• Snart lycklig

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    TWH skrev 2013-05-04 21:56:03 följande:
    www.scb.se/Pages/Article____351544.aspx Intressant läsning för de som har åldersnoja😉 har inget m immunspåret att göta.

    Tack! Låtsas/intalar mig att jag föddes och lever på 1700-/1800-talet och kommer att lyckas trots hög ålder. Snart 47 år, men känner mig ibland som 85 och ibland som 25 år. Jag är nere i en riktig depp- och hopplöshetsperiod, då förra helgens resa till Aten blev lottlös, alla folliklar var tomma. Särskilt tråkigt då min sambo var med och det skulle varit den enda gången som vi skulle använt färska simmare. Dock lovar Dr D att det inte är sämre f oss med frysta. Vi gör ju alltid ICSI. Nya tag, men denna gång är det riktigt svårt att klättra upp igen. Förlåt negativt inlägg! Hoppas du och alla andra gravida och snart gravida i denna tråd mår bra och känner hopp. Kram. 
  • Snart lycklig

    EmmaoPer, är det ngn risk m att bara köpa Adrekomp o starta intag? Jag har trötta binjurar. Jag äter Levaxin dos 100 mg per dag, samt två tabl kosttillskott baserat på grisen sköldkörtel (ej medicin). Mina börden f sköldkörteln är bra, men lite förhöjt TPO antikroppar. Vet du eller ngn annan? Tips?

  • Snart lycklig
    TWH skrev 2013-05-13 15:40:56 följande:
    Hua, har haft en jobbig morgon och dag. I morse började jag blöda. Panik, ringde spec mödravård och de boeordrade mig att komma in. Snabbt konstaterade de att bebisen levde men de vet inte varför jag har blödit, förmodligen har en liten del av moderkakan lossnat. Jag är kvar för observation på Sös till imorgon. Mailade D imorse som svarade inom tre minuter och ville ha fbc. De hjälpte mig med detta här och D säger att detta inte beror på immunförsvaret utan förmodligen på lågt liggande moderkaka. Usch att dessa problem aldrig tar slut, är dock tacksam att det har slutat blöda och att de håller mig kvar för observation. Annars brukar man alltid få gå hem med allt oroande. Nu blir det också sjukskrivning på heltid.
    Men fy vad jobbigt! Vilken vecka är du i nu?

    Min syster hade blödningar under flera veckor men det gick bra. Jag tror det var från vecka 22 och många veckor framåt.

    Jag tror inte det är helt ovanligt att blöda från moderkakan, men läskigt värre. Hoppas du får kontinuerliga kontroller.

    Kram{#emotions_dlg.flower}Hjärta
  • Snart lycklig
    TWH skrev 2013-05-14 10:49:55 följande:
    RobSab, välkommen hit! Tack alla för era värmande ord. Kom precis hem nu, sjukskriven 100 procent vilket faktiskt känns bra (är lite av en arbetsmyra). Lågt sittande moderkaka, jag får räkna med fler blödningar och sjukhusbesök och kanske ett tidigarelagtkejsarsnitt. Bebisen mår bra och det är huvudsaken. Jag kan nämna att de så smått börjar acceptera il behandling på Sös, vilket är en enorm skillnad i attityd mot i somras. Nu är det flera läkare som hjälper m behandling, dock ordinerar de inte själva vad jag vet. Ett steg framåt!

    Så skönt! Ta det nu bara lugnt och försök att njuta.
  • Snart lycklig

    Singha, du har precis hamnat i sådant läge där det är svårt att bedöma. Jag har ju nedreglerad de senaste ggr, så jag vet faktiskt inte. Mejla Dr D o fråga när du ska ta blodprover. Visserligen tror jag inte det gör så stor skillnad imorgon el på onsdag. Fråga på några andra Ivf-trådar, alltid är det någon som fått mensstart precis som du o sedan fått besked fr läkaren. Lycka till! Önskar jag kunde råda dig.

  • Snart lycklig

    Singha, hur har din mens varit sedan den startade? Jag kommer ihåg att på FC här i Sthlm brukade de säga att den första röda dagen är dag 1.

  • Snart lycklig

    Hur förvarar ni Orgalutran? Det ska ju vara under 25 gr och nu när det blir varmare och soligare ute, blir det ju rätt varmt i lght. Brukar ha dem i en garderob, men undrar nu hur jag ska göra. Hur gör ni?

  • Snart lycklig

    Singha, vad skönt. Det är sådan lättnad när Dr D tar över och säger hur man ska göra. Nu kan du sova gott inatt. Lycka till med blodprover och antaglig start! Kram.

  • Snart lycklig
    singhatjejen skrev 2013-05-15 12:51:18 följande:
    Snart lycklig: Ja det är skönt att han bara bestämmer! Tack för lycka till - det behövs :) det är väl snart dags för det stora återförandet för dig också? Håller tummarna och tår så hårt jag någonsin kan för din skull!

    Ni som undrar om biverkningar - jag har inte haft några på vare sig IL eller kortison eller Humira (vad jag vet i alla fall).

    Cff: tack för tipset om "kylväskan" eller vad man ska kalla det, den passar väl bra särskilt när man ska resa ned till Aten med alla sprutor och sånt :)

    Tack! Det stora återförandet blir inte förrän till hösten. Skönt.

    Jag har inte fått några biverkningar av IL. Kortison; svullen, svårt att somna om, sover lite dåligt. Ej tagit Humira (ännu).

    Jag har precis beställt ett kylfodral, bra att ha! Jag valde en lila X-large, så flera sprutor/mediciner (inkl kartonger) kan få plats. Hoppas det blir bra.

    Kram!{#emotions_dlg.flower}
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!