• Zinfandel

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    AaFT: Lycka till!! Och du - köp med dig ett lager Prezolon hem, de går åt i rasande takt Flört

  • Zinfandel

    Kloka ord här inne idag! Jag får fler och fler förfrågningar om det inte är dags att gå vidare till andra alternativ (förstår att det är av välmening...) - vårt senaste försök var ju det bästa hittills, är det då inte lönt att göra ett försök till...?! Vi tycker det och behöver istället uppmuntran, som jag som tur är alltid får här inne! ;)

  • Zinfandel
    Snart lycklig skrev 2012-10-07 19:32:27 följande:
    Zin, om du har ork o ekonomi, klart du måste göra ytterligare försök. Du har kämpat så mkt och du har chans att lyckas. Jag förstår dig till fullo. Kanske är dt av välmening folk säger att man ska göra ngt annat o rynkar på näsan o ser på en på ett inte uppmuntrande sätt när man själv är entusiastisk. I mitt fall är ju ingen villig att ens samtala och sätta sig in i alternativ. Usch, nu bryr vi oss inte om dem....... Vi ser framåt tillsammans!

    Jadå, jag skulle lugnt kunna göra 10 behandlingar till, det är nog snarare sambon som sätter stopp.... It ain´t over til it´s over!!
  • Zinfandel
    mba12 skrev 2012-10-07 22:09:51 följande:
    Intressanta inlägg idag! Snart L. och Zin jag är imponerad av er kamp "Tummen upp"! Själv hostar (ont i halsen och brösten) huvudvärk, rinner från näsan och nyser... kommer absolut inte ihåg när jag var förkyld sist!?! Knappt 1 vecka jag har börjat med kortison 5-10 mg.
    Grattis, suveränt!!
  • Zinfandel

    Det finns ju inget värde som är konstant, alla varierar beroende på årstid, dygnsrytm, kost, vila, stress, D-vit, osv. Däremot är många värden ett bra genomsnittlig mått och det är oftast inte några enorma skillnader över året. Det värde man får vid första tillfället kan alltså både vara det lägsta & det högsta det året, därför ska de som plötsligt får ett mycket lägre värde än tidigare inte låta sig nedslås, det är kanske inte ens representativt som snittvärde. Av denna anledning + att de påverkar för mycket känslomässigt men i sig är svåra att påverka, tar de flesta utländska kliniker det inte alls.

  • Zinfandel
    criss00 skrev 2012-10-08 09:01:35 följande:
    Ang AMH-värde. Jag har aldrig mätt detta. Varför mäter inte DrD detta? Eller görs det bara i samband med IVF?
    För att det skrämmer mer än att det hjälper. Vad är nyttan med att få veta att du på tisdag kanske har taskig äggreserv, när värdet kanske inte visar samma i januari? Eller tvärtom? Och eftersom det inte säger nåt om kvalitén så är det ganska meningslöst, det räcker ju med ett ägg som vi vet Solig

    Hjärte: underbart!!! Hjärta
  • Zinfandel
    criss00 skrev 2012-10-08 09:59:24 följande:
    Ok, tack. Ja, det har du rätt i. Tror jag frågade dr D om detta men han kommenterade det bara med eftersom jag hade lyckats bli gravid så många ggr så var värdet ointressant.

    Ja, jag tror det kan stressa mer (om det är lågt) än göra nytta. Håller helt med Dr D!
  • Zinfandel
    Hjärtefröjd skrev 2012-10-08 10:10:20 följande:
    Tycker att det är skrämmande att många svenska fertilitetskliniker bedömer chansen att lyckas nästan enbart utifrån AMH-värdet, när det uppenbart är ganska otillförlitligt. När min äggreserv var nere på 0,9 räknades det som dåligt. Ändå fick jag fram grymt många ägg med bra kvalitet utan att behöva höga doser Gonal-F/Menopur/Puregon.

    Visst är det! Ja, du ser, det kan funka hur bra som helst ändå ;))
  • Zinfandel
    Prickigchokladmal skrev 2012-10-09 19:31:38 följande:
    Hej tjejer,
    Har läst den här tråden med stort intresse. Har endast gjort en hel ivf och är inte så inläst på immunologiämnet men jag hoppas det är ok att ställa en fråga. Har märkt att jag alltid blir extra allergisk både vid mens och vid äl. Är det någon av er som har erfarenhet av det? Jag försöker läsa mig till om det finns någon koppling till immunologiska fertilitetsproblem och allergier men inte hittat riktigt fram. Någon av er som vet eller har lästips?
    Ja tyvärr är det definitivt så. Vilken/vilka allergier har du?
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!