• TWH

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Stort grattis Angla!

  • TWH

    Bra m länken NinaCamilla! Stumpan, mina tankar går till dig, vad himla sorgligt att det gick så långt. Precis som Zin skriver, utan din kille kan ju chanserna öka, vi hoppas det🍀 che, stort grattis till er!!

  • TWH
    Cecam skrev 2013-11-08 10:05:30 följande:
    Hej, Tack vare era underbara inlägg här på Familjeliv och sedan med lite vidare forskning kom jag fram till att jag nog lider av ett aggressivt immunförsvar. Nästan allt på listorna stämde in på mig och jag lider även av endometrios. Efter en provtagning visade det sig dessutom att jag hade en förhöjd grad av vita blodkroppar trots att jag mådde jättebra & var helt frisk (som vanligt). Därför provade jag att självmedicinera mig själv inför vårt fjärde ivf/icsi-försök och det hjälpte!! Jag plussade i dag för första gången någonsin.  Efter alla dessa minus trodde jag aldrig att den här dagen skulle komma och jag tror att det var tack vare er och era berättelser.  Eftersom jag självmedicinerar mig har jag fått hjälp av er här på Familjeliv med ungefärliga doser. Tar för tillfället en tablett (75 mg) Trombyl och en tablett (10 mg) Prednisolon varje morgon. (Läkaren som skrev ut detta till mig godkände såklart doseringen).  Men hur fortsätter jag nu när jag är gravid? Ska man fortsätta likadant med samma dosering eller sänka, öka eller sluta med medicinen? Är livrädd för missfall. Tacksam för svar.           

    Hej, grattis till plusset! Medicineringen är olika för alla men vi fick gå upp till 15 när vi plusat (pred) och gick sedan ner till 10 igen runt v 22 för att fasa ut den helt till v35. Trombyl fick jag samma dos hela graviditeten, slutade 4 dgr innan kejsarsnitt, för blödn.risken. Lycka till🍀
  • TWH

    Lill och April, vi har ju haft mkt lätt för att bli gravida, och vi hade efter vårt 8e missfall samma resonemang som er - att vi skulle kunna kontrollera medicinering och veta om äggen blir befruktade osv. Jag förstår er precis! Vi blev avrådda från D, han sa att immunförsvaret skulle triggas än mer och kroppen är ju "tränad" att bli gravid i en viss miljö. Vi gjorde det ändå, fick en 5 dagars toppblasto insatt men blev inte gravida. Månaden efter blev vi spontant gravida m vår lille pojke. Har ni möjligheten att bli gravida spontant så är mitt råd att fortsätta så.

  • TWH
    Ninninn skrev 2013-11-13 15:34:13 följande:
    Är det någon här som kan hjälpa mig! Jag har aldrig i hela mitt liv haft mens värk men nu dom senaste 3 månaderna när mensen kommit så gör de nått så fruktansvärt ont. Jag ligger nästan i fosterställning för ja knappt kan röra mig. Varför har jag fått detta problemet nu? Jag har ju en cysta på 4 cm kan de ha nått med den att göra? Någon som vet?

    Ninnin, har du kollat om du har endometrios? Det kan ju göra så där ont har jag förstått.
  • TWH

    Virvla, om du har konstaterat immunproblem så brukar de flesta få fragmin hela graviditeten. Det är då högre risk för blodproppar i moderkakan i sen graviditet. Jag tog dem till dagen innan snittet, både med Ds och svenska mvc goda minne.

  • TWH

    Solrosen, du ska kunna hämta ut på alla apotek. Om läkaren föreskriver så blir det billigare. Jag tod ut utan högkostnadsskydd, tror jag betalade ca 100 sek/påse. Snart lycklig, vem är Sverker😘

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!