• minaimaginärabarn

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    DianaL skrev 2021-11-06 17:06:47 följande:

    Vad tråkigt att du har problem med hög temperatur :(((( Det är jättejobbigt:(((

    Ja, kanske du har nog rätt. För dig det dropp funkar, man ser resultat.

    Jag bor i Örebro, var hus Marie och Frida på Fertilittetsplus i augusti.  


    Är det hos dem du fått dessa svar från? Det finns även en klinik i Göteborg som verkar ha kunskap kring immunologi om du vill kolla upp fler ställen. Om du vill köra allt på en gång skulle jag nog satsa på att vända mig utomlands, då får man en grundligare analys och de har oftast jobbat med detta i många år så kunskapen finns. Jag har fått support av Dr D i Aten men vet att andra har varit på andra ställen. Lycka till!
  • minaimaginärabarn
    Steeph skrev 2021-11-08 14:41:39 följande:

    Någon som har koll på när läkare Frida är på plats hos Fertilitetsplus? Om jag förstått det rätt så behöver jag träffa henne också för att få ut prednisolon?

    Jag tänkte boka in dropp v 47 och vill ju slå 2 flugor i en smäll då vi inte bor i Sthlm.


    Vet inte när hon är där men om du pratar med Marie så hjälper hon dig säkert med recept om hon inte är där då du är där.
  • minaimaginärabarn
    vurpan skrev 2021-11-16 05:57:21 följande:

    Hej!

    Dr.Dimitri följer mig på håll eftersom jag blev gravid innan jag kunde ta min andra dos och åka ner..

    Ni som har samma upplägg, hur har ni gjort med betalning?

    De vill att jag ska betala 1000? nu.. grejen är att jag är i v 6+4, har tidigt ultraljud om några dagar för att se om man kan se ett hjärta picka (har inte kommit så långt förut).

    Visar de missfall igen behöver jag bara betala halva priset nästa gång..

    men betala 100% för typ 15% av en graviditet? Det känns inte rätt..

    Hur har ni gjort?


    Jag har dragit ut på betalningen lite för att vinna tid och han svarade fortfarande. Ville i allafall se så att mitt hcg ökade som det skulle. Kanske inte kan invänta VUL men tre hcg tyckte jag var rimligt med tanke på priset. Han har blivit dyrare på 4 år men vågar inte göra detta själv. ...
  • minaimaginärabarn
    tourist skrev 2021-11-16 19:15:35 följande:

    Vi kan fortsätta försöka trots cellförändringar men är orolig och vill få komma till gyn och se om de läkt ut eller förändrats på annat sätt. Dock får man inte ha sex på 3 veckor då de gör en form av skopi och vill ju undvika att göra undersökningen under ägglossning. Dr D trodde vi hade goda chanser att bli gravida på egen hand men inget händer och jag känner mig så sänkt. Har telefontid inbokad med IVF-klinik om 2 veckor så blir nog det efter jul.

    Hur går det för dig? Blev gravtesterna starkare och steg HCG som det skulle?


    Fattar, sjukt jobbigt att få v cellförändringar i sig och dessutom när man bara vill bli gravid. Det låter väl bra att köra både själva och IVF. Vid IVF får man ju ändå ett embryo som har klarat vissa steg redan vilket kan vara skönt. Jag tyckte det var stor skillnad att göra insemination, sätta in ett tvådagars embryo mot en blastocyst. Lever med en kvinna så vi får gå den medicinska vägen direkt. När det var en blastocyst kändes det som den var livsduglig på något sätt. Jag har dessutom plussat med alla mina blastocyster vilket väl blivit 12 st i allafall. Men alla de innan hjälpen av dr d slutade i missfall. Han sa att med mina IVF resultat borde jag haft 2-3 barn. Det stämmer nog för med hans hjälp blev jag gravid direkt med min son som nu är 4 år och nu är jag gravid med det Frysta embryot som legat och väntat. Och jag är inte ens purung. Nu är det fortfarande väldigt tidigt men hcg stiger efter skolboken. Fick dock en blödning igår så helt lugn får man aldrig vara..... Jag blödde mycket med sonen oxå och har varit så nöjd att jag klarat mig men så kom det igår.

    Jag hoppas det blir bra med dina cellförändringar och att ni får bra hjälp. Välj en ivf klinik som har öppet sinne. Jag är urless på läkare som viftar bort andra orsakssamband än embryot.
  • minaimaginärabarn
    Steeph skrev 2021-11-08 14:41:39 följande:

    Någon som har koll på när läkare Frida är på plats hos Fertilitetsplus? Om jag förstått det rätt så behöver jag träffa henne också för att få ut prednisolon?

    Jag tänkte boka in dropp v 47 och vill ju slå 2 flugor i en smäll då vi inte bor i Sthlm.


    Nu har jag koll på att Frida är på fertilitetsplus nu på fredag så ev är det dessa dagar som hon är där. Men mer vet jag inte
  • minaimaginärabarn
    Nina05 skrev 2021-12-06 04:21:44 följande:

    Det var vågat med tanke på att personer med överaktivt immunförsvar tenderar att föda för tidigt i större utsträckning än andra enligt Dimitri :) Vilken vecka föddes ditt barn? Mitt barn föddes v 38+1 och jag tror han hade kommit tidigare om jag hade slutat med alla mediciner tidigare.


    Hej!

    Tog du 20 mg prednisolon hela graviditeten? Läste att man riskerar att föda för tidigt vid överaktivt imunförsvar. Min sin kom i v. 32+6 och är nu gravid igen. Går i tankarna att fasa ut så att jag är medicinfri när bebis kommer (om jag nu kommer så långt). Tycker det är jobbigt att ta kortison eftersom jag tror det påverkar barnets utveckling i magen och vill trappa ber så fort som möjligt, i allafall till 10 mg. Men sen vågar jag inte eftersom jag är rödd att förlora det. Hur tänker du?
  • minaimaginärabarn
    Nina05 skrev 2021-12-07 11:01:42 följande:

    Jag tog 10 mg hela graviditeten. Jag vågar inte annat denna graviditet heller. Är i vecka 10+2 idag. Kommer fortsätta med alla mediciner till samma veckor som sist.


    Tack för svar, harcdu support frpn dr d? Tycker han verkar lugga högre i kortison än andra ställen. Jag tar 20 mg vilket jag tycker är högt. Men jag vågar inte heller mixtra....
  • minaimaginärabarn
    Moali skrev 2021-12-07 11:11:18 följande:

    38+3. Jag känner av mina immunattacker väldigt tydligt så därför vågade jag. Om jag varit helt ovetandes om hur mina FBC låg hade jag nog inte vågat. Om jag kände av en immunattack kunde jag direkt se det i FBC-resultaten.


    Blev nyfiken om du är patient his dr d? Hur mycket kortison du tar? Hur tydliga dina imunattacker är, på vilket sätt? Jag är pat his dr d i denna och förra graviditeten och är nyfiken på hur mycket andra tar i medicinväg.
  • minaimaginärabarn
    Nina05 skrev 2021-12-07 16:46:58 följande:

    Jag var patient hos Dimitri hela förra graviditeten. Denna graviditet kör jag på exakt samma medicinering som sist men utan hans support då jag inte har möjlighet att åka för provtagning så som han vill pga hyperemesis gravidarum. Jag behövde inte mer än 10 mg kortison förra graviditeten och än så länge lever den i magen så jag kör på samma nu. Vet inte hur avgörande just kortisonet är för graviditetens fortlöpande. Tror att det iaf i mitt fall är trombyl och fragmin som gör att min kropp inte dödar.


    Tack för svar, då förstår jag. Trodde alla fick 20 mg av honom men det var ju skönt att höra att han individanpassar. Lycka till i denna graviditet, vilken vecka är du i?
  • minaimaginärabarn
    Moali skrev 2021-12-07 17:53:47 följande:

    Jag var det. Sonen är nu 3 år tog 20 mg. Jag fick lite låg feber cirka 37.8 (har 36.5 i vanlig temp), nattliga svettningar med frossa och väldigt ont i kroppen (lederna).


    Tack för svar. Jag får nattliga svettningar men framflrallt i början av graviditeten. Typ första veckorna. Då får min kropp amok, börjar frpn dess att det fäster. Fick ta massa dropp de flrsta veckorna i denna graviditet. Tar oxå 20 mg.
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!