• che71

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    trex2013 skrev 2014-09-10 13:07:28 följande:
    Lite ego:
    Pigg som tusan av kortisonet jag tar på morgonen men dödstrött på kvällarna. Startar med menopur imorgon och tar mitt första IL dropp på fredag. lite nervös om jag kommer känna av det något. Hur har ni andra känt er efteråt?
    Kände inget av IL droppen, ev lite konstig känsla i armen bara.
  • che71
    RobSab skrev 2014-09-28 10:13:04 följande:

    Jag har lite panik här.
    Jag är på dag 13 i min cykel och började kissa på ÄL-stickor igår.
    Jag fick väldigt starkt utslag på stickan väldigt snabbt och idag var utslaget svagare.
    Jag har aldrig riktigt fattat det här med ÄL-stickor för jag har nästan aldrig gjort FET så har inte fått kläm på det.
    Är det så att man har ägglossning när det är den starkaste dagen på stickan? Eller är det så att man ska få ägglossning?
    Jag får fortfarande ingen kontakt med Dr D vilket gör mig stressad då vi behöver boka ett flyg snarast möjligt om vi ska göra FET i den här cykeln.
    Jag ska ringa honom om en stund men jag behöver ändå hjälp med ÄL-testet :)


    Du har förmodligen ÄL idag (eller möjligen inatt eller imorgon senast) om det starkaste utslaget var igår.
    Jag använde ÄL tester varje månad i flera år o de gånger jag blev gravid var det samma dag jag fick utslag på ÄL stickan, alltså utslag på morgonen o sen sex senare den dagen, så alltså dagen innan ÄL fungerade det bäst att bli gravid för mig, eftersom de tar lite tid för spermierna att ta sig fram också.
    Dagen efter kan också funka men man vet ju inte om ÄL testet även skulle visat starkt igår kväll för dig också.
    Hur sent i samband med ÄL kan man göra FET?
  • che71
    RobSab skrev 2014-10-02 15:50:45 följande:

    Tack tjejer! Tre (!) embryon ligger i min mage nu. Vi firar 2 mån som gifta idag också, så vilken gåva!


    Härligt!

  • che71
    Katt12 skrev 2014-10-04 17:10:43 följande:

    Hej, letat efter ngn pergotime tråd men ej hittat ngn lämplig. Är det ngn här som har erfarenhet av pergotime? Jag tar en kur nu och kommer i morgon åka t min sambo som är utomlands så jag har inte ÄL testat, eftersom jag är på dag 4 av 5 i kuren. Började på dag 5. Nu har jag fått ÄL flytningar idag och blir orolig att jag ägglossat redan nu. Kan man få ÄL flytningar under pågående behandling även om ÄL sen dröjer eller kan man få ÄL mitt under kuren? Ngn som vet?


    Jag har använt Pergotime flera gånger. Vet ej vad dina flytningar innebär men för mig kom ÄL (testade ju med stickor varje månad i 3 år) på ca dag 16-18 i cykeln istället för dag 11-13 utan Pergo..så alltså ca 5 dagar senare. Jag började också på dag 5.
  • che71
    Katt12 skrev 2014-10-05 05:43:00 följande:

    Che, tog du då ngn gång progesteron stöd i lutealfasen? Gjorde det förra mån o fick därför mens på dag 28 i st f dag 26. Börjar misstänka att kroppen då redan "bakom kulisserna" börjat jobba m antralfolliklarna så att när jag tog pergo på dag 5 så var kroppen egentligen på dag 7:( Känns i hela kroppen idag som att ÄL är över:(


    Nej tror bara att jag tog det efter plus de senaste graviditeterna.

    Kanske någon slags biverkan av Pergo du har bara?

    Testa i alla fall med Äl tester o hoppas Äl kommer om några dagar!
  • che71
    Blomman701 skrev 2014-10-09 16:24:36 följande:
    Är det helt onödigt med typ Crinone fram till vecka 12? Gud så förvirrande den här bebisfabriken är. Jag är i varje fall gravid. Nytt hcg var 3063 igår. :) Förstod inte hur svårt det skulle vara att hitta doktorer som vill hjälpa en när man fått behandling i utlandet men det är det. :( Men jag ångrar inte att vi är gravida. :)
    Hej o Grattis till plusset!Glad
    Jag tog Progesteron fram till v 15-16 (plus all annan medicinering enligt Dr D)
    hade fått tips härifrån att det var bra för oss "äldre" gravida
    Har du haft många missfall eller svårt att bli gravid?
  • che71
    lillebob skrev 2014-10-16 20:08:41 följande:

    var hos gynekologen idag och blev smått förvånad/förbannad när han säger att mina besök kommer kosta 1000 kr per gång i framtiden, då jag är över 39 år och lider av infertilitet!


    Varför??
    Låter ju inte klokt.
    Alla måste väl gå till gynekolog, även efter 39 års ålder.
    Jag har bara betalt 300 kr som vanligt alla gånger de senaste åren o jag är ju 43 nu.

  • che71
    Nin skrev 2014-10-24 21:29:32 följande:

    Hej alla underbara som svarar så fint på alla frågor.

    Jag och min man såg klippet, "Klippet som skänker hopp åt barnlösa". Nu är vi helt inne på att besöka dr D. Vi vet dock inte hur vi ska börja. Bokar man en tid och åker ner till Aten eller har man samtal med läkaren först? Vi vore tacksamma om någon vill dela med sig.

    Vårt problem, tror vi har att göra med mitt agressiva immunförsvar. Vi har aldrig lyckats att bli gravida. Jag fick ett tidigt missfall för ca 7 år sedan i ett tidigare förhållande. Jag och min nuvarande man har genomgått en ivf behandling både ET och fet, ägget fastnade tyvärr inte någon av gångerna. På senaste fet så hade vi ett 2 dagars, 5-celligt. Jag blev influensa sjuk någon timma efter insättning. Tror att jag har ganska mycket vita blodproppar.

    Min fråga är alltså hur ska man gå tillväga om man vill göra en immunologiska undersökning i Aten? Tack snälla dig som svarar, jag är helt ny på det här med att ta nästa steg i den tråkiga processen....

    Jag nöjer mig inte heller med att vi är ofrivilligt barnlösa. Jag är 33år min man är 38år, vi är friska vad vi vet. Jag saknar dock mjälte och tror att det är det som ställer till det för mig och mitt immunförsvar.


    Hej!
    Maila Dr D o berätta din fertilitetshistoria o fråga om besökstid när det passar er o be om ett telefonsamtal eller ta det sen på plats.
    Sen åker ni till Aten o han undersöker med VUL ordentligt o tar blodprover o skickar till Chicago o (tar ca 2-3 timmar med väntetid)
    o så ska ni passa på att handla prezolon (cortison) i massor på apotek i Aten o några påsar Intralipid dropp (från Dr D) med hem...Fragmin behövs också men det är dyrt om du inte kan få en svensk läkare att skriva ut här hemma.
    Dessutom behöver du ett ställe (tex VC?) som hjälper dig med recept på Fragmin (o Intralipiddropp) samt blodprovsremisser o droppsättning. Kan vara svårt att få den hjälpen, men de i Stockolm har alternativ som kostar.

    ett tips är att i detta forum välja någon o bara läsa deras inlägg så får du svar på många frågor (det är ju lite mycket att läsa 20000!!)

    Jag hade 6 missfall o har nu fått barn med Dr Ds immunsupport.
    Lycka till!
  • che71
    Snart lycklig skrev 2014-11-10 22:50:56 följande:

    Tack som frågar! Mår nu lite bättre, men det har varit några tunga månader. Mycket upp och ner. Ärligen, jag har inte mått bra alls........ Många tankar och känslor. Många tårar....... "Flytt in i jobbet", men det brukar funka ett tag att "fly", sedan kommer sanningen krypande.

    Snart är det väl dags för ettårskalas för ditt mirakel? :) Hoppas du mår bra! Kram.


    Tänker på dig Snart Lycklig. Du är fantastiskt! Glöm inte det. Kram
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!