• che71

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Zwillinge86 skrev 2015-02-03 14:13:27 följande:

    Jag har mailat varannan dag sedan i torsdags och bett om återkoppling :S

    Mina lymfocyter ligger oftas runt 2. Endast vid två tillfällen i december var de uppe strax över 4, men sedan dess har det varit lågt igen. Är det nåt särskilt just när lymfocyterna överstiger 4?

    Gick bra på mvc-inskrivning idag förresten :)

    Sötaste barnmorskan; gjorde ingen affär av medicinerna eller min viktuppgång. Och fast att det bara var ett samtal mätte hon livmodern och lät mig lyssna på hjärtljuden då jag oroade mig för MA.


    Så skönt!

    Min BM reagerade inte heller på immunmedicinerna.
  • che71

    Jag är så glad idag för jag har äntligen fått hjälp med mina framfallsbesvär efter förlossningen.

    9 månader sen o idag fick jag komma till bäckenbottencentrum o fick en prolapsring.

    Hoppas den sitter bra framöver. Just nu känns inte framfallet alls. Så skönt.

    Apropå immunförsvaret o längre in i graviditeten. .kan det vara så att kroppen kan reagera mot graviditeten genom att bilda proppar i moderkakan?

  • che71
    Zwillinge86 skrev 2015-02-03 14:51:31 följande:

    Gud vad skönt Che!

    Hoppas det är lösningen på dina besvär :)

    Tror du atg immunförsvaret kan orsaka proppar även om chicagotesterna inte visat någon förhöjd propprisk? Så länge man tar fragmin och trombyl borde man förhoppningsvis vara säker.


    Trombyl o Fragmin borde vara säkert ja.

    men jag bara gissar varför dr d vill fortsätta med immunmedicinerna längre in i graviditeten. .kanske för att skydda moderkakan?

    immunförsvaret kan nog åstadkomma proppar om jag förstått det rätt. .kanske någon annan här vet mer?
  • che71
    Cristine skrev 2015-02-03 22:11:37 följande:

    Ska man förvara IL-dropp i kyl eller rumstemp?


    Rumstemperatur
  • che71
    HRE skrev 2015-02-05 07:18:54 följande:

    Lite svar, lite frågor och lite funderingar...

    Fråga på IL: enligt Dr D ska IL späs med natriumklorid. Men enligt min sjuksköterska är det redan gjort i påsarna nu  och inte heller utrymme att fylla på i påsarna. Är det så? Annars har jag fått outspätt de senaste gångerna och det har iof inte skadat men kan vara bra att veta.  

     


    Jag drog ut mängden IL som inte behövdes o injicerade sen in NaCl, så att det blev som Dr D ordinerade. Första gången hade jag 3 vägskoppling o en påse NaCl bredvid. Så man kan ju göra på olika sätt
    (Om de nu inte har ändrat innehållet i IL påsarna sen förra vintern alltså.)
  • che71
    Cathy skrev 2015-02-05 22:31:48 följande:

    astmatiker; jag har varit tveksam till om IL sänker högt TNF men nu har en tjej här på FL blivit gravid som haft högt TNF, som du, och tagit endast IL (pred och fragmin då). Kör på 250ml!

    Solkattan: som Redan sa, kortison tabletter hjälper. Har själv haft värk hela tiden efter fl och nu när jag började med pred så är värken borta! Kortisonkräm (medelstark, på recept) kan man också prova men tabletterna är nog mer effektiva.


    Jag hade ju också högt tnf a 43!!!
    Jag hade bara IL , prednisolon 10 mg, Fragmin, Babyaspirine, fiskolja o tomatjuice.
  • che71
    Cathy skrev 2015-02-06 15:14:24 följande:

    che; precis - det hade du ju!! Hade glömt det...så då är det iaf två i tråden som blivit gravida med högt TNF! Läste att du fått hjälp nu, jag blev jätteglad över det! Mår ni annars bra?

    Solkattan; haha känner igen det där, min mor är likadan


    Ja gravid blev jag ju många gånger men problemet var ju upprepade missfall.

    Vi mår bra. Fast prolapsringen jag fick var för liten o gled ner o kändes obehaglig så Bm sa i telefon att jag skulle dra ut den o få en ny nästa vecka. Fy vad hemskt det var att ta ut den..gjorde så ont så jag grät. In kan den ju klämmas ihop men inte när man ska ta ut den..fasar för att göra det fler gånger. (man bör ta ut den o rengöra ibland )
  • che71
    Walda skrev 2015-02-10 09:31:18 följande:

    Hej alla kunniga!
    Jag har nu haft en telefonkonsultation med Dr D. Han tror att det kan handla om immunologisk problematik för mig med. Han pratade om att det kan vara bra att göra en hysterektomi för att på något sätt neutralisera immunförsvaret under några månader. Han beskrev att det inte är säkert att det kommer att behövas i mitt fall (jag blir lätt gravid men har haft 5 missfall) men att han sett att det har en positiv effekt vid immunologiska problem.
    Är det någon mer som fått det förslaget? Förstår inte riktigt hur den behandlingen ska påverka immunförsvaret?
    Det kostar ju en hel del. Tror ni att det är värt det? Nödvändigt? Är det någon som gjort det hos Dr D? Han sa att det kostar 900 euro men här i tråden har jag sett att andra betalat typ 1500 euro??
    Är det så att man inte kan göra det dagarna innan mens?


    Men hysterektomi är ju att operera bort livmodern?
    Det menade han nog inte.
    Hysteroskopi var det nog, eller hur?
    Jag skulle ha gjort en sådan (men inte på Dr Ds inrådan utan efter att ha tjatat på läkaren som höll i missfallsutredningen här hemma), men blev gravid innan det blev av.
    Jag hade 6 missfall innan vi fick barn. (immunologisk behandling även på 6:e graviditeten,men lite för sent insatt, den blev ofostrig)
    Har du gjort missfallsutredning här hemma så fråga om du kan få göra en hysteroskopi för att utesluta något i livmodern som orsakar missfallen?
  • che71
    Zwillinge86 skrev 2015-02-11 15:28:47 följande:

    Gjorde ul igår och allt såg fantastiskt bra ut. Blev helt ställd över hur mycket bebis det redan var, överväldigande känsla för mig som bara hunnit göra tidiga ultraljud innan. Men skam för den glädje som varar, idag har det gjort riktigt ont när jag fört in lutinus-applikatorn. Inte ömt och irriterat utan värk i livmodern. Har kännt en tilltagande ryggvärk från lunch och nu vid toabesök upptäcker jag en riklig färgad flytning. Kan någon övertyga mig om att allt detta bara är normala tillfälligheter; hade ju just börjat hantera mina återkommande blödningar med lugn...


    Vilken vecka är du i nu? Grattis till lyckat ultraljud!

    Kanske livmodern växer extra mycket nu..därav värk o flytning?
  • che71
    Snart lycklig skrev 2015-02-11 17:46:46 följande:

    Zwillinge, du ska se att allt är bra, jag är idag på 13+6 och i förra veckan hade jag mkt växtvärk. Mindre i denna vecka, vilket då oroar mig....... Jag vet att det går upp och ner, så försöker tänka på det.

    Ego: Nedräkning tills jag ska till BM på tisdag i nästa vecka och hoppas då få höra hjärtslagen. Har ju inte fått ngn "bekräftelse" på att allt är bra sedan 12+0, då vi gjorde KUB/NUPP. Nojjig, som vanligt.


    Tänk vecka 15 börjar imorgon för dig!

    Så glad för din skull. Kram
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!