Inlägg från: mugglesfan |Visa alla inlägg
  • mugglesfan

    Precis fått reda på att vi väntar tvillingar i maj 2011!!!

    Jag håller helt med er om att tjejnamn eg är mkt lättare då det finns så många fina. Men denna gång så var det lättare att bestämma sig för killnamn just för att vi hade färre att välja på

    FrökenJo: My och Liv är de jag kommer på nu. Men Gry och My blir kanske lite väl likt? 

    Love: jag har nog inte lika ont som du (men jag har ju inte kommit lika långt) men jag känner likadant. Har mkt ondare i fogarna på natten än på dagen - på dagen känner jag i princip ingenting. Gå långt kan jag inte för då får jag sammandragningar, så det har jag inte gjort på länge nu. Men av att röra mig som vanligt får jag inte alls ont i fogarna. Däremot vaknar jag till ibland på natten när jag legat länge på ena sidan och måste vända mig för att det gör för ont i den fogen. Som tur är kan jag fortfarande ligga på rygg så det avlastar lite. Jag har lagt en extra bäddmadrass i sängen vilket gör det ännu mjukare, det kändes bra för fogarna. Och sedan sover jag med en kudde mellan benen, för annars får jag ont i mittfogen också.

    Yasmin: jag tror det var helt rätt beslut! Som du säger, nu är bebisarna viktigast och jobba kan vi göra resten av livet sedan. Bara förra veckan jobbade jag fulltid utan problem men idag kände jag att jag faktiskt inte är  sjukskriven utan anledning. Var nämligen inne en kort sväng till jobbet för jag hade året utvecklingssamtal inbokat sedan en tid. Så vi hade det i en dryg timme, sedan stod jag och pratade med några kolleger och vi bestämde oss för att äta lunch och efter det så kände jag plötsligt den där obehagliga tyngdkänslan i magen och den blev hård, så det var bara att åka hem direkt och lägga sig i soffan. Skulle mao aldrig ha fixat att jobba denna vecka ut, även om vi inte hade fått skrämskottet tidigare i veckan. Vad fort det gick utför!!!

  • mugglesfan

    Love: skickar all min sympati! Ja visst är det för jäkligt att ha så ont. Jag hade skitont i framfogen i natt, jag vaknade av det och kunde inte somna om på en stund. Tur man är sjukskriven och kan ligga och snarka till 8.30 Maken min är så snäll så han både lämnar och hämtar på dagis - han tycker att jag ju är sjukskriven och ska ligga så mkt som möjligt.

    jenpuh: våra tvillingar ligger -15% och -5% mot en enling men allt under -25% är tydligen inget att oroa sig för. Och jag har förstått det som att vikten mer spelar roll för om de har lätt för att behålla värmen när de kommer ut. Dvs de kanske får ligga på en värmekudde i början men det är ju inte så farligt. Det är ju värre om de kommer tidigt pga lungmognaden inte har kommit så långt då.

    Idag är jag i v30, tjohoooo!!!! Delmål 2 fixat. Nu hoppas jag att de vill stanna till v34. Men jag känner att jag blir sämre i rask takt. Svullnaden i händerna har ökat rätt mycket, bäckenontet blir värre på nätterna och minsta lilla promenad/rörelse gör magen stenhård. Men men, nu ska jag vila järnet så får vi hoppas på det bästa.

  • mugglesfan

    jenpuh: lycka till med förlossningen! Du är ju nästan i v34 så det är nog lugnt att de kommer nu!! Jag som trodde mina skulle bli först till att komma...

    Ni som skickat in sjukintyg till F-kassan - vart ska det skickas? Till inläsningscentralen i Östersund? Jag hittar ingen info om detta på deras hemsida

  • mugglesfan


    Här är min magbild från v29+3, lite suddig men har ingen bättre just nu...
  • mugglesfan

    Ah, jag hittade infon förresten...

  • mugglesfan

    Parzzon: hej jag väntar också enäggs, vet dock inte vilket kön (vi ville inte veta). Jag är på samma status som Yasmin när det gäller fixandet av grejer   Har även en dotter på 3,5 år.

  • mugglesfan

    yasmin: ja 1,5h på badhuset skulle def varit för mkt för mig så du är i gott sällskap! Var hos BM idag och sedan en sväng till ett köpcentrum (ICA Maxi mm) och det var på gränsen. Fick stenhård mage och "tyngdkänsla" när jag var påväg tillbaka till bilen. Men jag var bara tvungen att komma ut och se lite folk! Häckar ju mest hemma här hela tiden nu... Moa har varit sjuk sedan i lördags och min mamma är här och "vabbar" så att maken kan jobba, själv skulle jag aldrig orka ta hand om henne hela dagen. Speciellt inte nu när hon är pigg igen.

    Ang svullnad: det som hjälper bäst är att dricka mkt vatten (flera stora glas på förmiddagen och flera på eftermiddagen). Plus övningar för att trycka ut vätskan ur cellmembranen. Handledsskydden hjälper inte mot svullnaden i sig utan är bara till för att du inte ska skada nerven i handleden permanent.

    Love: hur har TUL gått?

    ErikaMaria: fin mage!

    Nu har jag SF-mått på 33 cm (v 29+4) och midjemåttet är 104 cm (egen mätning). Tydligen har jag rikligt med fostervatten, dvs båda barnen har det, så antagligen är magen lite onödigt stor (dvs borde varit mindre om jag haft normalt med fostervatten). Hoppas min livmoder klarar av att hålla dem inne ett tag till!

  • mugglesfan

    jenpuh: stort GRATTIS!!! Vad härligt att höra att de andas själva och ligger på värmebädd (=slipper kuvös). Vill gärna se bilder! Det låter så hoppfullt att de verkar klara sig så bra redan i v33!!!

    Yasmin: jag var hos en primärvårdsrehab där jag fick låna handledsskydden och fick även en broschyr om övningarna (jag kom ju nästan ihåg dem från förra gången men bra ändå...). Jag kollade broschyren och de kallas "pumpövningar". Sökte på det och hittade följande dokument: http://www.liv.se/sidkat/11213/Karpaltunnelsyndrom%20-%20arbetsterapeutiska%20%C3%A5tg%C3%A4rder.pdf - sök på "pumpövningar" så hittar du en bilaga med bilder och allt.

    Jag fick instruktioner att de ska göras 10 st varje timme men det glömmer jag ju såklart. Jag brukar göra 20 st när jag kommer ihåg vilket är på eftermiddagen/kvällen, när jag märker att jag svullnar. Så jag kanske gör bara ca 60 st per dag och det hjälper!

    FrökenJo: mina vänder sig hela tiden utan att jag märker det alls! Kan bero på att de har så gott om fostervatten och är ganska mini (-15% resp -5%). De är små cirkusartister och jag har ingen aning om hur de ligger mellan varven  

  • mugglesfan

    Jag tror vi har behov av mer vätska både för att vi har extra mkt fostervatten (eftersom det är två) och extra mycket blodvolym i kroppen. Fostervattnet byts ju ut hela tiden, så det kräver säkert en hel del vätska från våra kroppar. Jag har aldrig druckit såhär mkt i hela mitt liv förut, det känns som att jag inte kan dricka mkt nog...

    Love: vilka fina siffror! Du, du kommer nog får åka hem nästan på studs med dina. När de närmar sig 2,5 kg så tror jag de kan hålla värmen själva, så du behöver kanske inte ens stanna på neo(?). Ja nu är krämporna definitiv här   Men jag känner några enlingsgravida som  haft jättemycket krämpor hela graviditeten (typ hemska foglossning och behövt gå med kryckor el spytt i 9 mån och behövs läggas in på sjukhus med dropp etc) så med tanke på det har vi klarat oss ganska bra härinne tycker jag. Och nu är det bara upploppet kvar!

    Själv funderar jag på att åka in och fika med mitt jobb idag, får i så fall bli dagens aktivitet. Efter BM-besöket igår tog jag en tur till ett köpcentrum för ett ärende och det var på gränsen tyckte magen. Den blev stenhård och fick tyngdkänsla så det var bara att gå försiktigt tillbaka till bilen (med myrsteg) och åka hem och vila. Inte mkt man orkar med nu...

Svar på tråden Precis fått reda på att vi väntar tvillingar i maj 2011!!!