• Zinfandel

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Snart lycklig skrev 2014-04-11 22:57:40 följande:
    Zinfandel, jag är så nyfiken på att höra hur det går för dig och eventuell äggdonation. Vill du berätta? Kram.

    Jo tack, vi är på gång Återkommer!
  • Zinfandel

    Lill: beklagar Gråter Skit är vad det är. Tycker duska testa lite hormoner innan du börjar ta piller. Kolla östrogen, progesteron, prolaktin, dhea, kortisol osv. Kram Hjärta

  • Zinfandel
    lill111 skrev 2014-04-13 09:09:06 följande:

    Tack, tack för fint stöd!! Tur ni finns...

    Jag som nu även vill testa ÄD, men vågar inte för kroppen bara stöter bort embryot:(

    Suck o stöön---hoppas du har det bra ZIN!
    Jag är av den bestämda åsikten att ett tillräckligt bra embryo övervinner ett galet immunförsvar, jag har sett exempel på så många som gjort massor med IVFer med immunterapi och sen plötsligt lyckas med ÄD… Om inte embryot är tillräckligt bra så spelar det ingen roll hur mycket man försöker mecka med kroppen. Så jag tror det är värt att prova, med eller utan immunstöd. Men det svåra är såklart att avgöra när steget ska tas.
  • Zinfandel
    Cathy skrev 2014-04-13 18:57:54 följande:
    lill; ledsen att det inte funkade för dig nu Du har väldigt högt tnf vet inte om IL är nog, du kanske behöver Humira. Har inte Dr D föreslagit Humira? Kram på dig
    Nääämen ursäkta mig nu, så "väldigt högt" är det inte, sluta att skrämmas på det viset Förvånad!! Lill blir ju helt orolig. Dessutom är det relationen mellan TNF & IFN som är avgörande.
    lill111 skrev 2014-04-13 19:21:53 följande:

    Usch, nu blir jag ännu mer nervös!!! Trodde inte det var såå högt - dr d har inte pratat om humira, men har läst själv om det för oss med tnf-a...fyy, vad ledsen jag blir - då är det väl ingen idé att köra ivf tills jag fått ner mitt tnf-a??? Fattar varför dr d inte sagt något om det??

    Paniiik, referensintervallet är ju 13,2-30,6...

    Vet ju att Che hade runt 40 i tnf-a…
    Lugn och fin, så farligt är det inte Hjärta Jag har haft över 50, det kan man kanske kalla lite högt... När jag låg strax över refvärdet så tyckte både Dr D & Dr B att det var rätt okej. Inte perfekt men inte risky heller (problemet har inte legat där).

    Jag har sett massor med tjejer med betydligt högre värden som blivit gravida både med och utan immunterapi och flera i denna tråden.

    Humira är inte alltid lösningen och det är ingen självklar lösning på problemet. Dessutom kan det medföra många biverkningar. Jag fick ner mitt TNF med Humira till 17 men inte hjälpte det…… Finns fler sätt att behandla det med.

    Om man har ett högt TNF så gäller det istället att komma fram till anledningen till det, det är oftast inte lönt att bara behandla och pressa ner värdet, man måste ta reda på orsaken. Vanliga orsaker är endometrios, infektioner, antikroppar mm. 

    Så den första frågan är - när testade du TNFet? Det var alltså 2 v efter MF men innan senaste behandlingen? Tog du annan medicin då? 
  • Zinfandel

    Lill: Ja, där kanske du har svaret! Händer det att du har ömma leder..? Känner du någon skillnad i kroppen när du tar kortison? IL? Har du testats för artrit?

    Det finns som vanligt lite olika teorier, allt från tomatjuice till blockerare. Jag skulle råda dig att inte tänka "vad som sänker TNF" utan vad som "sänker inflammation i kroppen". Det finns massor med info om antiinflammatorisk kost, det vanligaste är att ta bort socker, gluten, mejeri & soja men det är ganska omfattande så åtminstone de två första. Koffein, rött kött och alkohol är inte heller namnam men man ska såklart leva också samtidigt. Ät gärna chili, gurkmeja, vitlök, nötter, ingefära, papaya och gröna bladgrönsaker. Fina smootihies  Tungan ute Läs gärna om läckande tarm, kan också vara en idé.

    Blåsorna är ett såklart ett annat tips, är det herpes? Probiotika är värt att prova. Annars kan en kur antibiotika under follikelfasen före ÄL vara en väg och om det är herpes så Valtrex. Men jag tror att även där kan kost påverka. men låt oss anta att det har ett hormonellt samröre (intressant!) så fann jag bl a detta 


    High progesterone levels may cause oral mucosal tissue to swell, may stimulate the growth of destructive bacteria or may suppress immune function. High levels also hinder collagen production, which reduces tissue`s ability to repair itself. High levels of estrogen can increase metabolism and loss of folate, a mineral that helps maintain healthy oral tissue. Estrogen fluctuation can also stimulate the breakdown of blood-clotting factors, which change throughout a woman`s cycle.


    Hepp! Kyss

    Det är inte alls svårt att skicka blod till RFU, det har jag gjort massor med gånger! Om du bara har någon som drar blodet så ska jag hjälpa dig med vad som mer behövs. Jag tror att Dr D brukar ta runt 4000 kr för det och att skicka själva blodet kostar ungefär 1000 kr.

    Jag tycker även du ska kolla urea- & mycoplasma om du inte gjort det.

    Ge inte upp och krama mannen din Hjärta
  • Zinfandel
    lill111 skrev 2014-04-14 07:22:09 följande:
    TACK igen, Zin, du är en fantastisk människa!! vet inte hur jag skulle klara mig utan er fina här inne:)

    Har inte sovit en blund i natt alla tankar far runt i huvudet - alla misslyckanden har satt sina spår, ska börja i terapi nu med - fixar inte att vara människa - kan ju alltid vara ngt -

    Ja, jag får ont i leder - blev jättetydligt igår kommer alltid upp vid stress - i vänster arm ilar och gör jätteont - började förra året efter det 5;e mf.

    Dr d är ju övertygad om att mitt tnf-a beror på autoimmuna sjukdommar och mina mlåsor hänger i hop med det:((

    Började med 5:2 för att gå ner i vikt innan IVF och tränade 6-7 pass i veckan, åt bara sallad vitt kött nötter osv - men det har jag alltid gjort iofs - men nu ännu mer medvetet - hög träningsnivå har jag alltid legat på då jag tävlat i triathlon...

    Intressant det du refererar till om jag för står rätt så kan höga progesteronvärden orskaka orala bekymmer - men vad menas med östrogen? Blood clotting? Är det spottingens innan mens, att östrogenet ligger fel??

    Ursäkta om jag inte förstår riktigt:(

    Hur kollar jag myckoplasma?

    Tack för hjälpen gällande blodprovet - känns som att jag vill ta om mitt tnf-a snart...

    Huua, vad slut jag är:((

    Tack, tack igen!!! Kraaam
    Tack Che för ditt inlägg, det muntrar med all sannolikhet upp Lill!! Skrattande Det ligger nog nära sanningen att konstatera att MF påverkat era TNF. Men för att lugna dig ännu mer så är det såklart läge att ta om det, när alla mediciner gått ur kroppen. Fortsätt ta höga doser Omega 3. Det står att hormonella förändringar påverkar munåkommor, och variationer i östrogenet kan påverka koaguleringsförmågan (därför som du tar Fragmin) som kan ge blåsor mm. Antar att din ledvärk blir värre nu efter en behandling?

    Om du kan skicka mensblod till Penny (står beskrivet på hemsidan) så tror jag det är en bra idé så undanröjer du fler potentiella anledningar.
  • Zinfandel
    Zwillinge86 skrev 2014-04-14 06:48:01 följande:


    Stort fett minus idag. Fick svar från D inatt att jag ska testa hcg och progesteron om jag känner mig gravid. Men han trodde att jag mår så konstigt pga av en dålig cykel. Vilket han säkert har rätt i nu när jag testade minus igen på cd 27. Får börja om och satsa på nästa cykel. Hur går det för dig?
    Skit också finaste Z Gråter Stor kram Hjärta
  • Zinfandel
    Zwillinge86 skrev 2014-04-14 08:02:14 följande:


    Tack, men det var väntat. Nästan skönt att kunna lägga den här cykeln bakom mig. En fråga: kan ett progesteronprov för att påvisa om ÄL inträffat vara rättvisande över två veckor sedan förmodad ägglossning när man tagit progesteron oralt samt smörjt med kräm under hela lutealfasen?
    Det tror jag tyvärr inte vore pålitligt Rynkar på näsan
  • Zinfandel
    Snart lycklig: du ska veta att du har en enorm hejarklack här inne!!! SoligKyss{#emotions_dlg.flower}
    Solkattan skrev 2014-04-14 13:18:33 följande:
    Hur man står och försöker utröna om ens underliv är mer lilaaktigt än förrut..? 
    Eeehhhhhh…………………………..?!?!?!?!?!?! FörvånadGuld i mun
  • Zinfandel

    Och så beundrar jag all styrka, all viljekraft och all positiv energi som alltid råder här inne!!! De flesta här inne har kämpat betydligt längre än många andra och ändå så finns det alltid en kämparanda {#emotions_dlg.flower} Jag tycker ni är fantastiska SoligHjärta You go girls!!!

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!