• Zinfandel

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Nej det är en antikropp. Cytokinerna är Th1/Th2, dvs TNF-alfa & IFN.

  • Zinfandel
    TWH skrev 2012-10-12 14:50:40 följande:
    Ok! Uppe i nk panelen står det 13.8 resp 11.4 på vårdena 50:1 och 25:1, längre ned på nk med intralipid står motsvarande värdena 12.2 och 9.7, dvs inget över 15, däremot har jag ett cd56 som ligger på 21 procent (långt utanför referens) och cd19, cd5 som ligger på 4.7 procent (långt under referens). Jag trodde att det förmodligen var dessa värden som orsakade missfallen. Zin, tacksam för din hjälp💛
    Ja, då har du svarat på IL men dina värden var rätt bra ändå. 

    Den dominerande immunmarkören är just CD56 och värdet bör ligga på 3-12%. Ju högre CD56-nivå, desto mer aggressivt immunsystemet. Patienter med tex kroniskt trötthetssyndrom har ofta högt CD56. Denna typ av NK producerar TNF och är en av de vanligaste orsakerna till misslyckade IVFer, ökad risk för infertilitet och missfall.  Dina CD19+/CD5+ känns inte för lågt. Dr D sätter antagligen in en hel del IL på dig. Är du säker på att ni inte testade TH1:TH2? 

  • Zinfandel
    TWH skrev 2012-10-12 15:28:44 följande:
    Jaha!! Då förklarar det varför jag har känt mig som ett frågetecken ibland när ni har pratat provsvar😃 ska ha telemöte m dr imorgon, får höra då. Intressant det du skriver om trötthetssymptom, en läkare har påbörjat en stor utredning om/kring mig då han inte kan förklara varför jag är så oerhört trött hela tiden (har inte varit det innan).
    Då kan du ha svaret där! IL kanske gör susen på dig då Kyss
  • Zinfandel
    Ninninn skrev 2012-10-14 10:38:20 följande:
    VARFÖR ska detta drabba mig?! När man äntligen får ett svar på missfallen och börjar med il så tål ja inte skiten.... Ska ja behöva leva med detta?! Dr D svarar aldrig på mina mail ändå å vet inte vad ja ska skriva till han! Någon som vet om ja kan äta alla jäkla mediciner och även ta Travegil???
    Jag hade tyckt att det hade varit "bra" eftersom inget biter på mig... Du är inte soja- eller äggviteallergiker? Är det likadant idag? Tog du Tavegyl 2 dagar menar du och inget sen men utslagen har varat sen dess eller försvunnit...?
  • Zinfandel

    Nja, det är såklart inte bra om det är av fel anledning, jag uttryckte mig klantigt. Det är flera som fått allergiska reaktioner efter IL, kommer ihåg att Lully plötsligt reagerade på apelsinjuice. Jag tycker du ska gå till din vc imorrn och testa soja & ägg. Du kan säkert ta Travegil nu men det är inte en bra långsiktig lösning, som du säger. Tycker också att du ringer Dr imorrn eller redan idag, han måste besvara det. Ring tills han eller assistenten svarar. Jag tror jag har hans mobilnummer nånstans om du vill ha det. Lider med dig vännen.

  • Zinfandel
    stumpan81 skrev 2012-10-15 08:37:49 följande:
    Zin; vet du hur det funkar med humira? Om man får en flare av det, återgår värdena till det ursprungliga igen av sig själv, eller måste man ta en kur igen för att få tillbaka dem? Hur lång tid brukar det isåfall ta innan de återgått?
    Värdena stannar inte på flaretoppen men går inte ner så mycket som behövs för graviditet utan ytterligare injektioner. 
  • Zinfandel

    Eller ja, kan kan de väl eftersom värden förändras som alla andra men antagligen inte tillräckligt.

  • Zinfandel
    Snart lycklig skrev 2012-10-15 17:06:09 följande:

    Vad menar ni med att man kan få en flare av Humira? Hur ska Humira sättas in för bästa resultat? Om jag ska göra en transfer preliminärt i februari, hur bör jag ta Humira för bästa resultat och när och hur många?

    Alltså talat från era erfarenheter. Jag behöver information för att kunna ställa rätt frågor och rätt "krav"/önskemål till Dr D.


    Att den får motsatt effekt, dvs värdet stiger istället för att minska. Beroende på hur högt värdet är så tar man 2 med 2 veckors mellanrum, är det fortfarande för högt då så är det bara att fortsätta med ett par till. Effekten sitter i ca 6 mån men bäst att göra försökt så nära inpå dem som möjligt.
  • Zinfandel

    Tack Lycklig! Hur vanligt vet jag inte men hyfsat vanligt för att det rätt ofta skrivs om det. Jag tycker också det är vanskligt och "så dax".

    Jo, jag håller med dig Ninninn. Jag efterfrågade Humira redan förra vintern och jag tycker man ska sätta in det tidigare, kanske på allt över 35. Men - det för också med sig en massa annat, är enormt dyrt (men det är misslyckade IVFer också) och är långt ifrån bara av godo och därför väntar Dr D så länge som möjligt med det men många av oss har ont om tid. I USA sätter man in det mycket tidigare.   

    Singha: har du tagit första sprutan än? 

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!