• che71

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Snart lycklig skrev 2015-06-21 22:42:28 följande:

    Läser men skriver sällan. Håller tummarna för er alla kämpare!

    Egorapport (för den som är intresserad): Är idag i vecka 33, 32+3. Bf 13/8, men det blir det inte. Jag har oturen att ha moderkakan helt för utgången, s.k. placenta previa. Sällsynt och har inget med ålder att göra. Till min stora sorg blir det alltså kejsarsnitt. Pga av att de inte vill att jag ska få värkar innan, så är det planerat till 23/7 (37+0).

    Utöver detta har jag havandeskapsförgiftning i tidigt skede och det vet man ju aldrig hur det utvecklar sig. Har fått blodtryckssänkande medicin, då mitt tryck gått upp (ligger väldigt lågt annars).

    Många kontroller hos BM, specen och på förlossningen. De tror att det antagligen blir snitt innan den 23/7. Alltså max 4 1/2 vecka kvar. Ofattbart!

    Allt detta med komplikationer gör mig lite nervös, så klart.

    Kram.


    Åh så snart dags för dig...snart har du bebisen hos dig...som du kämpat!

    (Tänk så olika det kan vara, jag ville inget hellre än att få snitt men fick en vaginal mardrömsförlossning o skador pga det som fortfarande besvärar mig..men jag ska få komma till specialistläkare om en månad o hoppas de kan o vill operera mig nu..snart 14 månader sen förlossningen...vill inte gå omkring med denna prolapsring längre)

    Håller alla tummar för dig Snart Lycklig! Kram
  • che71
    Cathy skrev 2015-06-22 20:13:52 följande:

    Snart lycklig; åh tänk att du snart har din bebis i famn!! Lång och tuff resa har det varit för dig! Du är verkligen en kämpe! Jag ville absolut ha snitt (ville inte ta risken med vag fl, alltför mycket kan hända och med tanke på min ålder så ville jag inte riskera möjligen den enda fullgångna graviditet/bebis i mitt liv) och är så glad över att jag snittades. Allt gick jättebra.

    che; hur mår du? Jag blev så ledsen över vad du råkade ut för i samband med din fl. Vilka läkare som nekade snitt! Hoppas det blir bättre med tiden.


    Hej! Så skönt att de lyssnade på dig o att du fick snitt. Jag gick i samtal med både spec.BM o spec läkare om min rädsla o precis som du kände jag att min ålder o alla missfall o "sista chansen" känslan o den gamla förlossningsrädslan skulle räcka för att få snitt...konstigt att det är så olika.

    Sen blev det ju sugklocka. .undrar fortfarande varför det inte då kunde bli akutsnitt istället.

    Jag känner av underlivet hela tiden som att något buktar ut, men vissa dagar är bättre än andra nuförtiden..dock är sexlivet lika med noll pga min olust över känslan i underlivet o jag är orolig för att ens lyfta min lilla tjej på 10 kg men det måste jag ju.
  • che71
    AnnC skrev 2015-06-24 13:44:31 följande:

    Väldigt intressant artikel, skriven 2014 ser jag. Undrar hur det går??

    Hoppas pred hjälper dig snart lycklig, också intressant att veta iom dr D pratade med mig om det... Jag är lite halvt skeptisk. Men skadar ju inte att prova.
    I vilket fall hoppas jag allt går bra för er och att liten får stanna i magen så länge som möjligt.

    Jag har en fundering på fragmin, i min behandlingsplan har dr D skrivit en spruta på morgonen. Jag undrar varför just på morgonen? Föredrar egentligen att ta på kvällen. Nån som frågat honom om det spelar nån roll? Skulle ta aspirin efter lunch med. Hänger det ihop tro?


    Jag tog sprutan på kvällen istället. o trombyl på morgonen
    tänker att RMC (där jag gjorde missfallsutredningen) tyckte att på kvällen var bäst då man en inte rör sig så mycket om natten, mest nytta då
  • che71
    AnnC skrev 2015-06-24 13:57:05 följande:

    Tack för era svar! Det borde ju inte spela roll. Undrar dock om dr D har någon tanke om det eftersom han skrivit specifikt morgon...
    Tog du trombyl ihop med prednisolon då Che? Känns som man sväljer massa olika preparat hej vilt ihop. Men det kanske inte gör något


    Ja trombyl o prednisolon på morgonen.
  • che71

    Åh Snart lycklig va underbart att ni äntligen fått en liten kille! Stort grattis! Hoppas de får bukt med ditt höga blodtryck. Kram

  • che71
    Lizzy73 skrev 2015-07-12 20:47:15 följande:

    )vad kul att Falun har fattat att detta hjälper och grattis till tösen.
    Försökt få barn sen början av 09. 4MA, en kemisk graviditet och 2 misslyckade ivf trots topp embryo. missfalls utredningar i Sverige varav en med trombyl. en med Fragmin.men fick ändå MA. Vände mig till Danmark och gjorde missfallsutredning där och även jag har agressivt immunförsvar.Jag har fått immunglobulin dropp(totalt 9 styck)  istället för IL samt kortison 10 mg.
    Än så länge ser det bra ut. Jag är i vecka 16 och sett bebis flera gånger.

    Min fråga till er som varit i Athen hur mycket predisolon?? tog ni och till vilken vecka?? De vill jag ska sluta med mina men jag vågar inte. Jag tog 10 mg innan men nu endast 5 mg.

    En annan fråga till er med många mf/ma födde ni erat barn tidigare än beräknat?
    Specialisterna i DK säger att vi med upprepade missfall föder dubbelt så ofta för tidigt jämfört med dem som inte gått igenom missfall.

    En sista fråga är det någon som kämpat som jag och gått igenom alla tråkigheterna som valde att kämpa för kjesarsnitt?

    Jag vill ha kjesarsnitt och sagt ifrån så nu skall jag  bli skickad på massa samtal.
    Kan inte släppa oron att baby helt plötsligt inte vill denna gången heller...


    Grattis till graviditeten o v 16 !
    Jag hade 6 missfall o blev gravid för 7e gången på min 42:a födelsedag.
    Det gick bra o blev en liten flicka, (10 dagar före BF)
    10 mg prednisolon fram till ca v 23 o sen nedtrappning någon/några veckor.
    (samt Fragmin till v 37 o trombyl till v 35 o några IL dropp, sista i v 22 tror jag)
    samt fiskolja o tomatjuice o progesteron (till v 15-16)

    Jag ville ha snitt pga min gamla förlossningsrädsla, höga ålder, alla missfall, rädd att barnet skulle dö i magen sista veckorna pga proppar i moderkakan, samt rädsla för att barnet skulle fastna o dö vid förlossningen, samt rädsla för att spricka o få men för livet med underlivsskador....samt "sista chansen att få barn"känsla!
    Jag fick komma på samtal,(men inte förrän v 30 trots att jag sa till direkt vid inskrivningen) med specBM o sen läkare men fick EJ snitt beviljat.
    Däremot fick jag extra kontroller o flödesultraljud sista veckorna o blev lovad att inte behöva gå över tiden.
    Förlossningen gick först bra, jag kämpade på med bara lustgas pga att jag ville undvika värksvaghet o inte riskera värkstimulerande o sugklocka...men det blev det ändå pga min bebis fastnade o mådde dåligt...sugklocka med 6 dragningar o yttre press o fullt med folk i rummet..en fruktansvärd mardröm när jag trodde att vi skulle dö båda två...men ut kom min lilla flicka med ett stort hematom/svullnad i pannan efter sugklockan, hon hade legat med pannan först...än idag vet jag inte varför det inte blev urakut snitt istället. Bebis fick förband o smärtstillande i några dagar o det stora fula blåmärket/såret försvann med tiden. Jag fick perineumbristning o sen efter några veckor framfall som jag fortfarande 14½ månad efteråt har besvär av. Har prolapsring som ska stötta upp men hoppas få operation istället. Rädd att lyfta o ett  knappt icke existerande sexliv, problem med att kissa ordentligt, samt tyngdkänsla o skav.


  • che71
    Snart lycklig skrev 2015-07-12 22:23:02 följande:

    Tack för alla grattis! :) Grattis till dig också Sammet! Lillkillen mår bra, jag jobbar på med mitt höga blodtryck och framförallt med att få igång amningen, som ännu inte gett mera än några droppar. Pumpar och pumpar. :(

    Allt är ändå så fantastiskt! Han är helt underbar.


    Är du fortfarande inlagd pga det höga blodtrycket?
    Skönt att din lilla kille mår bra.
    Hoppas amningen funkar bättre snart, annars får det bli ersättning o det blir ju också bra.
    stor kram till dig
  • che71
    trex2013 skrev 2015-07-13 13:49:45 följande:
    Che - åh vad jobbigt för dig att inte få hjälp med dina skador efter förlossningen. Du har inte möjlighet att gå privat gyn och få hjälp snabbare? Kram
    Jag ska till läkare nu om några veckor..äntligen...bäckenbottencentrum.
    Får se hur lång väntetid det är på op.
    De har hela tiden velat vänta o se...först till efter amning o sen när mens kommit tillbaka o sen prova med östrogen o sen prolapsring...nu var det uroterapeuten som skickade remiss till läkare för ytterligare bedömning.
    vet inte vad de gör såna operationer privat i Skåne (bor i Malmö)?
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!