort ..9 månader snart ...hon har börjat krypa o är ett riktigt busfrö med charmigaste leendet! Glad o pigg liten tjej! Världens sötaste!

  • che71
    HRE skrev 2015-01-29 21:14:08 följande:

    Hej! Mig har ni inte hört ifrån på länge! Kul att se att många lyckats och kanske speciellt till dig, Snart Lycklig. Vi pratade ju i Aten för två år sedan om ÄD och nu är du gravid;.) Härligt!
    Här går det inte lika bra - tre ÄD under förra året, sista dagen innan nyårsafton. Min kropp vill alls inte bli gravid. Nu senast fick jag en rejäl immunreaktion, blev sjuk. Febrig, ont i ländryggen och armarna. Värdena sköt i höjden. Jag hade bokat IL på min vårdcentral tre dagar efter FET och det var väl ok. Men det som inte fick hända hände. Apoteket hade inte beställt hem IL eftersom just den storleken på påse var restnoterad och de hade inte kontaktat mig om detta. Så när jag var där på morgonen och skulle hämta så fanns ingen medicin. Och IL är ju inget som något apotek har på lager så min kropp kunde fortsätta med projekt stöta bort... Fick mail från Dr. D: I think you are pregnant - you must have an infusion today asap. Och jag kunde inte göra något. Så det blev ingen bebis.
    Nu har jag varit i Aten och gjort hysto och nästa insättning blir första veckan i mars. Dr. D. hittade inga andra fel på mig så det är "bara" mitt immunförsvar.


    Fy så trist att IL droppen var slut just när du så väl behövde det!
    Håller tummarna för dig i Mars.
  • che71
    altea skrev 2015-01-31 13:37:38 följande:

    Hej,

    tar tacksamt emot er input på nedanstående. 

    Jag har under hösten/vintern gjort ett par försök med immunsupport med hjälp av Dr D. Nu efter senaste FET-försöket i januari ställde jag några frågor om de två senaste kemiska graviditeterna, vad neupogen är (som ni nämnt här), hans ev. tips framöver....

    Hans svar var att han gärna svarar på mina frågor över telefon, men att det kostar 80 EUR för 30 min... (?!) Jag hade för mig att immunsupporten som vi betalade för i somras (,2075 EUR) var den enda betalningen för hans hjälp (blodprov och support över mail). 

    Innan jag säger ja/nej till samtalet vill jag gärna höra om nån av er också betalat 80 EUR för ett tele-samtal med Dr D under immunbehandlingen?

    Tack tack!! 


    Låter konstigt!

    Var du alltså i Aten o tog prover? La du till support under graviditet?
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!