Inlägg från: TheCoopers |Visa alla inlägg
  • TheCoopers

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    qatteriin skrev 2012-02-17 21:02:39 följande:
    TheCoopers: Jag tror nog jag vill vara där mer än 30 minuter, men sådär 5-6 timmar som mamma och syrran varit inne skulle jag väl inte ha nåt emot! Synd att man inte kan beställa sånt. :-P
    Jag vill gärna ha en Shake-and-Bake förlossning ... in och ut med ungen .. hahah men det lär inte hända !
    I'm the me I choose to be ...
  • TheCoopers

    Hmm jag misstänker att jag kanske gör det ... blir blött i trosskyddet men det är inte urin . Kan ju vara flytningar också men det har verkligen en annorlunda lukt .. ja lite som sädesvätska . Måste väl hålla mer koll på det ..


    I'm the me I choose to be ...
  • TheCoopers
    Nikis skrev 2012-02-17 21:30:28 följande:
    Det blir spännande att se :) Min första va oxå jobbigt, men ändå häftigt att se vad man klarar av. Hoppas att denna går lite snabbare och att jag kan få bedövning denna gång :) 
    Min första födde jag igångsatt utan bedövning , utan familj ( sambo fick inte vara i förlossningsrummet ) i ett stort vitt rum med en stor klocka . Hon föddes i Puerto Rico , Västindien och det är lite skillnad från här när det gäller sånt .. tex får man INTE skrika för då blir sjuksköterskorna förbannade och hjälper dig mindre ...
    Helt sjuk upplevelse !
    I'm the me I choose to be ...
  • TheCoopers
    Stinis83 skrev 2012-02-18 03:20:05 följande:
    Kejsarpingvin, min bm har låtit mig känna på bebisens huvud när det är fixerat, och visst kände jag huvudet. Men att det var just huvudet och att det var fixerat vet jag bara för att hon sa det, så fråga din bm om du också kan få känna nästa gång hon känner :)

    Med tanke på hur läkarna som undersökt mig har gjort så tror jag inte man kan känna själv om man är öppen. Men hur som helst så ska man nog inte vara där och pilla så mycket eftersom det skulle kunna reta igång förlossningen. Fråga om din bm kanske kan undersöka dig lite försiktigt? Har du haft sdr som gör att du misstänker att det är igång? Lycka till :)

    Coopers, så har jag också haft i typ 2-3 veckor, att det är väldigt rinnigt. Jag har nämnt det när jag varit på fl, men det är inget de kollat upp :S

    Lillaknytet, vad spännande! Hur tätt kommer de? Är de kraftiga? Antar att det inte blev mycket bättre efter badet? Åh så pirrigt! :)
    hmmm ja det är ju svårt att veta vad allt är ... man har så många olika krämpor och konstigheter
    I'm the me I choose to be ...
  • TheCoopers
    Carla82 skrev 2012-02-17 23:55:02 följande:
    Qatteriin: Haha! Jag har fått skickat olika pulverpåsar flera gånger...hahaha låter väldigt suspekt men typ såser och så! Men det har aldrig varit några problem.

    Ellieot: Tänkte svara som stinis...i så fall måste nog alla andra hålla för öronen. Men jag förstår absolut liknelsen och det kommer nog du också göra. Det är inte så hemskt som det låter men som sagt finns det inget fint sätt att beskriva det på utan att skrämmas.

    The coopers: Intressant det där. När jag fick sonen så var det en sydamerikansk tjej som födde samtidigt hon skrek som en stucken gris och tillslut fick de snitta henne för hon vägrade att följa instruktioner och vägrade att krysta trots att fl egentligen gick hur bra som helst. BM sa att sydamerikanskor ofta är så skriker och är paniska. Men vad vet jag...det var hennes erfarenhet. Låter inte som en trevlig upplevelse hursomhelst. 
    hahhaha kanske inte tål smärta så bra Här skrek de åt en tjej som låg i en säng bredvid : TYST ! Det var skönt att göra bebisen va ??? nu härda ut och var tyst !

    Jag var så rädd att jag bet mig i underläppen för att inte skrika , man fick ligga ner hela tiden på rygg på en säng under hela förlossningen ... Läppen var helt blå när jag var klar ! men jag skrek inte ahahhahah
    I'm the me I choose to be ...
  • TheCoopers
    Stinis83 skrev 2012-02-18 07:35:22 följande:
    Hahahahaha Coopers, jag kan inte låta bli att gapskratta åt dina berättelser! Jösses, vad är det för kommentar "Det var skönt att göra den va?" - herregud! Du måste ha varit helt vettskrämd, stackare :(

    Ja man har ju helt klart känt sig fräschare ;) Och man har ingen aning om vad som är normalt eller inte, men eftersom man ALLTID får orden "Det är heeeeeelt normalt" nerkörda i halsen hela tiden så utgår man ju från att precis allt är normalt :)
    hahaha ja och den stackars tjejen var väl typ 17 år ... hon lär väl aldrig föda igen
    I'm the me I choose to be ...
  • TheCoopers
    Stronza simpatica skrev 2012-02-19 20:09:14 följande:
    Förresten, fler som känner sig VÄLDIGT hormonella just nu? För det gör jag!:-/
    Känner mig otroligt förbannad och utan tålamod med sambon för minsta lilla.
    Jag har lite sämre tålamod mot andra .. dvs inte min familj Familjen är jag lite extra förälskad i och gråter en skvätt ganska ofta för jag känner mig så lyckligt lottad ... hahah

    Däremot kan jag bli helt rasande på folk i ICA kön men jag " gör en svensk" och suckar mest
    I'm the me I choose to be ...
  • TheCoopers
    Daysis skrev 2012-02-19 23:29:36 följande:
    Isavanna - Vad tråkigt att du känner sån ångest inför att föda barn, men du kanske skulle du behöva gå och prata med någon om det nu innan? För känner du så redan nu kommer du garanterat få ångest när det väl sätter igång.. Eller om du inte vill prata med någon kanske du kan läsa något om förlossningsrädsla som kan lugna dig lite?
    Jag hatar oxå sjukhus, de får mig att må illa och igår när jag var på vanliga förlossningen fick jag lite ångest över att behöva föda där. Jag hade oxå en ganska jobbig första förlossning med starka värkar som kom väldigt tätt och mellan varje värk spydde jag, så det var liksom ingen vila. Och då födde jag på vanliga förlossningen i det där hemska sjukhusrummet, vilket säkert stärker min ångest till just den miljön.
    Men sen fick jag en helt underbar förlossning med dottern, värkarna blev aldrig speciellt intensiva, jag mådde inte alls illa och fick vila 3-5 minuter mellan värkarna ända till slutet. Henne födde jag på södra BB, vilket är mer inrett som ett hotell än ett sjukhus, dubbelsäng och levande ljus istället för sjukhusutrustningen. Och jag tror att miljön bidrog mycket till att jag mådde så bra under hela förlossningen med dottern.
    Det kanske skulle vara något för dig oxå att få föda i en annan miljö än just sjukhusmiljö? Vet inte hur alternativen ser ut i Skåne men ni har kanske något liknande?
    Förstår att det är jättejobbigt, men du bör nog fundera på din förlossning och hur du ska hantera den och klara av den på bästa sätt för att den kommer är ju oundvikligt oavsett om du tänker på det eller inte..
    Sen tror jag nästan helt säkert att det kommer bli en bättre upplevelse än din första, jag tror aldrig jag har hört en omförderska säga att hennes andra förlossning varit värre än den första.. Hoppas att du kan bearbeta din ångest på något sätt iaf och skickar en kram till dig!
    Om allt går som det ska kommer jag också föda på Södra BB .. jag hooooppas på det . Deras rum är verkligen fina och skönt att man inte behöver byta rum efter förlossning utan ligger kvar
    I'm the me I choose to be ...
  • TheCoopers
    Daysis skrev 2012-02-20 07:37:02 följande:
    Isavanna - Synd att ni inte har någon liknande förlossnings-avdelning i Skåne.. Tycker det borde finnas överallt..

    TheCoopers - Vad trevligt att du oxå valt södra BB! Har du oxå fött där innan?
    Jag har varit lite orolig att inte få plats eftersom jag inte gått där på mvc, men fick höra i helgen att man tydligen blir prioriterad som omförderska oxå. Ju fler barn och desto lättare förlossningar ju högre upp på prioriteringslistan hamnar man, så nu är jag mycket lugnare..
    Nej jag födde på Danderyd sist och jag gillade det inte . Nu bor vi nära SÖS och jag jobbar mittemot så det blev det naturliga valet Jag går på Södra BBs MVC också och trivs jättebra

    Ahh va skönt ! hoppas vi båda hamnar får föda där
    I'm the me I choose to be ...
  • TheCoopers
    Daysis skrev 2012-02-20 07:57:16 följande:
    Okej, ja hoppas vi får plats där båda två när det är dags! När har du bf förresten? Vi kanske till och med ses där

    Grattis på födelsedagen!! Hoppas du får en toppendag och hinner få i dig en liten bit tårta oxå
    hahahah jag har BF 18/3 du ?
    I'm the me I choose to be ...
Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)