• Zinfandel

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Prickigchokladmal skrev 2012-10-09 22:54:24 följande:
    Hej Zinfandel, Mycket äggallergisk som barn. Numer endast det vanliga av födoämnen nötter, baljväxter, stenfrukter. Även de flest djur och många pollensorter. Har alltid trott att mina problem beror på hormonstrul. Har kort lutealfas och en skäggväxt som George michael :s ( men inte pco). Nu börjar jag undra om det är fler käppar i hjulet. Har du allergier Zinfandel?

    Det är nästan det enda jag inte har ;) men jag ska testa ännu fler födoämnen. Allergi är en av de vanligaste immunologiska orsakerna och särskilt då om det ökar kring ÄL & implantation. Varför är det så? Jo, immunförsvaret har normalt till uppgift att skydda kroppen mot bakterier, virus och parasiter. Men ibland reagerar immunförsvaret onormalt kraftigt på ämnen som för de flesta människor är helt ofarliga, till exempel pollen. Kroppen reagerar särskilt när ägg & sperma möts och förbereder befruktning, då slår immunförsvaret till med full kraft mot det okända och du får mer allergi. Du känner inte av sperman andra tider i cykeln eftersom du då inte har ägg i omlopp, sperman hittar inget att befrukta utan ger sig av på en gång. Jag råder dig att kontakta en av specialisterna så fort som möjligt. Du kan under tiden testa tex IgE-antikroppar. Du kan för all del prova med kortison en cykel först, om du har tillgång till det.
  • Zinfandel
    Prickigchokladmal skrev 2012-10-10 08:24:22 följande:
    Tack Zinfandel! Jätteintressant. När du skriver testa ige-antikroppar, menar du vanliga allergitest då eller menar du att jag bör testa efter ngt speciellt? Med specialisterna, då menar du Aten eller London, eller hur? Är de likvärdiga?
    Precis, du bör testa antikroppar, tex Immunoglobulin A (IgA) Immunglobulin G (IgG), Antinukleära antikroppar och Immunglobulin klass E som kan framkalla allergiska reaktioner. Allergi är ju en obalans i immunsystemet som gör att du reagerar mot sådant som normalt inte skadar din kropp. Ja, med specialist menar jag Dr Dimitri, Dr Gorgy, Dr Braverman, Dr Sher eller A Beer Center. Ju förr du gör det desto fortare lär du bli gravid!
  • Zinfandel

    Prickig: min vc tar alla prover. Jag har inte och har inte haft mycket kontakt med gyn, trots deras yrke förbluffas jag så över deras okunskap att jag undrar vad som egentligen drillat dem till yrket.

    Jag har varit i personlig kontakt med Dr G & Dr B samt varit hos och gjort immunbehandling hos Dr D. De arbetar lite olika med det skiljer inte otroligt mycket. Jag valde först Dr G eftersom jag läst mycket om honom, London kändes enklare logistiskt, kulturellt & språkmässigt och han tar fler prover än Dr D, bla matchning. Dr G är tyvärr inte lätt att förstå, jag hörde sedan många som inte förstod honom och behandlingsplanerna och det blev dessutom ganska dyrt eftersom han tar betalt för varje samtal. Därför föll valet sedan enkelt på Dr D, då hade inte många varit hos honom men vilket engagemang! Otroligt sympatisk människa och han ägnade mycket tid åt oss, lätt att förstå, han hittade sånt som ingen annan tidigare ens funderat över och det var dessutom billigare. Vi gjorde immunbehandling där samt bytte klinik för IVFet och fick då vårt bästa resultat hittills.

    Eftersom många läst våra goda vitsord om honom så var det många som kontaktade honom (och som du kan läsa här i tråden, väldigt många har lyckats tack vare honom!) så blev det svårt att komma i kontakt med honom och det blev lite flummigt, han blev helt enkelt överarbetad. Eftersom jag dessutom märkte att IL inte riktigt biter på mig och jag behöver ännu mer noggrann behandling så kände jag att jag ville ha en second opinion av en som anses vara en av världens bästa, Dr B. Han har det som alla dessa herrar har tillsammans, fantastiskt bemötande, oerhört professionell, man får svar samma dag och ibland inom en timme, fler tester, fler behandlingsalternativ, ännu mer individanpassat men så är han såklart dyrast. 

    Jag råder dig att kontakta i alla fall 2 st och låta magkänslan avgöra. Den du helt enkelt gillar bäst och får bäst intryck av. Lycka till! 

  • Zinfandel
    stumpan81 skrev 2012-10-10 18:35:11 följande:
    Zinfandel: varför ska man egentligen resa till klinikerna( london och aten), man kan ju skicka blodproverna själv för analys, och sedan ha kontakt via telefon eller mail med doktorerna. Då slipper man ju utgiften och besväret för resan, eller?
    Såklart är det möjligt om de erbjuder det alternativet, vilket många gör för långväga patienter. Men läkaren vill också göra ett vul (de ser sådant som svenska läkare inte ser eller förbiser), gå igenom hela problematiken och diskutera behandlingsförslag vilket kanske är lättare face-to-face. Jag, och säkert flera andra här inne, känner en trygghet i att ha träffat läkaren. Läkarkostnaden blir inte mycket billigare. Många tar turen dit som en semesterresa och passar på att njuta av annat samtidigt Solig
  • Zinfandel
    singhatjejen skrev 2012-10-10 22:06:23 följande:
    Hans underskrivna recept skickat på pdf men utskrivet - och ja ett apotek i en av de invandrartäta förorterna till Stockholm. Kändes som om de kunde vara lite mer vana med recept från utlandet. Och så var det.
    Bra tänkt där!!! Strålande jobbat, grattis!!!
  • Zinfandel
    Ninninn skrev 2012-10-10 22:24:57 följande:
    Zin: vet du va de kostar att ta om Chicago proverna här i Sverige och vart kan man göra de?
    Du kan inte ta dem i Sverige men du kan skicka till RFU. Th1/Th2 kostar ca 4000 kr och NK ca 3500 kr genom Dr D. Du skickar blodet själv till RFU och svaren skickas sen till Dr D. Säg till om du vill veta mer om tillvägagångssättet!
  • Zinfandel

    Beställ en Clinic Pack från fedex eller hämta på deras kontor:
    www.fedex.com/se/shippingguide/packaging.html 
    www.fedex.com/se/supplies/index.html 


    Ni behöver skicka 8 st rör med blod. Rören i USA är med grön hatt (green top heparin filled tubes with no gel)  men i Sverige innehåller de gröna en gel för att blodet inte ska koagulera. Det går bra men rören får i så fall inte centrifugeras och kan hålla rumstemp.


    Rulla in rören i något absorberande material, om något skulle gå sönder. Packa sen i en liten låda, jag har köpt på Office Depot. Lådan viras sedan in i bubbelplast (finns också små rullar på Office Depot) och stoppas sedan i Clinical Pack. 

    På FedEx kontor, tex på Arlanda, ska ni skicka med 2 papper:


    Invoice fedex - på den kan det stå: "Human blood specimen for clinical labratory use only. Non contagious blood tubes safely packed in box. NOT HAZARDOUS, DANGEROUS OR INFECTIOUS"

    Requisition Form RFU - på den hänvisar ni till Dr D med hel adress och era uppgifter

    Jag kan inte lägga in pdferna här men om ni skickar era mailadresser så ska jag skicka över dem. 

    Kolla med Fedex vilken flight proverna går med, är osäker på om lunchflygen fortfarande går. I Malmö ska de lämnas före 19.00 (så dra blodet så sent som möjigt!) tex en måndag så levereras det till labbet kl 11.00 lokal tid på onsdagen. 48-tim garanti gäller alltid. Blodet håller bra upp till 55 timmar. Tänk på att skicka mån-tis så att det hinner fram före helgen.

    Det kostar ca 1000 kr att skicka blodet till Chicago.

    Adress till labbet:


    Rosalind Franklin University of Medicine and Science Clinical Immunology Labratory 3333 Green Bay Rd North Chicago, IL 60064

     Svaret skickas till Dr D men en underbark kvinna på labbet  [email protected] svarar snabbt på mail.

  • Zinfandel

    Tack Singha & Holly! Har ju gjort det ett par gånger själv så då är det inte så svårt Glad

  • Zinfandel
    TWH skrev 2012-10-12 14:24:44 följande:

    Fantastiskt, kollar de allt då som dr gjorde när man var där? Det är en sak jag undrar, var i provsvaren från dr ser man hur man responderar på il?
    Du får själv kryssa i vad du vill ha kollat och betala därefter! Det är ju dit Dr D skickar dina blodprover. Jag testar bara cytokinerna nu, behöver inte NK nu.

    I din NK står det 

    NK Assay w/intralipid
    50 :1 w/intralipid 1.5 mg/ml      
    25 :1 w/intralipid 1.5 mg/ml      

    om du är testad för IL. 
  • Zinfandel

    Under 15%. Förklaringen är hur många procent av "K562-celler" som finns kvar efter 2 timmar och hur många som angrips av NK-celler. Över 15% så uteblir oftast implementering eller så leder det till MF.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!