• HollyGolightly

    God jul alla kämpar! I år firar vi fantastiskt nog vår första jul som föräldrar, och jag hoppas innerligt att ni får uppleva samma känsla nästa år (eller i alla fall avstå från julölen för att ni har era guldklimpar i magen .
    Stora varma kramar till er alla och lyckönskningar inför 2014!

  • HollyGolightly

    Che: Jag tror inte att det är omöjligt att få sprickor av nysningar, men jag hade något liknande under graviditeten som var helt vidrigt jobbigt - det högg precis under bröstet varje gång jag andades in/nös/hostade/vände mig. Jag gick till en naprapat som sa att det inte satt i skelettet fast det kändes så, utan i mjukdelarna kring revbenen. Minns inte exakt vad det var, men typ sen- eller muskelfästet? Hon behandlade mig och sen var det värre i typ två dagar (vilket hon förvarnade), men sen försvann det faktiskt. Fick tillbaka det ett par veckor efter snittet och gick tillbaka till henne och hon löste det igen. Hon gav mig också lite stretchövningar för att förebygga, men jag slarvade rejält med dem. Sen dess har jag inte haft problem. Om du bor i Sthlm kan du inboxa mig om du vill ha hennes kontaktuppgifter!

  • HollyGolightly

    Che: nu väntade jag iofs tvillingar vilket i sig innebär ökad risk, men de låg rätt så egentligen fanns inget hinder för vaginal förlossning. Nu var jag dock så inställd på snitt dels pga allmän skräck att nåt skulle gå fel, dels pga ena bebisen låg fel väldigt länge så när jag sa till min BM att jag helst ville ha snitt ändå så skrev hon helt sonika in det i min journal och ordnade sen en remiss till en läkare på SÖS BB. Den läkaren i sin tur läste bara journalen, sa "jag ser här att du vill ha snitt?" Och då förklarade jag kort varför. Hon sa bara "ok, då säger vi så". Så din BM kan nog hjälpa dig att få igenom snitt också om det är det du vill, hör efter med henne i alla fall om hon kan hjälpa till. Tycker verkligen inte att det ska behövas aurorasamtal för att försöka överkomma förlossningsläkare med din historia och om du helst vill snittas. Stå på dig!

  • HollyGolightly

    Che: Fast jag vet med säkerhet att min BM angav min historia med barnlöshet, IVF:er och mediciner som främsta anledning till KS eftersom jag var rädd att något skulle hända dem. Tvillingfaktorn bidrog så klart, men som sagt - det fanns inga egentliga skäl att göra KS av den anledningen eftersom båda barnen verkade må ypperligt och låg helt rätt i magen. Faktum är att det till och med var en nackdel att göra snitt eftersom ena moderkakan låg ivägen, vilket också innebar att min lilla pojke förlorade blod och fick transfusion (nåt som inte hade behövt hända vid vaginal förlossning).

    Jag tror att en BM faktiskt kan påverka, de har ju trots allt lärt känna dig under hela graviditeten. Stå på dig! Hoppas du snart får positivt besked så du kan slappna av!

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!