• Zinfandel

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    leah2012 skrev 2014-03-30 21:24:46 följande:

    Någon som har erfarenhet av Neupogen? Hur tar man det? Hur mycket behöver man och hur har ni fått tag i det? Verkar ju vara jättedyrt! Jag ska tydligen lägga till det vid min nästa IVF. Hoppas verkligen jag lyckas få det utskrivet av svensk läkare. Varför får man det egentligen? När man läser om det verkar det ju i ha ganska positiva effekter.


    Det är troligen nästa innegrej efter IL Flört Amerikanerna började och Europa verkar nu hänga på. Den vanliga dosen är 1 mg/ml/kroppsvikt från behandlingstart men en del ordinerar lågdos istället. Det är egentligen en HIV-medicin som stimulerar benmärgen att producera mer vita blodkroppar så det har länge varit omtvistat, här meckar vi lite mer med immunförsvaret även om det är en kortare stund. 
  • Zinfandel
    Puni skrev 2014-03-31 09:49:21 följande:
    Jag känner mig osäker gällande att äta Prednisolon när jag är gravid. Hur har ni gjort med det? Jag är i vecka 8 och Dr D har ordinerat mig 15 mg/dag. Dumt nog gick jag in på FASS och läste att det kan skada fostret och då blev jag orolig..
    Jag önskar att folk läste vetenskap istället för all skrämselpropagande på Fass och av svenska läkare! I mångas fall handlar det om att behålla fostret eller inte, vilket vill du…? Det stämmer inte längre att risken för gomspalt är större, det visade de gamla studierna på 70-talet, det enda som visades i senaste studien var lägre fördelsevikt. Jag är ganska övertygad om att det finns en hel drös grejor i din omedelbara närhet som är betydligt farligare…. Förvånad Knapra på, det har alla andra här inne gjort som till slut äntligen lyckats Kyss
  • Zinfandel
    Vilaa skrev 2014-03-31 13:19:27 följande:

    Zin, fick du mitt svarsmail? Det är ingen brådska att svara alltså men ibland känns det som att mailen här på familjeliv försvinner.. Eller så är det många som inte svarar på mina Obestämd (inte riktat till dig alltså men bara så du vet så har jag skickat ett svarsmail, men ingen brådska att du behöver svara men ja, du vet ailafall att det eventuellt inte är jag som ignorerat att svara )


    Jadå, återkommer lite senare! Hjärta
  • Zinfandel
    leah2012 skrev 2014-03-31 20:23:05 följande:
    Ok tack! Har du använt den? Usch känns som det blir så mycket konstiga mediciner…
    Ja flera gånger och några kliniker gör även livmodersköljning med den. Jag har om du behöver.
  • Zinfandel
    leah2012 skrev 2014-03-31 21:42:49 följande:
    Ok. Ja eventuellt vill jag ha. Ska höra lite mer om vad D säger först. Men blir det inte svårt, den ska väl vara i kylskåp?
    Ja men det går att skicka med kyltransport, inte särskilt dyrt.
  • Zinfandel
    TWH skrev 2014-04-01 07:49:24 följande:
    Nu ser det ut som jag ska vara med i fransk tv ! Dimitri har ställt frågan, kanske till några fler här? Det är, enl D, ett seriöst veckoprogram, som ska göra ett reportage om Ds klinik. De ska fokusera på surrogatfrågan men där D säger att det finns hjälp att få innan man kommer dit. Jag ska få mer info. Om det blir av och blir ett bra reportage så kan man ju skicka det till svenska medier så kanske de vaknar.
    Åh vad kul! berätta mer, när var hur?!
  • Zinfandel
    Katt12 skrev 2014-04-02 06:19:19 följande:
    Hej, frågar igen: ngn som vet om det är ok att kombinera DHEA m trombyl o fragmin?
    Jag ser inte var var det skulle vara någon krock så det borde inte vara några problem! Ta däremot dhea med försiktighet eftersom du har endo & immunologi (ett av alla val - vad är värst…).
  • Zinfandel
    AaFT skrev 2014-04-02 16:26:58 följande:
    Har du så svensk läkare skriver ut på recept som går under högkostnadsskyddet??

    Ja
  • Zinfandel

    Min läkare har den underbara inställningen att det räcker med allt vi går igenom, Vi ska inte behöva betala dyra mediciner ovanpå det.. . Han vill verkligen att vi ska lyckas och han litar helt på mina kunskaper. Så jag får vad jag vill ha . Jag har som sagt neupogen över. Ja du kan använda albyl men trombyl är bättre och enklare.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!