• MoM11

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Jag skulle vilja ha ett råd. Jag gjorde äp idag och fick ut 11 ägg. Jag hade först blivit lovad assisted hatching och insättning av 2 st på dag 3. Nu var det en annan läkare idag som tyckte att vi hellre skulle försöka odla vidare till dag 5, förutsatt att minst 5 blir befruktade. Då skulle jag inte få 2 utan endast 1. Däremot sa denna läkaren att vi ändå kunde göra assisted hatching, den andra sa att detta kunde endast göra på "icke blastocyster".
    Jag gör min 4e ivf, första gången fick vi många befruktade (7 av 8) men ivf 2 och 3 fick vi endast 2 och 3 av 10-11 ägg befruktade, därför kanske detta blir en "icke fråga", men när de ringer imorgon vill jag kunna säga hur jag vill göra - dvs om det skulle bli 5 eller fler, vill jag då gå på ursprungsplanen med 2 på dag 3, eller vill jag vänta till dag 5? Ingen av de tidigare ivf har gett graviditet, (möjligen ett svagt + samma dag som mensen kom på första ivf:en med blastocyst).
    Jag funderar på om det blir större chans om jag får 2 st 3dagars, dessutom oroar jag mig såklart för om många trillar bort längs vägen. Har aldrig fått till frysen (förutom första gången men då var det pga att jag fick en infektion och därför inte kunde göra ET. Då blev det FET senare på den enda frysbara istället).
    Denna gång har jag preppat med q10, melatonin mm samt att jag gjorde hysteroskopi i mars. Mannen har också ätit q10 mm.
    Jag ska även ta prednisolon samt baby aspirin denna gång.
    Om någon vill ge mig lite råd kring detta är jag väldigt tacksam!

  • MoM11

    Hej! Tack för era råd angående både antibiotika och 3 vs 5-dagars!
    Så glad idag. Av 11 ägg hade hela 9 befruktats. Stor skillnad! De vill alltså odla vidare till dag 5. De sa att de skulle titta på dem imorgon och se status då och då bad jag min "huvudläkare" ringa mig (den som jag ursprungligen diskuterat dag tre och assisted hatching med) för en diskussion.
    Om allt fortfarande ser bra ut och han tycker det så väljer jag nog att vänta till dag 5 även om det känns nervöst. Samtidigt är jag orolig att då inte få något till frysen. Känns kanske lite mer säkert att sätta in 2 på dag 3 - då har man dels den chansen, och om det skulle vara så att de 2 inte visade sig vara de bästa så kanske man får en blastocyst till frysen att försöka med senare. Så svårt val detta! Nu sköt jag upp det en dag till... Tar gärna emot fler tips!

  • MoM11

    mom2012 vi har inte fått reda på om det var nån skillnad hos mannen, det har hela tiden varit "normalt" men jag ska definitivt fråga om man kan få en jämförelse!
    Vi har ätit q10 i 4-5 månader. Jag tog 300 och mannen 200.

    Tog beslutet efter lång diskussion med kliniken att vänta till dag 5 med ET - dvs imorgon! Bara att hoppas på att det finns minst en topp-blastocyst samt gärna en eller ett par till frysen...

  • MoM11

    Igår blev det ET med en fin blastocyst.
    Det fanns även två som eventuellt kunde bli frysbara, de skulle titta på dem igen idag, så jag har ännu inte fått besked.

    Lite kuriosa: När jag pratade med kliniken på dag 2 fick jag ju veta att 3 "topp-embryon" fanns. Jag frågade igår om det var en av dessa jag fick tillbaka men det var det inte! Den jag nu fått hade endast 2 celler på dag 2, men var nu finast. Av de 3 som var bäst på dag 2 hade en avstannat, och de andra är de 2 som jag ska få besked angående om de går att frysa.

    Nu tar jag 10 mg prednisolon samt babyaspirin och håller tummarna stenhårt. Har försökt få syskon i snart 3,5 år...

  • MoM11

    Mitt 4e ivf misslyckades.

    Vet inte vad jag ska göra nu.

    Grämer mig enormt för att jag inte fick tillbaka 2 på dag 3 utan väntade till dag 5. Annars hade jag fått testa med totalt 3, nu blev det bara 1 och hela försöket är förbi trots 9 embryon. Fick heller inte aha pga detta.

    Hade testat det mesta denna gång. Hysteri i mars (men kanske effekten avtagit), DHEA feb-april/maj (slutade pga utebliven äl). Q10 och diverse kosttillskott till både mig o mannen. Antibiotika, nyttig kost, tomatjuice, prednisolon, babyaspirin. Fick svettningar nu de senaste dagarna, kan det vara immunattacker? Vet ju inte om det är immunförsvaret som är problemet för mig. Det verkar helt enkelt inte fästa trots fina embryon (visst jag har inte pgd-testat dem). Kan det vara il jag behöver eller finns det annat jag kan testa?

    Vill bara lägga mig o bryta ihop men det kan jag inte. 3,5 års försök. Har ett barn som blev till naturligt på första försöket, sedan detta. Vad ska jag göra? Är det någon idé att fortsätta försöka med ivf? Ska jag byta till Falun eller testa utomlands?

  • MoM11

    Jag skulle vilja testa ett IL dropp. Är det någon som har över som jag kan få köpa?
    När i cykeln ska man ta det?
    Kan man testa NK celler i Sverige?
    Någon som har erfarenhet sv klinikerna i London som jobbar med immunologi?
    Någon som har erfarenhet av IVIg?

  • MoM11

    Tack UndrandeSökare.
    Är nog en bra idé att kontakta någon av dem.

    Jag funderar även på London, någon som har några erfarenheter därifrån? Verkar finnas några som jobbar med immunologi där (lättare för mig att resa dit, har boende + väcker färre frågor). Dessutom läste jag om natural cycle ivf, känner ni till det?
    Funderar även på utomlands och pgd men samtidigt behöver man väl fler blastocyster då?

  • MoM11

    Tack UndrandeSökare.
    Jag frågade om PGD studien men det blev inget denna gång, kanske nästa. Men de var det är bättre om man får flera blastocyster i så fall. Jag har bara fått 1 varje gång.

  • MoM11

    Redan - tack för svar. Har gjort hysto på Sahlgrenska som var ok och även slemhinnan verkar ok men de ka ske tittar på mer saker på Serum?

    Gurkan, tack för svar! hur fick du reda på antikropparna? Får du särskild behandling pga detta eller är det "det vanliga" med pred, IL osv? Har du fått några MF eller "bara" att det inte fäster?

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!