• Zinfandel

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    AaFT skrev 2014-04-02 18:02:24 följande:
    Zin, Inboxat, om du hinner svara lite snabbt då jag just e på G in på Apoteket...

    Inget i inbox eller mail :-/
  • Zinfandel
    Frk Röd skrev 2014-04-02 17:58:49 följande:
    Hur många dagar kan man gå med en "klar" slemhinna innan ET/FET ska/bör ske? Jag gick 10 dagar med min från det att den konstaterades "klar" (11,5 mm) innan ET. Kan det ha varit för länge?

    Möjligen. Troligen. Varflr blev det så många dagar?
  • Zinfandel
    Frk Röd skrev 2014-04-02 18:13:16 följande:
    Zinfandel: Dålig timing av kliniken skulle jag tro. Donatorns ägg var väl inte klara, hon plockades på fredag ( en hel vecka efter att min slemhinna var "klar") och sen fick jag transfer på måndag. Är det nåt du tycker jag kan påtala för kliniken, även om de säkert inte kommer erkänna att slemhinnan kan ha varit för gammal?

    Aha det var ÄD! Ja det ska du absolut för Då måste ni minska progynondosen till nästa gång eller börja lite senare. Det är bättre att börja lugnare ( tex 2 x 2 mg) och speeda upp lite vid behov, vilket ni kan eftersom du svarar så bra på det!
  • Zinfandel
    Frk Röd skrev 2014-04-02 19:38:33 följande:
    Tack gör svar Zinfandel. Ska ha informationen i åtanke inför nästa behandling och påtala misstaget för kliniken. Man tycker ju annars att de som experter borde veta bättre.

    Ja men om det var första gången så är det ju omöjligt för vem som helst att veta exakt hur man kommer att reagera, våra kroppar är extremt komplexa! Och bara för att man svarar si och så en gång så innebär det inte heller att man svarar likadant nästa gång. Inga enkla grejor det här att få det perfekt på varje nivå och det tror jag att vi måste ha respekt för, även om vi bara ser ytterligare ett misslyckande och gärna vill skylla på något. Nu har du istället mer värdefull info inför nästa försök!
  • Zinfandel
    Solkattan skrev 2014-04-05 08:50:04 följande:
    Tack !!! Ni höll bra... Av de fem äggen så hade tre blivit befruktade !! Så det blir med högsta sannolikhet återsättning på måndag .... Gu va skönt. En stoor sten försvann från mitt bröst ! Jag ska njuta av solen i Stockholm den korta tid jag är här. Framme om 30 min... :)
    Härligt, grattis!!! SkrattandeSolig
  • Zinfandel

    Vad hemlighetsfulla ni är kring tv-inspelningen!! Kan ni inte berätta mer?!?

    Vilaa: det är en svensk produkt och även sjuka reser… Flört Be att få ett intyg av Dr D! Gjorde en snabb sökning med sky scanner den 29 april och det finns bla med 1 stopp med Air Baltic 14.50 för 1277 kr, en med SAS kl 13.50 med ett stopp i cph för 1801 kr.

  • Zinfandel
    Solen76 skrev 2014-04-06 12:44:54 följande:
    Givetvis ska jag dela med mig av hur det gick till på inspelningen när vi var i Aten. Jag gjorde en hysteroskopi (eller vad det hette) på måndagen den 31 mars. Efter operationen frågade Dr D om vi ville vara med på ett reportage då ett filmteam (VOX heter kanalen) från Frankrike skulle komma dagen efter. Vi tänkte att vi känner ju ingen i Frankrike så varför inte ställa upp för Dr D och för alla som kanske kommer komma in på rätt spår att kunna bli gravida. Jag kände väl lite att min engelska inte är den bästa men jag lät min man prata mest :). På morgonen kl 9 var filmteamet på plats på vårt hotell och de började filma ganska omgående. Vi gick från hotellrummet och ut på gatan och de filmade oss från lite olika vinklar. Dr D mötte upp oss lite senare och då filmade de honom när han gick själv. Vi satte oss på ett utefik och jag och min man satt på fiket när D kom (inspelning). Där på fiket ställde de frågor och vi pratade om vår situation. Jag har kommit in i klimakteriet vid ca 33 års ålder och har gjort 5 äggdonations försök och vill nu ha Dr D:s hjälp att kunna få behålla ett barn utan missfall. Inspelningen gjordes i 1 timme då vi var tvungna att åka till flygplatsen för hemfärd. Mer va det igentligen inte som hände. Hoppas nu på att inspelningen blir bra och inte vinklat på något vis. Försöker få med en bild också?
    Åh vad intressant!! Tack för att du delar med dig {#emotions_dlg.flower} och tack för att du ställde upp, bra jobbat!!
    Varärstorken skrev 2014-04-06 14:38:33 följande:
    Hej ni fantastiskt starka kvinnor!
    Nu har jag läst hela den här tråden, det har tagit mig flera veckor. Ni har verkligen varit aktiva! Är så imponerad över er kunskap och er målmedvetenhet. Det känns som att jag nästan "känner" er efter att ha läst alla 17711 inlägg.
    Och tusen tack till Zin för bra hemsida! Har varit inne och läst på den innan, kul att nu veta vem som står bakom den.
    Tack, vad roligt att du gillar den! Men nu ska jag inte ta åt mig äran, väldigt många här inne har varit delaktiga så det är ett resultat av mångas kunskaper, erfarenheter och lärdomar Solig

    Jösses vad intressant med din syster! Vilken behandling fick hon?

    Kortisonet grejar vi till dig, flera har hemma och flera är på väg ner. 
    lill111 skrev 2014-04-06 14:52:19 följande:
    Vart köpte du dhea? Vad jag förstått från Zins fantastiska sida så vågar jag inte med immunproblem äta Melatonin, men dhea, ska gå bra vad jag uppfattat??

    Det är korrekt med melatoninet men i det amerikanska immunforumet, som btw är väääldigt bra, så varnar man nästan för dhea och immunologi. Men här är det återigen ett val, vad är värst, taskiga ägg eller obalanserat immunförsvar?! Så det kanske är vettigt med dhea ett tag och sen immunterapi, vem vet….Drömmer

  • Zinfandel
    Varärstorken skrev 2014-04-06 16:50:14 följande:
    Tack för välkomnandet Zin!
    Min syster gjorde den sista ivf:en i falun som egenbetalande. Hon hade en hemmaläkare i stockholm. Han skötte all behandling, skrev ut medicin och gjorde vul.

    Hon fick dels byta mediciner, den nya läkaren tyckte att hon blivit felbehandlad i tidigare ivf:er. Han tog extra prover på henne och hittade onormala (mkt låga) hormonvärden. Något som ingen tidigare upptäckt (big surprise).
    Hon fick förutom nya ivf-mediciner, kortison, extra östrogen och fragmin. Hon fick även dropp i falun, osäker på hur många (ska fråga).
    Från att aldrig ens fått embryos till återföring så fick de tillbaka en 5-dagars som blev en liten tjej. Dessutom fick de en blasto till frysen.
    Så jag är världens lyckligaste moster till hennes fina barn :)
    Fantastiskt! När var detta, ganska nyligen eller…?
  • Zinfandel

    Varärstorken - förlåt nu kom vi helt in på sin syster Skäms Smart av dig att ta dig tid att läsa hela tråden, nu är du rejält påläst!! Varför söker du inte dig själv till Falun? Jag tycker du ska göra ett försök med kortison innan du kör hela immunspåret.

  • Zinfandel

    Hej Modesty! Du verkar ha bra koll på läget Kyss jag skulle just säga att Pred nästan är det viktigaste Flört Ja, du slutar med keto & dhea vid +. Det kan vara idé att börja med Fragmin tidigare, särskilt om du har gravidkänningar. Jag personligen tycker att det är mycket att både ta 7-keto, inositol, melatonin (ajaj) och agnus castus, mycket som påverkar endokrinologin och lite kaka på kaka. Jag hade nog tagit bort de 3 första, behållit AC och kanske lagt till Q10 istället. Har du kollat tsh, pprolaktin, järn, antikroppar, B12, kortisol osv nyligen? Lycka till {#emotions_dlg.flower}

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!