Inlägg från: ThereseX |Visa alla inlägg
  • ThereseX

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Wielkip- Du får inte använda pevaryl som någon skrev. Canesten är det enda när man är så här långt gången, men man får inte använda iföringshylsan. Prata med dom på Apoteket don vet..

  • ThereseX

    Lokesmami- logga in på försäkringskassans sida, där kan du ju låtsas planera ledigheten så ser du ju.

    Jag är ju fortfarande mammaledig med Astrid född september 10. Och har plockat lite olika men oftast 5 dagar i veckan och jag ska vara hemma med dagar på henne till nästa kommer. Och kommer vara ledig med nästa till typ augusti 2013.

  • ThereseX

    Sundhined- Så sa dom på Apoteket åt mig i vart fall. Pevaryl fick man bara använda under första trimestern. Varför vet jag inte. Hon kollade på datan, men jag kan inte tänka mig att det kan vara farligt.

  • ThereseX

    Lokesmami- Min mage är ofta kall. Det var den min förra graviditet också.

  • ThereseX

    Faceprimer- Även om du får godkänd sjukskrivning och grav penning så får du ju inte dubbelt. Då behöver du ju inte använda grav penningen utan går på sjukskrivning istället. Hade samma förra graviditeten men jag var sjukskriven tills bebisen kom ut istället.

  • ThereseX
    loppan skrev 2012-01-05 13:43:48 följande:
    Hej! Nu var det ett himla tag sen jag skrev här, men jag är allt inne och läser varje dag :) Jag har en liten undran, då jag känner att jag inte vill skrämma upp min stackars sambo "i onödan" om man säger. Blodblandade flytningar i v 30, tror ni det är något man behöver oroa sig för? Ska jag vänta och se ifall det fortsätter bara, eller? Grymt kul att se era fina magar i bildtråden också, ja jag följer den med

    Jag tycker nog att du ska ringa förlossningen. Och höra med dom, alla blödningar ska väl kollas upp så snart som möjligt. Lycka till!
  • ThereseX

    Marlin16- Jag kan svara om några månader bättre. :) Vi har ju en flicka nu som hinner bli ett och ett halvt tills bebisen kommer.
    Jag är helt säker på att det kommer bli as jobbigt men man har nog igen det sen om ett år eller två.
    Jag har en son sen innan och mellan han och Astrid är det 8 år, det är alldeles för länge. Fast dom har kul med varandra iaf, han är väldigt beskyddande och rädd om henne.,

    Jag tror det finns fördelar och nackdelar med allt, men med att skaffa tätt tror jag fördelarna överväger. Vi får ju en till tjej så dom kommer antagligen vara väldigt tajta framöver., :)

  • ThereseX

    Lyckobebisen- Fram till att bebisarna är 4 månader om jag inte minns fel så ska vattnet till ersättningen koka. Deras magar tål väl inte dom bakterier som är i kran vattnet eller nåt sånt.. Men det är bara koka och ha i en flaska i kylen och hälla från.

  • ThereseX

    Ho ho Jag sa åt min man att det var några i tråden som varit på 3D ultraljud och då tyckte han att vi kan ju boka. Då det nu är sista barnet. :) coolt. Så vi bokade 27 januari samma dag jag går in i v 32. Tror ni att det blir för sent att göra ni som gjort? Vi bokade detdyraste premium paketet när vi ändå var igång.. :)

  • ThereseX

    Lokesmami- När jag gjorde rul trodde han tjej, och när vi var tillbaka och skulle kolla hjärtat och det då dom inte kunde kolla allt första gången för hon var så liten så trodde hon också tjej. Så jag är ju inställd på det.. :)

    Vi har en tjej sen innan och vi båda har varsin pojke sen tidigare förhållanden. Så jag hoppas på en lillasyster vore ju praktiskt då Astrid bara är 16 månader så alla hennes kläder finns ju kvar., :)

  • ThereseX

    Faceprimer- rekommendationen nu är att man ska kudde från start både i säng och vagn. Och dom ska sova på rygg.

  • ThereseX

    Hulk3n- Vi har köpt syskonvagn för ett tag sedan. Astrid är ju bara ett och ett halvt när lillasyster kommer.
    Vi har köpt en bugaboo donkey som kan köras både som enkelvagn och duovagn.

  • ThereseX

    Kalksten- det känns ju kanske som att det inte gör nåt om en overall är lite stor? Dom kommer ju inte ha dom så länge. Det går ju och vika upp armar och ben.. :)

    Sockret ska ligga under 9.

  • ThereseX

    Om bebisen ligger i säte när man är i v 36 så blir man erbjuden vändningsförsök i första hand, om inte det funkar så blir det väl planering om det ska bli kejsarsnitt eller vaginal förlossning. Man kan föda barn som ligger i säte, men allt beror nog lite på hur stor bebis är skulle jag tro. Jag skulle inte vilja föda ett barn i säte i vart fall.. Men dom har ju några veckor på sig att vända sig ännu.. :)

  • ThereseX

    Jag tror att det är en snorsug i nån av påsarna man får på bb innan man går hem.

  • ThereseX

    Stinis83- Tavegyl är jättebra och effektivt, tar det själv under pollen säsong. Dock blir man riktigt trött av Tavegyl, min son fick samma i våras och han var som i en dvala på skolan och fick ingenting gjort.. Man blir lite groggy..

  • ThereseX

    Vill bara ge alla ett tips. www.barnbubblan.se har 50% på hela sortimentet. Dom har inte supermycket grejjer men det dom har är fint, jag har precis beställt massa fint geggamoja till Astrid.

  • ThereseX

    Elliot- om du inte får tag på bm, tycker jag att du ska ringa förlossningen och prata med dom. Sammandragningar och blödningar ska du inte gå omkring med i onödan. Ring dom istället.

  • ThereseX

    Just idag är jag så fruktansvärt less på att vara gravid. Jag kan inte andas, jag har konstant ont i huvudet och kissar en miljon gånger om dagen. Mina fogar håller på att ta död på mig. Jag har ingen ork och ingen lust till nånting. Och till råga på allt har jag fått graviditetsdiabetes. Jehejj vad livet är roligt, bebisen är helt galet vild i magen, det hoppas och sparkas och är bara väldigt obehagligt.. Ingen av mina andra barn har haft detta knölande och hoppande i magen.

    Samtidigt vet jag att allt detta är normalt, och glömt om några veckor.. Och att detta är min sista graviditet. Men just idag känns livet jävligt jobbigt.. Äntrade vecka 32 igår så 8 veckor till då..

    Behövde bara gnälla av mig lite, tror inte min man riktigt förstår huuuur jobbigt det är ibland även om han är väldigt förstående.

  • ThereseX

    Mary Jo- Det låter ju jättebra, och att dom faktiskt lyssnat på dig och även kommer göra det under förlossningen.

    Jag har en son född 02, och efter han sa jag. Aldrig mer jag var verkligen livrädd då förlossningen med honom var jättehemsk. Men i jämförelse med andra inte alls. Men enligt mig, så när jag blev gravid med Astrid 09 var jag rädd länge. Det var inte förräns jag pratat med barnmorskan och läst på nätet och en massa positivt tänkande jag tillförlitade mig med tanken på att föda igen. Visst var jag rädd, men det gick jättebra mycket tack vare väldigt bra personal på förlossningen som lyssnade och stöttade.
    Så nu ser jag fram emot denna förlossning, hur knäppt det nu kan låta.. :)

    Och det kommer gå superbra för dig vad du än bestämmer dig för..
    Det är en häftig känsla att föda barn när det känns bra. Kanske inte när man ligger och har ont, men efteråt.. :)

Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)