• Zinfandel

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Ninninn skrev 2012-09-28 18:49:56 följande:

    TNF-a:IL-10 (CD3+CD4+) 38,1
    IFN-g:IL-10 (CD3+CD4+) 19,4

     


    50:1 * 8.9  10 - 40


    25:1 * 4.1  5 - 30


    12.5:1 * 1.0  3 - 20


    IgG 12.5 mg/ml, 50:1  6.5


    IgG 12.5 mg/ml, 25:1  3.6


    Intralipid 1.5 mg/ml, 50:1  2.6


    Intralipid 1.5 mg/ml, 25:1  2.2


     CD3 83.7  60 - 85


     CD19 5.6  2 - 12


    CD56 8.4  2 - 12


     of CD19+ cells, CD5+ * 10.7  5 - 10

    Någon som kan hjälpa mig tyda dessa svar? 


    Klart jag ska, är ändå igång med andra idag Skrattande

    Din NK-panel är bra, härligt! Och ännu bättre är att du svarar kanonbra på IL!

    CD3 är lite högt men inte mycket. De flesta här har högt på den, mycket vanligt med "infertility issues". Likaså CD19/CD5+, då har man ofta en autoimmunsjukdom och antikroppar mot hormoner, tex serotonin, östrogen, progesteron och sköldkörtelhormon. 

    Dina cytokiner är tyvärr också lite för höga. Immunförsvaret är balanserat mellan TH1 (autoimmun) och TH2 (graviditet eller hämmade värden). TH1-dominans är vanligt vid infertilitet.  TNF alfa mäter förhållandet TH1 och TH2. Kvinnor med höga Th1 (+30) lider ofta av infertilitet eller drabbas av flertalet missfall enligt A Beer. Observera att patienter med höga cytokiner inte ska ta dhea, om du nu gör det.

    Ett högt TNF skadar även livmoderslemhinnan. Vid överaktivt immunförsvar, gör ett högt TNF att kroppen tror att där ägget ska fästa är ett sår och läker det. Även långvariga tandköttsinflammationer och irriterat tandkött kan ge förhöjda värden. När värdet kommer upp mot 40 så kommer äggen ofta att visa tecken på DNA-skada. Om det finns DNA-skador i embryot eller ägget, kommer graviditeten att avstanna inom loppet av två till tre dagar.

    Dr Sher:

    I found, Intralipids, selenium, copper, zinc, and magnesium can treat antithyroid antibodies. Humira, Omega 3, Nettle tea/nettle tincture, Borage oil, Curcumin (tumeric), Fernblock, Boswelia, tomato juice & exercise can treat cykotine ratio (Also known as TH1/TH2)


     
  • Zinfandel

    Th1:Th2 = cytokiner (TNF-a:IL10 (CD3+CD4+) & IFN-g:IL10 (CD3+CD4+)   

    Det verkar som att melatonin nu är det första & enda som är bevisat vetenskapligt att kunna förbättra äggkvalitén men tyvärr är det också nono för oss med immunologiska problem Rynkar på näsan Tyvärr. Sen kan man såklart diskutera vad som är värst, ett överaktivt immunförsvar eller taskiga ägg..?! Men bättre att avvara än att göra nåt som kan försämra.

    För er som läser men kanske inte har något immunologiskt så är melatonin receptbelagt i Sverige med receptfritt i bla USA.

  • Zinfandel
    Snart lycklig skrev 2012-09-30 15:01:43 följande:
    Zin, du är så duktig! Jag har egentligen aldrig tittat på mina provsvar. Har du lust att hjälpa mig att tyda mina, vid tillfälle? Kram.
    Självklart!
  • Zinfandel
    Tuvalina skrev 2012-09-30 15:22:29 följande:
    Jag misstänkte det var så Zin. Förmodligen därför min kinesiolog kom fram till att jag ej ska ta varken DHEA eller inofolic plus.

    Jag skulle verkligen behöva ta ett TNf a. Då jag är orolig över detta nästan hela tiden. Om jag finge ta det så skulle det bli lite lättare att ha något konkret att ta i.

    Det här kanske låter skumt men jag tänker att jag tidigare haft förhöjt tnf a-värde men att jag i och med att livet blev så annorlunda 2010, att jag blev så kär och hade dessutom gjort detox innan utan gluten samt tränat en del. Var allmänt mycket mycket gladare så blev jag gravid naturligt.

    Sen dog vår son och min kropp fick en fruktansvärd chock och värdet höjdes på nytt. Mitt prolaktin höjdes som en följd av detta med.

    Jag ska till överläkaren på fertilitetsmottagningen i morgon. Jag ska berätta detta för henne men är det så att ta ett TNf a värde i Sverige inte är samma sak som det ni tar som skickas till Chicago?
    Nej, det är tyvärr 2 helt olika saker. Nåja, inte helt olika, de mäter i stort sett samma med RFU är betydligt mycket noggrannare och anpassat för infertilitet. Däremot kan det svenska så klart ge en indikation. Mitt svenska test ligger inom referensramarna men du vet att mitt RFU är helt uppåt väggarna Tyst Du kan själv skicka blod till RFU, provet kostar 4000 kr + frakt men ärligt talat tror jag inte att du behöver det, jag tror inte att ditt "problem" ligger där Hjärta
  • Zinfandel
    Ninninn skrev 2012-09-30 16:43:40 följande:
    Zin: tack för svar! Tror du ja klarar mig utan humira? Han sa inget om de så de kanske går bara med il?
    Det är väl en kostnadsfråga höll jag på att säga. Jag tycker det är värt att göra ett försök först med IL/Trombyl/Fragmin och gluten- & koffeinfri kost innan man sätter in Humira eftersom värdet inte är skyhögt. Humira är verkligen det sista alternativet.
  • Zinfandel

    Snart lycklig: svarar dig om din NK imorrn efter ditt hcg ;) Vi tar det först Drömmer

    Holly: såklart jag gör men du har ju lyckats! Inboxa mig.

    Singha: sa ju till dig att det måste vara original och att fax men inte mail räknas som original i apoteksvärlden! 

    Curly: underbart Solig 

  • Zinfandel
    HollyGolightly skrev 2012-09-30 22:53:43 följande:
    Zin: Tack snälla, inboxar dig i morgon! Och ja, lite sent kanske att analysera nu, jag behöver ju egentligen inte förstå problemet längre, men jag tänker att ju fler läkare som jag kan berätta vad som var fel och vad som hjälpte för, desto lättare blir det för nästa som dyker upp hos den läkaren med samma problematik. Dessutom känns det bra att ha lite bättre koll inför det som komma skall, med tanke på att jag nog måste förklara för bland annat BM-inkopplade läkaren varför jag käkar så mycket kortison tex.

    Gonatt tjejer! Och Snart lycklig, jag hoppas på ett hcg-mirakel i morgon!!!
    Mycket bra argument!! Jag svarar dig lite senare Glad
  • Zinfandel
    Ninninn skrev 2012-09-30 22:34:42 följande:
    Å ja som trodde att man INTE skulle ta D-vitamin men då börjar jag med de igen lika bra att ta allt som går :)
    Kan vara avgörande. Dr B har tom D3 som en av sina behandlingsformer. Vi här uppe i norr behöver oftast komplettera med D-vit hela vinterhalvåret, särskilt efter en sån här sommar. Jag tror inte att Dr D riktigt tänker på vårt mörker här, när man inte lever i det själv. Dr B ordinerar vanligtvis 5000 ie, jag har ordinerats 7000 ie.
  • Zinfandel

    Dr D föredrar ett tsh så nära 0 som möjligt. Våra fsh-mediciner och särskilt Östrogen tex Progynon, höjer dessutom tsh. Viktigt är också att veta vad ditt T3 & T4 Fritt ligger på och om du har antikroppar mot sköldkörteln, den tan du testa på din vc (Trak & TPO-ak). En svensk läkare skulle säga att ditt värde är perfekt.

  • Zinfandel
    Hjärtefröjd skrev 2012-10-01 13:56:28 följande:
    Är inte just kring 1.0 optimalt i fertilitetsammanhang? 
    Dr D, Dr B mfl vill helst pressa det ännu mer, om det går. Ju närmare 0 desto bättre. Återigen - inte för kreti & pleti, utan för såna som vi.... Oskyldig
    Hjärtefröjd skrev 2012-10-01 09:00:18 följande:
    Bara en fundering. Skulle fostret riskera att dö/stötas bort om jag inte fick fler IL från och med nu?
    Tror faktiskt inte det!!
    Ninninn skrev 2012-10-01 13:55:17 följande:
    Holly: va tycker du? Är 1,1 för högt borde jag ta levaxin? Vilken dos i så fall? Har ingen kontakt med min läkare just för tillfället utan de är min moster som tar prover på mig bl.a. Fbc så ja får väl be henne kolla även de då men hur ofta borde man kolla de? De ändras väl oftast bara när man är gravid och inte innan?!
    Kolla med Dr D vad han tycker!! Men ta först ett nytt prov Glad

     
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!