• TWH

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    che71 skrev 2013-10-10 15:28:24 följande:
    Så det är inte Dr Ds rekommendation? Jag tror att många här har tagit det mycket längre...TWH hur länge tog du?

    Jag fasade ut pred så jag var helt fri runt v 35 har jag för mig. D ville inte ha ngn åsikt om det, han ville helst att jag åt hela vägen, det var jag som bad om att få trappa ned.
  • TWH
    Jenso skrev 2013-10-10 14:10:29 följande:
    Tack for valkomnadet Jag ska forsoka fa tid att lasa tillbaka i traden sa att jag vet vad ni har gatt igenom pa vagen hit. Jag blir bara lite radd nar jag tanker pa att om vi inte gjort de har immun testerna sa hade vi kanske gatt igenom manga ar med ivf och inte veta vad som gick snett (det ar ju sjalvklart inte sakert att det kommer funka nu heller men det kanns som en pusselbit till har kommit pa plats). Jag tvekade en del att ga igenom dessa tester eftersom jag inte har nagra direkt symptom eller immunsjukdomar (eller vad det heter). Jag har last Is your body baby friendly som jag tyckte var mycket intressant men fick lite kanslan att sannorlikheten kanske var storre att ha immunproblem om man fatt missfall. Nu ar det iallafall skont att jag gjort testerna och fatt bekraftat att jag har valdigt hog killer  activity ochh hog CD+56,CD+19. Ar det nan som vet om killer activity kan ga ner eller om man en gang fatt bekraftat att det ar hogt sa ar det alltid sa?

    Jenso, du känner till denna tråd va? www.fertilityfriends.co.uk/forum/index.php Eftersom du bor i England så kan du hitta nyttig info i den.
  • TWH

    Jag stod också på både fragmin o trombyl enl Ds ordination. Enkelt förklarat så förebygger trombyl proppar men om det ändå blir en propp så verkar fragminet så den inte växer. Blingbling 1. Min man var med men inga prover el undersökning på honom så han kan gott stanna hemma😉 men det är ju trevligt m sällskap. 2. Vet inte, fick il sent på kvällen på hotellrummet men jag vet om man har tidsbrist så fås det på kliniken, skulle tro att det bara är att be om. 3. Jag har inte gjort ngt ingrepp men ul och provtagning. Standarden är mkt god, motsvarande Sverige (dvs inte världsklass i snygghet men fräscht) 4. Jag var gravid när vi var där (av en slump), vilket var mkt positivt eftersom vi såg precis hur kroppen reagerar mitt uppe i en graviditet. Den slutade ju i missfall men nästa graviditet m Ds behandling lyckades. Jag har försökt få provtagningar i Sverige under pågående graviditet men totalt stopp överallt vilket är ofattbart. 5. Vet ej.

  • TWH

    Men herregud, det är ju framforskat att upprepade missfall sällan beror på kromosomfel, vilket svenska läkare gärna vill påskina. Om det nu var vad din läkare menade Blingbling. Det är färre fel på embryot vid upprepade missfall än andelen fel vid "vanliga" missfall. www.patient.co.uk/doctor/recurrent-miscarriage kolla punkt tre under riskfactors, detta är skrivet för sjukvården i England. Beer skriver om detta i boken och det finns många studier på det. Man blir ju galen!!!

  • TWH
    Katt12 skrev 2013-10-12 15:20:22 följande:
    Nu skriver dr D att hyston ska betalas cash på måndag, 1200 euro. Märkligt att upplysa om det så sent, kan jag tycka, vet inte hur jag ska få fram pengarna till på måndag, det är väl beloppsspärr på bankomaten? Obehagligt att gå runt med så mkt kontanter oxå, när man är ensam ute och reser.

    Det verkar konstigt, jag och de jag känner till har betalat mot faktura i mailen. Blåvingen, ingen sjukskrivning behövs av normal immunbehandling, jag har fått il utskrivet av svensk läkare och det är fler här som fått det. Det går också att lösa ut medicin på grekiskt recept även om många apotek inte verkar pålästa om detta. Du kan åka ned samtidigt, dock kan det vara bra för plånboken om du får många prover utförda i Sverige innan du åker ned så slipper du betala för dessa. När det gäller pred så är det ju svårt att svara på, det veror på vilken "immunåkomma" du har🌺
  • TWH
    Bars skrev 2013-10-11 17:49:14 följande:
    Hej, först vill jag skicka en kram till Blingbling: vilka elaka och ignoranta läkare det finns! Om du är över 35 och bor i Stockholm skall du tex inte gå till Nicholas von Uexküll, han hanterar patienter likadant som du beskriver.  Ett tips till er som åker till Aten: förbeställ taxi av Stefanos - en vän till Dr D. Mejla på transfer@comfortdrive.gr och säg när ni kommer. Han väntar i vänthallen med ert namn på en skylt. Tar enbart lagstadgad taxa och har gratis wifi i taxin. Super trevlig. Enligt guidboken sker de flesta turistlurendrejerierna av taxichaförer. Skönt att kunna undvika.  Kliniken Dr D arbetar utifrån på är helt ok och på något sätt trevligare än svenska sjukhus. Dock jobbar han på att öppna en egen klinik.  För egen del var resan utan mening. Hade äl för tidigt igen. Skall prova långa protokollet nu i stället när Dr D tycker att mina äggstockar verkar må bättre (trotts allt) och jag får till många fler foliclar än när jag startade hos Dr D.  Kram på er            

    Bra info😃
  • TWH
    Blingbling skrev 2013-10-12 18:06:08 följande:
    Ja Zin, jag ljög skiten ur en gyn för ett par år sedan när jag vet att jag var gravid 3 ggr under ett halvår, jag hade inte hunnit göra gravtest dessa gånger men sa till läkaren att jag gjort det och i varje fall hunnit se ett svagt plus varje gång - då fick jag utredning. Vem sjutton hade kunnat kollat upp om jag testat eller ej...? Så jag håller verkligen med om att man ska ta kontroll över in kropp och samtidigt vara sin egen läkare...även om det tar rejält med kraft, energi och pengar (alla resor utomlands, prover, mediciner och behandlingar här hemma)!! Jag imponeras också hur många starka tjejer som finns och som orkar köra ett sådant här race som vi faktiskt gör... Sedan tänker jag också ganska ofta på alla dessa barnlösa par i landet (och världen) som aldrig hittar till en forumtråd som denna och som fått stämpeln "oförklarligt barnlös" av svensk läkarkår och som bara sitter där och accepterar allt vården konstaterat.... "Det är synd om människorna" passar verkligen i det här sammanhanget. Min tanke med en grupp var och är inte att vi ska sitta och klura själva här inne. Jag tror säkert att vi i tråden har en rad yrkeskategorier representerade här inne som kan hjälpas åt för att få ut infon via sociala medier (egen Facebooksida, Twitter osv), youtube och press etc. Starta en hemsida i ämnet med kanske tillhörande blogg där någon skriver några rader varje månad. Vill man vara anonym kan man så klart vara det, det är ju bara att t.ex. använda sitt FL alias i ett nytt konto på Facebook. Jag kommer i så fall att heta Bling Bling på Facebook

    Jag är med och skriver! Jag tror också att jag kan visa min riktiga identitet för att vara ett exempel på att immunbehandling fungerar och att problembilden faktiskt finns på riktigt. Blingbling, jag är gärna med och bollar hur sidan ska funka om du vill!
  • TWH

    För er som är i behov av prez, il o clexane, så har jag en vän som har köpt hos D (il) i Aten men som har avbrutit sin behandling och kommer inte att använda medicinen. Skriv till mig om ni vill få kontakt.

  • TWH

    Lill, när du träffar överläkaren, nämn gärna att det är vanligt med immunbehandling bland framgångsrika fertilitetskliniker även i USA och England, jag hörde också Paris, och säkert också massor av andra länder (många forskningsrapporter kommer från Israel och Egypten). Jag har tyvärr märkt att om man berättar att t ex il används öppet i Usa så får man en annan respons än om man enbart nämner D i Aten. För övrigt använder sig ju många kliniker i Aten av il. Jag brukar fråga läkarna om de verkligen tror att kliniker i Usa skulle våga använda farliga preparat.

  • TWH
    april12 skrev 2013-10-14 20:57:15 följande:
    Fick reda idag på att jag har bakteriell vaginos av min svenska gynekolog, ingen som sagt tidigare. Detta kan väl inte påverkat/ samband till 5 missfall i vecka 7-8.. ? Hon skrev ut zidoval och fluconazol räcker detta verkligen borde inte en riktigt AB kur vara bättre? Zidoval e väl bara bakteriedödande..

    April, det låter troligt att detta har drivit upp ditt immunförsvar, eller hur? Därmed kan det ju påverka missfallsbenägenheten.
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!