• TWH

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    För några dagar sedan stod det ngt om hjärtformad livmoder, och ja, som Zin skrev så har jag det. Var det någon fråga om det?

  • TWH
    Påskliljan skrev 2013-08-15 16:17:08 följande:
    TWH, det var jag som fått reda på att jag också har en hjärtformad livmoder, men läkaren sa att det inte borde påverka chanserna att bli gravid. Har du gjort något åt din hjärtformade livmoder, eller påverkade den något under graviditeten?

    Ok, nej, den bör inte påverka dina chanser att bli gravid. Däremot om du har en skiljevägg mellan "halvorna" så kan det vara svårt att bli gravid/leda till missfall. Jag har gjort hystereskopi och tagit bort en del av fliken i mitten, dock så är samtliga läkare, inkl D överens om att det inte har påverkat oss att få våra missfall. Det kan hända att förlossningar startar lite tidigare m hjärtformad livm. då det it finns tillräckligt m plats för barnet och det lägger sig då på ena sidan, men det är ju mot slutet och är ingen fra för någon.
  • TWH
    Madelaiine skrev 2013-08-16 15:55:54 följande:
    Hej tjejer,  Jag har läst i eran tråd till och från väldigt länge. Vet inte om jag skrivit tidigare. Men jag och min sambo har iaf gjort en utredning här i Sverige nu och allt är bra med oss båda. Men jag har funderat och funderat på det här med att ägget kanske inte riktigt fäster. Att ägget blir befruktat och allt men att det inte riktigt fäster som det ska utan att kroppen stöter bort det. Vet ni hur man tar reda på det? Och är det någon som har lust att förklara lite mer ingående för mig om immunologisk utredning? Går det att göra i Sverige? Är jätte tacksam för svar då jag snart ska insemineras, om en vecka. Och är orolig att det är helt meningslöst om det skulle visa att äggen ändå inte fäster :/      

    Madelaine, det går att ta vissa immunologiska prover i Sverige, det ingår i t ex missfallsutredningar. Dock så är de långt ifrån täckande av de immunologiska problem som kan uppstå. Zin har skrivit på fertilitetsguiden.com/immunologi/immuntester.php om vilka prover som kan tas i Sverige o vilka som kan tas utomlands. De flesta av oss i tråden hade inte sökt oss till NY/England/Grekland om Sverige hade kunnat ge svar på vår immunproblematik.
  • TWH
    Strumpan81 skrev 2013-08-16 21:17:15 följande:
    TWH får jag fråga en sak, dina lymfocyter var de ibland höga under graviditeten?

    Nej, tvärtom, de låg under referens eller på referens under hela graviditeten.
  • TWH
    Katt12 skrev 2013-08-18 16:01:11 följande:
    Förresten, jag går på CFC och såg nu att de faktiskt verkar öppna en dörr på glänt till immunbehandling?! Kolla nyhetsspalten på deras hemsida, svends senaste artikel.

    Otroligt positivt, är det detta du menar? Svend själv avrådde mig i höstas från il, han sa då att det är direkt livsfarligt....jag undrade var han hade fått det ifrån vilket jag inte riktigt fick svar på. Han skulle aldrig ge det till sina barn sa han då. Men det är ju tur att läkare kan ändra sig😉 samma beteende som många svenska läkare, som inte känner till il har. Det vore ju toppen om man kan testa nk celler på så nära avstånd som Danmark!
  • TWH

    Japp, det är Gorgy, dr G, som finns på kliniken ni länkar till😊 Strumpan, gratulerar till att detgår bra!

  • TWH
    Madelaiine skrev 2013-08-19 21:20:04 följande:
    Tack så jätte mycket för ditt svar :) Okej, det jag tänkte på var om de kan kolla om man har ett ovanligt starkt immunförsvar? För i sådant fall kanske man kan börja fundera på att göra en vidare utredning av det hela. Men hur kom de flesta på att detta kunde vara felet? Var det något speciellt som gjorde att de misstankarna väcktes?

    Ja, i Sverige görs vissa prover i en missfallsutredning, men nk celler och tnf alfa testas inte här. Dessa är de vanligaste avvikelserna i tråden, inkl mig själv. Jag började misstänka mitt immunförsvar efter många missfall och inga svar från utredningar, började surfa runt på amerikanska sidor. Jag får feber och influensakänsla varje gång jag har blivit befruktad, när embryot ska implantera, så för mig var det tydligt att immunförsvaret gick igång.
  • TWH
    april12 skrev 2013-08-20 12:00:37 följande:
    Var på första ultraljudet idag, vecka 6+3 idag. De såg hjärtslag , men tyvärr var embryot endast 2 mm. Det är väl alleles för litet, eller hur? Fick en ny tid onsdag nästa vecka... Hcg ökade snabbt ibörjan men nu saktare men är uppe I 17400. Det e min femte graviditet, 4 tidiga missfall. Första gången med imminologiskbehandling. Orolig och känns ingen bra det här :(

    April, om jag vore du skulle jag gå och betala ett privar ul, ultraljudsbarnmorskorna, för en second opinion, olidligt att vänta till nästa vecka! Hcg ska stanna av i utvecklingen, dvs inte öka lika fort i v7. Mätte de hinnsäcken? Che, tackar som frågar😊 viktor mår bra, han äter som en häst och har klarat hörselscreening. Jag själv var inne på gynakuten idag då jag har börjat blöda från snittet, två veckor efter!?, och de såg att halva snittet nte har läkt ihop korrekt, därav blödningarna. Men man ska inte klaga! Så länge V mår bra så är vi glada. Grattis i efterskott!
  • TWH

    April, jag började må dåligt i slutet av v 7 och framåt så det borde inte vara ett dåligt tecken. Jag hoppas verkligen att du har fel. Be dem mäta hinnsäcken vid nästa ul. Kram

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!