• Zinfandel

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Jag menade slang & nål Flört

  • Zinfandel

    Ni kan också hämta ut IL på era apotek med recept från Dr D. Lite klurigt, Sverige är Sverige men ni har EU-rätten på er sida. Var alltså förberedda på ett nej och att ta striden. Se till att receptet är original, (email duger inte...), att er födelsedata står med, medicinen & dosen korrekt angiven och Dr Ds uppgifter.

  • Zinfandel

    Tack Skäms

    Ja, det gäller allt. Det ska funka men innebär inte att det gör det. Apoteken kommer antagligen göra allt för att slippa men du har rätten på din sida. Ta tipset från en annan i tråden som klokt nog sökte sig till ett apotiek i ett invandrartätt område, de var lite mer vana vid utländska recept och se, det funkade! Man får vara finurlig Flört
    Många av dessa mediciner är dessutom receptfria i många länder, utnyttja därför bekantskapskretsen som ska ut och resa!

  • Zinfandel

    Anemon: det är inte särskilt ovanligt. Det verkar vara väldigt svenskt att tänka "patienten mår inte bättre, vi ger mer medicin", vilket inte alltid är det rätta. Många som får höga doser får istället bara en massa tomma äggblåsor, som att få vatten att bubbla utan att koka. I våra sammanhang visar det sig att en del kroppar oftare slår hårdare tillbaks vid högre doser, den hinner inte med medan andra kräver det, och svarar bättre på lågdosstimulering som efterliknar den naturliga processen så mycket som möjligt, något man ofta praktiserar även i DK. Jag antar att Dr D sätter det i relation med dina övriga ganska låga värden. Jag tycker du ska lita på Dr D.

  • Zinfandel
    Lotus13 skrev 2012-11-01 07:54:41 följande:
    Tack TWH!! Ja förlåt det är som Ninninn skriver. Allt var bra förutom TNF som var på 38 och NK CD19 som låg på runt 17. Nu ska vi ta om TNF provet då Dr D tror att det höga värdet kan ha haft med min pollenallergi att göra? Vi får se helt enkelt;) kram
    Så är det säkert men tveksamt om det sjunkit tillräckligt mycket..? Behandlades även din man när du behandlades för BV? Jag tycker du ska testa om det eftersom det verkar vara ett tag sedan.
  • Zinfandel
    Lotus13 skrev 2012-11-01 08:31:08 följande:
    Zinfandel: Vi tvingade till oss tester av honom också och det visade att han inte hade det:) som ni säker också känner igen får man kriga för allting i den karusellen:( jag har kollat igen två gånger efter det, senast förra veckan och allt var tipp topp enl läkaren:) men tack för tipset:)
    Hur testade läkaren?
  • Zinfandel
    Lotus13 skrev 2012-11-01 20:43:32 följande:
    Holly: GRATTIS!! Så underbart:) jag hade inte kunnat låta bli att titta i kuvertet;) så spännande! Vi håller på och fixar med FedEx då jag ska ta nytt TNF prov på måndag och skicka till Chicago. Det är verkligen inte helt lätt, vi gör det på nätet. Är det nån annan som har gjort det? Vet ni hur många rör det är man skickar? Kram
    Lotus: det är oerhört viktigt att gardnerella kollas i lab och att man kollar deras referensvärden, en del accepterar alldeles för mycket bakterier och i vår situation känns nolltolerans mest angeläget, särskilt om man haft det tidigare.

    Jag skickar blod och du behöver 8 st rör med grön hatt. Får ej centrifugeras. Har du koll på emballage och deklarationer eller vill du att jag skickar det? Det är inte särskilt klurigt.
  • Zinfandel
    AaFT skrev 2012-11-01 21:40:55 följande:
    TWH: tack... men det var Mina som svarade, i tisdagskväll att dr. D skulle skicka fax till VC å mail till mig, "Tomorrow"... Å än har jag inte hört nåt... :( Känns så hopplöst... att det aldrig går smidigt...
    Har du kollat med vc om de fått faxet? Har du fortsatt söka hjälp själv? Bara för att de får faxet så innebär det tyvärr inte att de accepterar, ge inte upp, sök vidare!!
  • Zinfandel

    Gardnerella = bakteriell vaginos

    Vet inte vad det är för en massa grejor ni håller på med på nätet?! Ja men i USA är rören 10 ml, i Sverige 3 ml, därför behöver du minst 8 st. 

    Här kommer tillvägagångssättet! Jag testar att lägga in länkarna här. Om det inte funkar så inboxa din mail så ska du få länkarna till de 2 dokument som behövs.

    Öppna ett Fedexkonto. 


    Rören i USA är med grön hatt men i Sverige innehåller de gröna en gel för att blodet inte ska koagulera. Det går bra men rören får i så fall inte centrifugeras.


    Skicka en måndag eller tisdag så de hinner fram innan helgen. Kolla helgdagar!!


    Emballage: Liten låda för rören + absorberande material + bubbelplast. Därefter Clinical Pac som kan beställas här: 


     Fedex Supplies... 


     2 dokument ska bifogas:


    Invoice fedex - på den kan det stå: "Human blood specimen for clinical labratory use only. Non contagious blood tubes safely packed in box.  NOT HAZARDOUS, DANGEROUS OR INFECTIOUS eller kortfattat: Blood samples of human origin.

                  Fed Ex Invoice...      


    Requisition Form RFU - på den hänvisar ni till Dr D med hans adress och era uppgifter. RFU Req Form...

    Det kostar ca 1000 kr att skicka blodet till Chicago (labkostnad tillkommer såklart).


    Adress på Fedex invoice:


    Rosalind Franklin University of Medicine and Science 


    Clinical Immunology Labratory


    3333 Green Bay Rd


    North Chicago, IL 60064


    (847) 578-3000


     
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!