Inlägg från: Stronza simpatica |Visa alla inlägg
  • Stronza simpatica

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Jem: kan lugna dig med en gång och tala om att du inte har hf iaf:))!!
    Om du redan var nere i 130/80 innan du gick så var det bara högt pga stressen du måste känt över det son pågick/går med din mamma. Har man hf så går inte bt ner så där lätt och fort utan medicinering så du behöver i nuläget inte oroa dig för det!!
    När jag fick hf så visste jag inte hur länge jag haft det eftersom jag inte kollat mitt bt på typ 2 månader och jag kände inte så stor förändring. Hade i o f sig den senaste ve fått illamåendet tillbaka och huvudvärk och tyckte jag såg suddigare(har dålig syn så tänkte inte då mkt på det).
    När jag väl kollade bt hade jag 170/100 och blev inlagd direkt och 8 dgr senare föddes Oliver i ve 33+1. Han var liten men stark och hade inga komplikationer.

    Ja jag är såååå tacksam över att ha kommit så här långt (36+1) denna gången. Känns som en dröm att få en fullvuxen bebis som förhoppningsvis slipper kuvös och vara inlagd på sjukhuset utan får åka hem samtidigt som mig:)!
    Jag har ätit medicin hela graviditeten nästan och nu vissa dagar har mitt bt vart uppe i som mest 130/90 men sen sjunkit till 125/85 igen. Verkar som jag får gå hela perioden denna gången.

    Tycker det låter konstigt att man kör en naturlig förlossning om man har hf då detta ju ökar bt och kan vara farligt för båda parterna. Kejsarsnitt borde ju göras i alla hf fall tycker man ju!

  • Stronza simpatica

    Qatteriin: åh du är så söt, tack för din omtanke! ja det känna jätte skönt verkl. Alla dessa krämpor dom fv, ryggbesvär, foglossning etc etc hann jag aldrig uppleva med Oliver.

  • Stronza simpatica

    Jem: har aldrig haft ryggproblem konstigt nog eftersom jag har mega tuttar .

    Alla känner inte av hf:en, jag kände den inte , visst blev jag andfådd lätt men annars kände jag mig som vanligt.

    Skönt att jag kunde lugna dig lite iaf.

    Godnatt

  • Stronza simpatica

    Carla: ja jag är så glad att fått komma så här långt i min graviditet, försöker bara nu att inte nojja mig allt för mkt på om hon rör sig mindre eller inte !

    Jem: ja det är sant att hf kan komma fr en dag till en annan och att allting kan gå jätte fort så det är bra om man har tendens till högt bt under graviditeten att kolla trycket ofta. Jag kollar mitt varje dag i stort sätt.

  • Stronza simpatica

    Förresten, fler som känner sig VÄLDIGT hormonella just nu? För det gör jag!:-/
    Känner mig otroligt förbannad och utan tålamod med sambon för minsta lilla.

  • Stronza simpatica

    Camamill: ja precis så där är jag med. Klagar och stör mig på allt han gör och kommenterar det med sån spydighet att jag blir förvånad själv att filtret aldrig hinner på:)!! Och blir hanförbannad blir jag djävulen själv:(!

  • Stronza simpatica

    Själv förra ve när vi var och letade överallt på olika söndagsöppna apotek för att kolla mitt bt och inte fann något bestämde vi oss för att gå till jourläkaren där vi bor. Ringer på och en kvinna kommer och öppnar och frågar surt vad jag vill. Talar om att jag skulle vilja kolla mitt blodtryck och går inoch påvägen till dr säger hon; jaha varför det då! Jag: ehm för att jag är gravid!(dah ser du väl pucko). Inte en kotte där så vi går raka vägen in till dr som är lika sur och tråkig som den andra. Jag ber om att få kolla mitt bt och då säger hon: men bor du här i denna kommunen?
    Jag: ja.
    Dr: men är du skriven här?
    Jag: nej vi är nyinflyttade!
    dr: ja för är du inte skriven här så kostar det!!
    Mitt tålamod tar slut där så jag vänder bara på klacken och säger: tack ska ni ha för er tillgänglighet...och vaffanculo!!
    Surfittan nr 1 kom efter mig och jag trodde hon ville bråka då de uppenbarligen måste hört att jag bett dem dra åt helvete. Men hon sa: vi kan göra ett undantag för denna gången om du vill?
    Jag: nej tack du jag överlever! Och så gick jag ut!

  • Stronza simpatica

    Stinis: ja tempramentet är det inget fel på;)!
    Qatteriin: jo det gör väl det !

    Ååååh monchichi. Ääälskar monchichi. Men de finns inte lägre va?? Alla hade sånna när jag var barn men det känns som om det bara är de flesta födda på 70-talet som vet vad en monchichi är för ngt!:)
    Men de kanske har blivit poppis igen?
    Förresten har alltid undrat, vad skall de föreställa egentligen?? En Björn, en apa? Vad??

Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)