• Zinfandel

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Cathy skrev 2014-03-26 09:22:20 följande:
    Angel: du har så rätt i det du säger om Claes. Han kommer förstås att svänga kappan enligt vinden och när de inser på ivf mottagningen på Sophiahemmet att de inte längre kan 'undvika' att ge immunbehandling så kommer de att förklara att de varit först i Sverige. Vilket förstås inte är sant eftersom Falun redan är på kälken Märkligt att Carolina som nu jobbar på Sophiahemmet och tidigare jobbat på St Göran (som tillhör samma 'koncern' som IVF Falun) inte diskuterat immunbehandling med sina 'nya' kollegor på SH?!?
    Skrattande
  • Zinfandel

    Lelle: för att ge dig ett enkelt, kort svar Glad du har rätt sprutor och ska ta 1 st x 5000 ie/dag om inte Dr D ändrar dosen Glad. Du kan sluta tvärt med dem. Jag skickar gärna Clexane till dig om du vill istället!

  • Zinfandel
    AaFT skrev 2014-03-27 07:24:39 följande:
    Zin: Hur har de gått för er...? Du känns så på "topp" i dina inlägg... Något + än?
    Den dagen lovar jag att du ska få reda på det…. Men du vet, trots allt elände vi drabbats av så blir livet ändå lite bättre av att hålla fanan högt, att deppa ihop är ingen bra lösning.
  • Zinfandel
    Katt12 skrev 2014-03-27 11:03:25 följande:
    Tack för din respons, Zin. Ja, det vore ju helt fantastiskt om det inte skulle bli likadant vid ÄD..! Oroar mig för östrogenbeh innan dock, är ju inte så bra vid endo:( Har du något förslag på andra antiinflammatoriska preparat som inte stör ÄL och implantation blir jag överlycklig:) Var tycker du jag ska vända mig för behandling? Jag har tagit upp detta med varenda gyn jag träffat (inkl Dr D) och varenda IVF-klinik. Ingen verkar förstå vad jag pratar om... Därför var det ändå en "lättnad" när jag sökte på engelska och plötsligt fick en hel hög träffar. Skulle gärna boka tid hos läkaren i Miami som uttalade sig i länken jag bifogade, men det måste ju gå att få hjälp på närmare håll. Går det inte i Sverige så kanske hos Penny. Alla tips mottages tacksamt

    Ja, ibland får man helt enkelt ta med goda med det onda och välja... Jag tror att unga pigga ägg vinner över det mesta, även över endo. Har man inflammatoriska sjukdomar så är tyvärr ofta äggen det också. Därför kan det helt klart vara läge att ta andras ägg och då år det inte ens säkert att du behöver behandla stenhårt. En bra idé kan vara att kolla pm Du har endo i livmodern, har du gjort hystero på sistone? Ett sätt att behandla kan vara letrozole & neupogen. Ett annat är antibiotika. Ett tredje är Magne B6, sen är det kosten, googla gärna på endokost. Det finns en hel del om råvaror som lugnar och som stressar kroppen. Du kan även få gjort en individuell kostplan av Randine Lewis team för någon hundradollar.
  • Zinfandel

    ÄD-kliniker brukar rekommendera att fortsätta med Fragmin/Clexane även över ET, särskilt med blastisar, eftersom vikten av medicintillförsel pga risken för blodproppar i slemhinnan som kan försvåra implantation är viktigare än risken för blödning.


    Redan47 skrev 2014-03-29 20:20:26 följande
     
    Ett exempel på ner fasning av prednisolon : tex. 25mg, 20mg, 20mg, 15mg, 15mg, 15mg, 10mg, 10mg, 10mg, 5mg, 5mg, 5mg, 0mg, 5mg, 0mg 
    Så fort skulle jag inte fasa ut vid en graviditet SkämsTyst Grattis till blastisarna!! Kyss
    Ingrid1989 skrev 2014-03-29 19:26:26 följande:
    Vi fick avbryta vårt försök igår. Känns tungt.
    Tog ovitrellen igår och ska få försöka hemma istället. Jag ska ta en crinone from tisdag.
    Aldrig tagit det förr och efterlyser erfarenher kring det och tips. När på dygnet är det "bäst" att ta? Morgon/kväll??
    Vad hände..?
    astmatiker skrev 2014-03-29 19:29:19 följande:
    Tack för tipsen! När det gäller fragmin el klexane hur gjorde ni då för att få det på svenskt recept? Har ni någon annan läkare än fertilitetsläkaren som skriver ut det? Har svårt att tro att fertkliniken där jag går skulle gå med på att skriva ut det. El kan man anv det grekiska receptet som Dr D skriver för att få ut medicinen på apotek här hemma?
    Min husläkare på min vc. Ja, du kan hämta ut det på apoteken här hemma.

  • Zinfandel
    Fidelia skrev 2014-03-29 22:47:27 följande:
    Zinfandel, hur ser du på nedtrappning av kortison? Vilken vecka kan vara lämplig att börja och i vilken takt borde jag göra det?
    Det beror lite på ursprungsläget/värdena och vad problematiken är, NK-celler och FBC så det är svårt att säga rent generellt men för säkerhets skull skulle jag trappa ner med 2,5 mg var 3-4 dag.
  • Zinfandel
    Redan47 skrev 2014-03-30 10:37:52 följande:
    Kylklamp genom säkerhets kontrollen ???! Funkar det?
    Jag har haft Frozzypack i incheckat baggage utan problem men vet inte hur det funkar med handbaggage. Får du ett intyg så är det säkert inga problem.
    Vilaa skrev 2014-03-30 13:12:05 följande:
    Nu är mitt förhållande på sista sucken och sjag har äntligen mailat athen. Jag får ta ett lån. Men vad jag har förstått nu så kan jag ta ut hans recept i sverige? Jag var ju inne på ivf i falun som oxkså erbjuder droppet men jag tänker att det kanske är bättre med någon som kör på med droppet efter en behandlingsplan? Eller? Det är mycket pengar men jag orkar inte mer på hemmaplan. Jag får åka själv, min sambo vill inte med.
    Åh nej Gråter Vi hjälper dig, inboxar dig! Hjärta
    Snart lycklig skrev 2014-03-30 11:50:36 följande:
    Jag lyfter fram mitt inlägg och mina frågor igen.... Är det någon som vet något om EmbryoGlue? Jag har tidigare läst och funderat på att skölja livmodern, tror det var ca 10 min innan transfer) med HCG (då har jag tänkt typ Ovitrelle- eller Pregnyl-vätskan). Nu har jag läst om att Falun (kanske även andra kliniker också??) börjat med att spruta in något som kallas EmbryoGlue innan transfer för att få det att fästa bättre. www.vitrolife.com/en/Fertility/Products/G-Ser.../ www.vitrolife.com/sv/Corporate/Finansiellt/Pr.../’ Jag har också läst om att vid ÄD i Riga får de ibland dropp med glukos och C-vitamin. Är det någon som vet lite mera runt dessa tre stödmed (HCG, EbryoGlue, glukos- och C-vitamindropp)? HUr får man tag på EmbryoGlue och droppet? Vad är droppet bra för? Jag är jättenyfiken på detta inför min transfer.
    Asså, jag är skeptisk till gluet…. Obestämd Om det tror jag nej. Om resten tror jag det är en god idé att kolla. Jag har själv fått låg-stim HCG efter transfer (men inte som sköljning) och det hjälper ju kroppen igång. Glukosen är jag inte insatt i (men återkom gärna om du finner mer info!) och höga doser C-vit kan du ju själv tillsätta, det verkar vara rätt vanligt vid ÄD.



  • Zinfandel
    Vilaa skrev 2014-03-30 15:15:50 följande:
    Det där snacket om hepatit b, var väll bara skit snack va? 
    Total bullshit Demon
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!