Inlägg från: mugglesfan |Visa alla inlägg
  • mugglesfan

    Precis fått reda på att vi väntar tvillingar i maj 2011!!!

    jenpuh: vad läskigt med farmor och blödningen, tur att allt verkar bra nu.

  • mugglesfan

    Yasmin: härligt att allt såg bra ut med pojkarna! Det låter lite tufft att jobba heltid. JAg jobbar ju fortfarande heltid men har tänkt börja trappa ner from nästa vecka. Sedan kommer jag att sluta jobba efter v29, jag tar ut semester istället (har en massa sparat). Ska faktiskt bli skönt känner jag!

    Jäntan: låter verkligen jobbigt att behöva flytta nu! Jag orkar knappt städa toaletten utan att vila efteråt...

    Kan tipsa om följande program som handlar om det vi råkade ut för: svtplay.se/v/2343693/dokumentarfilm/mitt_ofodda_barn_kan_do Tydligen är det rätt fräckt filmat inne i magen osv (har ännu inte haft tid att se det själv).

  • mugglesfan

    jenpuh: vad läskigt med blödningen men bra att du nu är på rätt ställe och det slutat. De kan stanna i magen flera veckor till

    FrökenJo: oj du ser inte särskilt stor ut alls tycker jag! Känns som om jag är större och jag är bara i v 27+4. Ska lägga in en magbild snart, är så lat med att ta dem bara

  • mugglesfan

    Jäntan: el så är bilden för stor. Många digitalkameror tar rätt stora bilder och jag tror att FL  har en begränsning på 2 MB el ngt sådant....

  • mugglesfan

    Någon mer som sover uselt? Har en förkylning sedan 2v tillbaka och den verkar inte vilja släppa - det underlättar ju inte precis att vara täppt. Har inte ont i bäckenet på dagarna men på nätterna, och att vända sig är ett helt projekt. Sover med kudde mellan benen och magen börjar bli tung, så det är lite bökande innan man kommer runt. Är så trött så trött zzzzzzzzzzzzzzzzzz..... Men bara 1,5 v kvar, sedan kan jag vila lite mer på dagarna!

  • mugglesfan

    Vi har inte gått med i Tvillingklubben. Finns visst en lokalt här i Göteborg också men vi går nog inte med där heller. Vi har däremot blivit kallade till vår MVC i vår stadsdel som har ordnat tvillingträffar nu i vår, för tydligen är vi så många som 5 st par(!) som får tvillingar och så många brukar det inte vara samtidigt. Det ska bli kul, för då lär vi känna några som bor hyfsat nära och som får barnen ganska samtidigt. Hoppas vi hinner delta på första träffen bara som är om 2v... (dvs att inte bebbarna har kommit då än)

    Jag har nog inte riktigt fattat att det ska komma två st, el att det kommer att finnas bebisar i huset över huvud taget om några veckor/ngn månad. Men bästa väninnan var i Ullared i helgen och handlade en massa presenter till oss (bodies, sköna bomullsfiltar mm) och de ligger just nu i tvättmaskinen. Det hjälper ju lite för fattningsförmågan att få boa och göra i ordning för de små krabaterna. Det vi har funderat lite på är hur vi ska hålla ordning på vem som är vem i början, tills vi lära oss se skillnad En får ha ett litet band knutet runt handleden el nåt

    Jag var hos BM igår och mätte magen och sf-måttet var 31 cm - samma som för 2v sedan (jag hade fö rmig att hon sa 33 sist men hon hade skrivit 31 i journalen). Förmodligen ligger barnen annorlunda el så mätte hon fel sist för magen har def växt. Jag får inte ihop min vinterjacka längre men jag går ju inga långa sträckor ute - mest från ytterdörren till bilen osv.

  • mugglesfan
    Mamma till 3 M skrev 2011-03-10 11:12:01 följande:
    28+0 idag.. har BF 1 juni .. Så jag kommer nog hänga sist kvar i denna tråden :P ne de har jag inte gjort, ska göra det :)
    Jag är i 28+0 imorgon!!! Gud vad lika vi ligger 28+0 alltså enl mig då jag vet exakt när jag hade utslag på äl-testet. Men enl vården är jag i 28+0 på lördag så vi har BF 3/6. Men det BF:et känns ju inte alls aktuellt iom att vi blivit varnade att de kan komma redan i v28 el tidigare... Men nu har vi iaf snart kommit till v29 så jag hoppas på åtminstone v32-34 får vår del!
  • mugglesfan

    Yasmin: jag fick höra av en läkare (el var det BM) att när man väntar tvillingar får man inte gå över 40 veckor, man blir sk "överburen" tidigare. Så mer än 40 ska du nog inte gå iaf Vi har också funderat på Jonathan men ett namn vi har bestämt om det blir pojkar är Axel. För tjejer har vi ett gäng förslag, inget som är klart.

    Love: jag tycker det är så häftigt att magen kan växa så mkt och sedan återgå till sin storlek. Det tror man inte när man tittar på sin mage nu.

    jenpuh: härligt att tappen verkar ha hämtat sig (den kan tydligen göra det har jag förstått). Vila mkt nu så stannar de kvar längre. Min BM är på mig varje gång om att två st barn väger så mkt mer än ett och det tillsammans med extra tyngd av fostervatten gör att trycket mot tappen blir extra högt - därför hjälper det att vila och lägga sig ner för då tynger det inte lika mkt mot tappen.

  • mugglesfan

    Just det - att jag hamnade i denna tråd ist f juni-tråden var att vårt första BF var 31/5. Och sedan trivdes jag så bra med er tjejer här! Och som sagt, jag lär ju ändå inte föda i juni så...

  • mugglesfan

    Ni som ev åker på snitt: tänkte skriva ifall ni inte redan vet att "snittade" barn ofta rosslar en del när de andas när de kommit ut. Detta beror tydligen på att de ofta har en del fostervatten kvar i lungorna eftersom det inte har pressats ut så som det blir för barn som ska passera den trånga förlossningskanalen. Det kan vara bra att veta och vara förberedd på tror jag, så man inte blir orolig.

    På förra ul låg tv 1 (Ada) med huvudet neråt men jag har en känsla av att de vänder sig runt lite då och då. Tycker man känner sparkar både neråt och uppåt ibland. Jag tycker också det är svårt att känna vad som är vad ännu (alltså vilken kroppsdel som putar ut). Har ibland känt ngt hårt genom huden och funderat, hmmm kan detta vara ett böjt ben? Näe det är jättesvårt

Svar på tråden Precis fått reda på att vi väntar tvillingar i maj 2011!!!