• che71

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Vilaa skrev 2016-02-03 12:58:58 följande:

     Jag är i vecka 20 nu!! Har fortfarande svårt att ta in att jag är gravid så lågt gången. Har varit på RUL och väntar en kille =)

    Hur länge tog ni Fragmin? Min gyn sa till vecka 20, men MVC sa till vecka 34 så jag fortsätter.


    Så kul! V 20

    Jag tog Fragmin fram till v 37 enligt dr D

    (Plus några dagar efter förlossningen också pga Apc resistens.)
  • che71
    AnnC skrev 2016-02-13 20:07:04 följande:

    Ni som ätit prednisolon en längre tid, har ni också fått månansikten... Jag tycker det är skitjobbigt. Hur lång tid tog det efter ni slutat med kortisonet tills ni blev normala i ansiktet igen?

    Undrar även om IL, när ert immunförsvar väl lugnat ner sig o fbc sett bra, har ni sluppit IL då eller fått ordinerat att ta IL ändå i förebyggande och hur ofta i slutet av graviditeten? Jag har inte tagit IL på 4 veckor nu känns jättekonstigt eftersom jag fått ta typ en gång i veckan nästan hela tiden innan. Men skönt så klart!! Men undrar ändå. Är i v 29. Kan det va så att man slipper ta nåt mer under denna graviditet om det fortsätter se så här bra ut ;)


    Jag tog mitt sista IL dropp i v 23 i samband med nedtrappning av prednisolon mest för säkerhets skull...sen behövdes bara trombyl till v 35 o Fragmin till v 37.

    Grattis till v 29!
  • che71
    Maraki73 skrev 2016-02-15 00:43:39 följande:

    En fråga angående blodprov för tnf och nk :

    Skall alla rör vara gröna ? Även de till nk proven? Hur många är rören till nk proven?

    Har bestämt mig för att skicka till Chicago och vill gärna veta. Ska försöka få hjälp av min vc med blodet.

    Var köper man lämplig utrustning för att skicka rören I ? Jag har registrerat mig på FedEx.

    Tack på förhand! !


    Hej! Alla rör jag skickade var likadana 14 st blev det.

    Packade i vanlig liten låda med ordentligt med padding i...sen tar ju fedex hand om det. Kommer inte ihåg exakt. .det var ju i April 2013 eftersom mina Atenprover blev försenade till Usa pga snöstorm.

    Jag hade ju remiss via Dr D..tror det måste vara en läkare inblandad...annars vet jag inte hur man gör för att skicka till Chicago helt själv.
  • che71
    MrsHK skrev 2016-02-14 20:10:54 följande:

    Hej che71: Varför tar man både fragmin och trombyl, är inte båda blodförtunnande, vad är skillnaden dem emellan? Jag planerar ÄD under våren med immunsupport (var i Aten för 1 år sedan).


    Precis som andra skev så verkar de på olika sätt.

    Står nog bra förklarat pp fertilitetsguiden.se

    Jag hade bägge i behandlingen varje månad vi försökte några dagar efter ÄL o sen stopp vid ev mens. och sen som sagt till v 35 o v37
  • che71
    Sammet skrev 2016-02-28 16:41:34 följande:

    PM-at dig :)

    Är det någon som har erfarenheter av tomatjuice för att sänka tnf-a ?

    Vilka mängder per dag är rimligt?

    Det smakar förfärligt, googlade för att se om tomatsoppa hade samma effekt (godare..) men hittade inget riktigt svr.


    Jag drack 1 juiceglas varje morgon o visst är det inte det godaste...prova olika sorter.
  • che71
    Maraki73 skrev 2016-02-29 10:48:47 följande:

    Hej behöver lite hjälp. Var på vc idag och de kan hjälpa mig med att ta blod för att skicka till USA men tror att det är svårt att ta nästan 18 rör blod. Är det verkligen 18 eller är det mindre? Är det risk att svimma om man tar så många?

    Sen kollade jag på rören och de är ljus gröna är det dem man ska använda ?


    Borde inte vara något problem. Jag ville skicka 15 rör men det blev bara 14 o det räckte. Ser ut som rätt rör .
  • che71
    vickan12 skrev 2016-03-02 12:00:03 följande:

    hej! här kommer en kvinna 41 år, som har 3 sr missfall bakom mig mellan 2011-2013. första graviditeten blev jag gravid på naturlig väg men slutade i missfall. dom andra 2 med IVF oxå då slutade med missfall. alla missfall slutade mellan v. 5-8. vi har lagt allt på hyllan sen 2013 och jag har bearbetat min sorg att inte bli mamma. kommit till e sorts acceptans att man kan ha ett bra liv utan barn, men det har alltid ändå funnits i mig och gnagt... så långt därinne har jag nog inte kommit över det, även om jag inte vill erkänna det för mig själv för det gör för ont, mitt skydd mot smärtan :( för några månader sen såg jag på en dokumentär på tv 3 om ett engelskt par som linnade min historia och sedan gjorde immonologiska tester och fick IL dropp och idag har 2 barn. alltså hade hon sk mördarceller. började läsa om deetta och fann Dr.Dimitri och ska ha telekonsultation imorgon med honom. vi har blivit diagnostiserade ofrivillig barnlösa på akademiska i uppsala. men känner att jag måste kämpa vidare med detta innan jag ger upp. Min mamma har giftstruma och mormor år blodförtunnande för proppar, jag har PMS som jag äter medicin för, och 3 missfall i tidiga veckor. men svenska läkare kunde knte se nåt konstigt , allt såg bra ut. nu ska det bli skönt att få gör ordentliga tester i Aten. Kram på er alla!


    Bra att du hittade till Dr D.

    Jag blev gravid för 7e gången på min 42 årsdag efter 6 missfall o tog ILDROPP Fragmin o Prednisolon o trombyl samt progesteron o tomatjuice o eskimå fiskolja o gravidvitaminer

    Men allt det kommer du ju att få information om via Dr D (vi var i Aten för nästan exakt 3 år sen, det var efter 5 missfall, de 2 senaste då trots Fragmin)

    Nu är min lilla 22 månader.

    Så det finns hopp.

    Lycka till!
  • che71
    vickan12 skrev 2016-03-02 16:38:43 följande:

    tack för era svar???? che 71 va härligt att höra, hur gammal är du?

    var det efter första behandlingen hos dr.D du blev gravid med din bebis?


    Jag blev gravid med min dotter på min 42 årsdag

    fyller 45 i sommar.

    Jag fick först ett missfall till med immunbehandling via Dr D...det var det 6:e...en ofostrig graviditet som upptäcktes på Vul i v 9..förmodligen fördröjt missfall pga immunbehandling. ..det kan tyvärr hända också.
  • che71
    pink lily skrev 2016-03-11 06:09:34 följande:

    Tack för omtanke och tumhållning :) Det har varit många vändor inom vården senaste veckan. Vet inte längre om jag tror att krocken orsakat blödningen. Men, nu är den där och de upptäckte en till, som var mindre, på ul häromdan. Det är inte sällsynt med blåmärken el blodansamlingar i moderkakan tydligen. Är det fler som har haft sådana här? Vilka är era erfarenheter?

    Tyvärr sitter den största vid navelsträngens fäste. Vi ska få komma tidigare till specmvc än planerat, och ska gå på tillväxtkontroll fr o m v 24 och sedan rätt ofta. Men, de kommande två veckorna innan specmvc hänger vi i luften, har bara akuten att vända oss till, och där fick jag sitta och vänta i nio tim häromdan. Men, vad gör man inte för .... Jag vilar så mkt jag kan, helst sover jag.

    Måste passa på att fråga om era erfarenheter av sjunkande progesteron efter att man slutat med progtillskott. Min prognivå har gått ner hela tiden sedan jag trappade ner och slutade med prog. Går in i v 21 nu. Dr D ordinerat IL-dropp efter varje provresultat, men forts sjunka, nu nere på 99nmol/L. Har någon annan haft samma problem och fick ni göra något mer än att ta dropp?

    Vi har kommit Pyret så nära efter allt som hänt och alla ul, tre på en vecka. Vi vet nu dessutom att vi väntar en dotter <3. Hon är fantastiskt söt på bilderna, med liten uppnäsa :) I veckan har jag också lärt mig känna igen hennes rörelser och ibland buffar hon runt ganska mkt i magen. Underbart :) Ta hand om er alla, och take it easy!


    Så jobbigt o oroligt för er. Men härligt att du kommit så långt. Bra med extra kontroller sen.

    När moderkakan kom ut såg de en "gammal " blödning på den ..minns inte riktigt. .allt var så chockartat just då o jag var lättad att både jag o min lilla flicka (som vi inte visste att det var innan) överlevt det dramatiska slutet av förlossningen med hotande fosterasfyxi o pannbjudning o sugklocka

    Tänkte att det kanske kan bli så av Fragmin ända fram till v 37...små blödningar alltså.

    Detta hade ingen sett eller nämnt under alla ultraljud o flödesultraljud.
  • che71
    Maraki73 skrev 2016-03-16 06:19:58 följande:

    Jag lyckades skicka blodet igår till Chicago. Nu hoppas jag bara det går att analysera det när det kommer fram.

    Någon som skickat och där det inte gick att analysera?


    Ja mina prover blev försenade på väg till USA (från ett 20 grader soligt Aten...ironiskt nog!) för nästan exakt 3 år sen när vi besökte Dr D ...pga snöoväder i Europa. ..de kom fram för sent...men maximal otur.
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!