• TWH

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Aylak, jag har förhöjt cd56, och jag har fått influensasymptom vatje graviditet vid implantation. Fidelia, jag har inte mått dåligt av någon medicin (trombyl, fragmin, levaxin, prednisolon o intralipider) men jag fick runt ansikte av pred, så pass runt att en läkare jag inte träffat frågade om jag stod på kortison då jag hade kortisonansikte😉 det har försvunnit helt nu, ca två månader efter jag slutade.

  • TWH

    Aylak (tror det var du som frågade om min medicinering för cd56?), jag har stått på levaxin, trombyl, fragmin, prednisolon, fiskolja o il!

  • TWH

    Aylak, om du skickar mig din mailadress så kan jag skicka en sammanställning av studier. Fiskolja tog jag en tsk om dagen. Skogsbruden, jag tycker absolut du ska kräva utredning av dina sd, i v16 ska man ju inte haså mkt. Den vanligaste orsaken brukar vara en infektion, som behandlas med antibiotika. Be att de kollar GBS, en typ av urinvägsinfektion, att de tar en odling. Jag hade det. Testar de dig inte med stickor hos bm? Och jo, du kan visst ligga i sängen i 25 v pga sammandragningar. Har man för mkt ska man bli sjukskriven😳

  • TWH
    Zinfandel skrev 2013-09-12 13:35:07 följande:
    Jo visst ska ni ta B12 och Levaxin eftersom B12-brist är starkt kopplat till hypotyreos och det är ofta mer fördelaktigt med en kombo av Levaxin & B12 för att stabilisera TSH. Det är därför väldigt vanligt att man sätter in båda. B12 är ofta mumma för kvinnor ;) Jag har idag pratat med Svend om NK & CD som de alldeles snart börjar testa på CFC och proverna skickas till Rigshospitalet. Jag fick inte klart besked på vad behandlingen blir men han hade helt klart något på lut. 

    Spännande. Är det blodets nk celler som de kommer testa eller är det nk celler i livmodern? Vad är CD?
  • TWH

    Zin, jag är trött efter allt ammande😉 cd celler vet jag vad det är såklart😃

  • TWH
    Zinfandel skrev 2013-09-12 22:10:38 följande:
    Så här har jag förklarat det på hemsidan: CD, vilket står för ?cluster designation?, är glykoproteinmolekyler på cellytan, som fungerar som en identifieringsmarkör. Tänk dig att du jämför celler som man jämför människor. Människan består av otaliga, på ytan identifieringsbara egenskaper (såsom hårfärg, ögon färg, etc) och så är det även med celler. Celler har förmodligen tusentals olika identifieringsmarkörer, eller ?CD?s?, befintliga på sina ytor, men hitintills har ca 200 upptäckts och namngetts. Varje markör (eller CD) på en cell namnges med ett nummer, som inte betyder mer än den ordning i vilken den upptäcktes.  På en given cell finns många olika klusterbeteckningsmarkörer (CDS), vilket ger varje cell dess unika utseende och funktion, men knyter också samman vissa celler genom sina likheter (som att gruppera alla människor med brunt hår eller alla människor med blå ögon). Celler som har en viss typ av CD närvarande på ytan betecknas specifik CD-typ + (t.ex. en cell med CD57-markörer på sin yta är CD57 +). 

    Tack😍
  • TWH

    Saga, spännande😊 det ska bli så härligt när detta är helt klarlagt!

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!