• MoM11

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    AnnC jag PMar dig!

  • MoM11

    Hej
    Nu har jag varit hos D igen och i måndags gjorde jag FET med två fina blastocyster. Medicinerad cykel med Synarela och progynon, insättningen 19 dagar efter jag började med progynon.
    Det var strapatsrikt då jag drabbades av matförgiftning och det var på håret att vi fick ställa in. Oroar mig för hur detta påverkar, om jag lyckats ta upp medicinerna och dessutom har jag nu ätit väldigt lite sedan i lördags, dvs känner mig inte alls i balans.
    Transfern gick bra, jag blödde inget vilket jag ibland gjort tidigare. Men efter ca ett dygn fick jag en blödning. Implantationsblödning hoppades jag såklart men den är fortfarande kvar (ca 30 h nu) och den är inte bara som spottings utan röd och ganska riklig. Mer som början av mens.
    Några frågor till er kloka.
    Har någon annan haft en riklig blödning på rd1 med 5dagars?
    Jag funderar också på om insättningen gjordes för sent. När jag mätte slemhinnan på dag 8 var den redan 8,5. Nu när D mätte den var den 8,2. Tycker det är konstigt om den blivit tunnare. Men mitt förra FET gjordes också på samma cykeldag. Då blev jag gravid men fick MF 5+0.
    Så jobbigt med all denna oro.

  • MoM11

    Hej igen

    Der blev världens kortaste ruvning, knappt hunnit börja hoppas. Det jag hoppades var implantationsblödning som började på RD1 var nog början på mens. Har riklig blödning nu. Jag tror timingen mlssbedömdes. Jag hade en follikel på 11 mm på ultraljudet dag 9 men både svenska gyn och D sa att det inte var något att oroa sig för. De tyckte inte jag behövde ultraljudet som var planerar en vecka tidigare. Slemhinnan var redan då 8,5. 3-4 dagar senare hade jag äl känningar. Frågade D om det. Men det var högst osannolikt. Så lätt att vara efterklok men åh vad jag ångrar att jag inte gockboch kollade. Håller med om att det vore konstigt men kan der ha varit något med dosen progynon (tog mycket lägre denna gång), att jag trots allt inte var helt nedreglerad eller att jag sv någon anledning inte lyckades ta upp Synarelan? Känns osannolikt att mensen kan börja redan på RD 1, om allt är normalt.

    Jag som var glad att transfern blev av trots matförgiftning, gissa om jag önskar den inte blivit det. Mina två finaste embryon som var från ett helt år sedan. Guld värda och nu bortkastade.

    Att de inte ens fick en chans.

    Längesen jag var såhär ledsen.

  • MoM11

    Hej

    Har pratat med D. Han säger att äggstockarna var lugna och att slemhinnan var fin vid insättning. 11 mm follikeln såg han inte till. Han säger att jag inte kan ha ägglossat. Däremot tror han att det jag trodde var matförgiftning var någon immunologisk infektion i tarmen. Tydligen hade mina E2 och progesteronnivåer gått i botten då han tog proverna vid FET trots att de varit bra 3 dagar tidigare. Han tror jag inte kunde ta upp tabletterna pga detta .Sen tror han att jag fick implantation och att livmodern sedan "exploderade" på motsvarande sätt han tror den gjorde sist (iv5+0 som jag kom toll sist) men att det gick snabbare denna gång, möjligen pga graviditeten sist - att kroppen blivit än mer aggressiv. Han nämnde även att jag kan vara "allergisk" mot mannens sperma. Vet inte hir vi ska gå vidare i så fall, om vi tex ska testa LIT. Han vill också att jag vilar 3 månader nu. Sen lutar det åt en sista stimulering hos honom (om någon har Menopur säg gärna till). Förhoppningsvis får vi några fler embryon då, annars har vi de två sista. Efter detta får jag nog inte med mig mannen på fler försök. Känns så fruktansvärt snopet efter den långa uppladdningen inför FET att det var över så oerhört fort. Blödningen är över nu och nu vet jag inte om det var den "riktiga" blödningen och jag ska börja hålla utkik efter ägglossning om någon vecka, eller om det kommer ytterligare en blödning framåt testdagen eller senare. Cykeln brukar balla ur lite grann efter en insättning för min del så det återstår väl att se.

    Nu blir det till att försöka hitta ett sätt att njuta av sommar och ledighet utan att älta och tänka på vad som kunde ha varit. Just nu känns det svårt, och det känns även svårt att vara hoppfull inför framtiden, efter dessa 13 embryon vi satt in hittills.

  • MoM11

    Ni som gjort Neupogensköljning inför transfer, när i cykeln och hur många gånger? Inför ET eller FET?

  • MoM11

    Lill - D säger att det ska göras 2 ggr och jag tror han sa 48 h emellan. Han föreslog att göra det vid ägguttag samt 2 dagar senare.

    Vore kul att höra från er andra som gjort det - har för mig det pratades om det här i tråden för ett par år sen om inte annat.

    Jag ska förhoppningsvis göra ägguttag i slutet av veckan. På dag 6 ultraljudet såg det inte så bra ut, bara 3 folliklar på 10mm och några mindre. Fick sänka dosen vilket gett bra resultat tidigare. Hoppas det ser bättre ut på dag 11 imorgon. Kombinerar Gonal-F och Menopur denna gång. Troligen är det sista stimuleringen. Känns väldigt ödesdigert. Har även 2 i frysen men skulle så gärna vilja ha några till för att öka chanserna.

  • MoM11

    Grattis Canada, vilka underbara nyheter! Så härligt att höra. Kram!

  • MoM11

    Hagakliniken i Göteborg sätter IL men skriver inte ut det jag vet.
    Sokolova i Göteborg gör hysteroskopi med scratching. Jag gjorde hos henne och då tog hon bort en polyp. Jag vet inte om hon skriver ut IL men kan vara värt att fråga. Jag har även gjort hysto på Sahlgrenska, där brände de några blodkärl samt skrapade bort tjock slemhinna.

  • MoM11

    Jag har både använt Menopursprutor som jag haft kvar, och insulinsprutor som jag köpt på Apoteket.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!