• Zinfandel

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Så här skrev jag: Varför vägrar svenska fertilitetsläkare att ta till sig av framgångsrika metoder som används i större delar av världen och som det även finns flera vetenskapliga studier på?

  • Zinfandel

    Haha och nu kan man få hepatit av IL….. ja jesus. Demon

    Frk Röd: antagligen menar den stenåldersmannen att det är en risk som med alla andra intravenösa doningar om det inte hålls en hög hygiennivå, vad han glömde bort är ju att vi inte får det regelbundet i Aten (om det nu skulle göra någon skillnad) utan bl a på hans egen klinik……. SkrattandeSkrattandeSkrattande

  • Zinfandel
    NinaCamilla skrev 2014-03-25 10:21:17 följande:
    Jag ska ha telefonkonsultation med Penny på fredag och jag ska kolla mina chanser i framtiden. Jag har graviditeten i bukhålan och får cellgifter just nu. Läkaren visste ingenting igår utan sa att vi testar det här först.  Penny skickade email til mig och sa att det har gått för långt och troligtvis biter inte cellgifter utan de måste göra magnetröntgen och ta bort med titthålsop. Sjukhuset hävdar att de måste göra öppen bukoperation, vilket jag strider nu. De vill inte heller ge mig magnetröntgen utan vill rota mina inre organ utan att veta säkert vart den sitter. Jag har dödsångest nu att något växer inuti mig som kan spricka när som helst. 3 veckor har gått och vi har inte kommit längre än det här. Jag ville att de skulle sterilisera min höger äggstock för att undvika det här men de gjorde inget - öppnade mig och stängde igen i onsdags. Jag har tagit kontakt med patientombudsmannen. Jag funderar på allvar om jag skulle åka till Grekland och ta den bort där med titthåls. Jag litar inte på läkare som säger på allvar " Jag vet inte vad är nästa steg!". Sveriges sjukvård är så j-a bra eller hur?!
    Men stackars arma du HjärtaGråter Fy sjutton vad du behöver gå igenom. Jag hade nog också övervägt första bästa plan till Serum…. Stor kram {#emotions_dlg.flower}
    Juliette F skrev 2014-03-25 11:25:14 följande:
     Jag har snart inget förtroende för svenska gynekologer längre.
    Samma här….. Fast jag kan stryka "snart".
    sanna38 skrev 2014-03-25 09:19:27 följande:
    För mig har det inte heller gått bra. Fick en liten blödning i lördags och väldigt ont i magen och ryggen vilket jag kände igen från tidigare missfall/ma. Var till Gynakuten igår och det fanns bara en tom hinnsäck. Läkaren ville dock göra ett nytt VUL då det var för tidigt att veta säkert vecka 6 men jag är säker på att det avstannat för graviditetssymtomen är som bortblåsta:(.
    Beklagar Gråter tror också du ska minska kortisonet väääldigt långsamt. Hoppas du är på banan snart igen Hjärta


  • Zinfandel
    Angel00 skrev 2014-03-25 16:30:14 följande:
    Riktigt bra gjort tjejer! Är stolt över er. Ni lyckades ta upp frågan om utlandsbehandlingar och ifrågasätta fertilitets politiken i Sverige.
    Mina två cent om programmet.
    Eftersom kunskapen om immunrelaterade sjukdomar och dess samband med infertilitet inte finns i Sverige gjorde Claes en riktig fuling. Han tog de risker som finns vid all droppsättning (infektion) + vid IVG (hepatit) etc och förstorade upp dem till proportioner som skulle bevisa att utländska läkare inte bedriver seriös vård. Varför? Jo, det är enkelt. Han sitter som specialist på ett berömt sjukhus och skulle inte kunna erkänna i TV att den vård som bedrivs där inte är top notch. Den är minst 10-15 år gammal. Om han erkände i TV att par kan få bättre vård utomlands skulle hans sjukhus få mindre patienter. Därför tar han till knepet att smutskasta nya inovasiva behandlingar så länge de inte finns på SH. När de väl kommer dit tror jag han kommer vända kappan efter vinden och berätta för alla att de är ledande i Norden med dessa nya behandlingar.
    Allt handlar om politik och pengar. Det ligger mer profit i att låta par gå igenom fler IVF behandlingar enl traditionell modell så länge ens resultat ligger på samma nivå som de övriga klinikernas.
    Skamligt är vad det är.
    Men visst är det lustigt värre att hans "eget" sjukhus är ytterst hjälpsamt mot en rejäl kappsäck pengar för att bistå med samma behandling…. DrömmerOskyldig
  • Zinfandel
    Katt12 skrev 2014-03-25 16:09:36 följande:

     


    Det känns inflammerat i kroppen och eftersom jag försöker bli gravid är jag rädd att det är detta tillstånd som sätter stop för en lyckad graviditet. Det känns inte som att det är en frisk miljö invärtes när jag mår så här. Det går alltid över när mensen kommer och drar igång vid nästa ÄL. Har haft mina funderingar kring om det har med prostaglandiner att göra (Zin, jag frågade dig lite om detta för ett tag sen) och fick nu för mig att googla mina symptom på engelska och fick plötsligt flera träffar (bl a  voices.yahoo.com/mid-cycle-joint-aches-pain-w... om ngn känner igen sig och vill läsa mer).  Förklaringen anses vara just en ökad produktion av prostaglandiner, då kroppen reagerar så på ett ”trauma”, vilket tydligen ägglossning kan upplevas som.


    Det värsta för min del är att min kropp reagerar likadant vid ET (embryo transfer) vid IVF. Känns hopplöst, särskilt som vi efter 7 IVF överväger ÄD, men jag misstänker att det skulle bli samma reaktion dåGråter.  Prostaglandiner kan dämpas med COX-hämmare, t ex Ipren, men problemet är att dessa preparat också kan hindra ägglossning och störa implantation… Vet varken ut eller in. Som om inte det vore nog kan man också läsa att prostaglandiner bildas utifrån någon form av fettsyror, vilket gör att jag inte vet om jag vågar ta IL mer?


    Är det någon som känner igen sig i dessa symptom? Finns det någon hjälp att få och i så fall vilken..? Tar tacksamt emot allt tankar och teorier!


    Ja, det är helt klart intressant. Jag tror däremot inte att det blir samma reaktion vid ÄD eftersom kroppen då är så nedreglerad. Det finns mycket annat antiinflammatoriskt som du kan prova för att känna dig mindre inflammerad. Jag tror att din känsla är helt korrekt, bör tas på allvar och behandlas så kolla upp de alternativ som finns för att lugna kroppen.
  • Zinfandel
    Zwillinge86 skrev 2014-03-25 18:05:47 följande:
    Okej så: FBC = B-diff = blodstatus m.diff
    Alla tre är benämningar för samma sak, och innefattar de prover som D vill ha svar på?
    Verkar som att kärt barn har många namn
    FBC är engelska, blodstatus är svenska och diff är differentierad, dvs med uppdelad, mer utförlig, alltså fler provsvar.
  • Zinfandel
    Solkattan skrev 2014-03-25 19:07:36 följande:
    Idag fick jag tillbaks mitt första fbc. Saknade dock ett värde: MCH. Fick med hb. Kan man räkna ut MCH på nåt sätt. Sen var ref.value inte riktigt lika som dr. D:s. Men han skrev förra veckan att bara man skickar med egna refvärden så löser han det. Läkaren jag gått till tog ett tiotal till prover. Kan dr. D ha intresse av dessa? Bland annat ett asat värde över gränsen.. ? Samt lite högt socker. Sanna: ledsamt... :(. Angel: preeecis ! Håller med dig helt o hållet i det du skriver. Ända risken är att gubben hinner pensionera sig innan nån förändring sker…
    Jepp, skicka allt inkl ref värden.
  • Zinfandel
    Angel00 skrev 2014-03-26 09:15:59 följande:


    Det är verkligen tur att vi har fantastiska sköterskor och läkare som förstår sig på och vill ta åt sig nya behandlingsmetoder. Som inte lyssnar på Claes G. *stort grin*
    Skrattande
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!