Inlägg från: mugglesfan |Visa alla inlägg
  • mugglesfan

    Precis fått reda på att vi väntar tvillingar i maj 2011!!!

    Vill bara säga: ni som har tunn skiljevägg (=enäggs) - se upp om magen växer jättefort på bara ett par dagar! Åk gärna in för kontroll om det känns som att huden stramar. Det kan vara för mkt fostervatten. Ju tidigare man fångar det, desto bättre (tänker på det andra paret).

    För mig hände detta runt nyår men vi hade ju RUL inbokat veckan efter så jag nöjde mig med det. Men man ska inte invänta en kontroll tex 2v bort utan åka in så snart man misstänker att ngt är fel. (Jag hade på känn att detta inte var bra...)

  • mugglesfan

    Vilken vecka är vi alla i? Jag är i v21 (20+1 idag). Jag vet att vi har listtråden men då ska man in där och sedan räkna i huvudet...

  • mugglesfan

    Själv har jag tränat på gym (normalt tränar jag friskispass och spinning + joggning) fram till v17 då jag blev förkyld. Målet var att träna tom v20. Men nu vågar jag inte tills jag ser hur det gått på tisdag (ny UL-kontroll på Östra här i Gbg).

    Det är ju min tredje grav (fast grav nr 2 slutade med MA) så jag kanske är lite större än en tvillingmamma som har sin första grav(?). Vilken skillnad det är iaf! Innan op kändes det som att jag var i v30 med min dotter och jag var ju bara i v20, tänkte också "hur ska detta sluta".

    Jag mätte min mage innan op och då var den 98 cm på tjockaste stället (lade måttbandet vid naveln). Efter op är den nu 92 cm... Vad har ni andra för mått?

  • mugglesfan

    Förresten var det som ngn skrev landstinget och inte f-kassan som betalar sjukresorna (det var läkaren som nämnde F-kassan så det gjorde mig förvirrad, trodde han hade koll).

    Och ja, det var skönt att det gick bra med op. Nu får vi hoppas att de mår bra tills åtminstone v28 (gärna v30+). Nya komplikationer kan ju tyvärr tillstöta...

    Vi hade tänkte beställa tvillingvagn efter RUL om allt sett bra ut. Nu vet vi inte om vi vågar. Tänker just nu att vi väntar tills efter kontrollen nu på tisdag men då kanske jag känner att vi väntar tills efter kontrollen veckan därpå... Känns inte som att man kan räkna med ngt tyvärr.

  • mugglesfan
    FrokenJo skrev 2011-01-17 13:23:34 följande:
    Hej allihop!

    Jag bara funderar lite... Det är full rulle i magen rätt ofta tycker jag och ibland bara lite småbuffar sådär. Tycker ni att ni kan känna skillnad på vem det är eller att det är den ena eller båda? Jag skulle så gärna vilja veta hur mina ligger och om det kan vara någon hjälp när man känner efter. Jag TROR att jag känner två för det är mer bubbligt och överallt samtidigt ibland, jämfört med när jag "bara" hade en liten son därinne. Men, det var ju trots allt tre år sedan så minnet bleknar väl om ni förstår hur jag menar.
    Jag tycker det är jättesvårt att veta exakt om man inte vet från UL hur de ligger. Nu senast fick vi veta att båda lagt sig i säte och det trodde jag absolut inte, hade känt den enas sparkar högre upp på magen, så jag trodde den låg med huvudet neråt. Där ser man!

    Jag har känt av min ena mer än den andra, sparkarna från den till vänster är mkt tydligare, jag vet inte vad det beror på. Antingen ligger de olika i magen el så är det för att det är den som varit störst hela tiden.

    Jäntan: vi var och klämde på vagn i söndags men det lutar åt Babyproffsens eget märke och den hade bara 3 lev.tid (om den inte fanns i lager), så vi avvaktar lite. Hade vi haft obegränsat med pengar så hade vi kanske köpt UJ men det känns inte motiverat nu iom att den är dubbelt så dyr. Vi har en spjälsäng (Moas gamla) och tänkte lägga tvillingarna i samma till en början, har hört att de sover bättre om de får sova ihop.
  • mugglesfan

    Fina magar, ska ta kort på min snart och lägga in! Visst är man stor redan... Har en kollega som väntar sitt första och hon ligger 5v före mig eg men jag är redan större...

  • mugglesfan
    Love83 skrev 2011-01-21 14:45:44 följande:
    mugglesfan jag tycker också det är svårt att veta vem som sparkar och hur de ligger, jag känner mycket till vänster sida men ochså mycket sparkar mot mitt underliv och rumpa ibland känns det som en fot ska titta ut väldigt obehagligt då jag nästan kissar på mig ibland.

    dom kan väll busa runt och lägga sig hur som ett tag till vet inte när det börjar bli alldeles för trångt.

    Hur går det annars med dig mugglesfan? mår du bra?+ är du mycket orolig eller känns det bra? kram
    Var hos BM i onsdags för första gången (missade min ordinarie tid när jag var i Huddinge i v20) och enl henne kan de vända sig länge till än. Hon menade att de kan krypa ihop som till en boll och snurra runt även om det ser trångt ut på UL.

    Jag mår bra! Jag var lite orolig i tisdags, tyckte magen spände så där igen. Men i onsdags så mätte min BM mitt SF-mått och då ligger jag exakt på tvillingkurvan (se här: www.niomanader.se/content.asp), var ju mitt emellan v 22-23 och hade 25 cm. Idag går jag in i v23, jippieee!  Jag och maken räknar ner nu så att vi förhoppningsvis klarar v28+ (alla läkare varnar oss för att vi nog kommer få föda för tidigt pga de problem vi haft).

    Men själv mår jag super, har inte ont ngnstans. Ok, har ju rätt mkt flytningar vilket gör att jag får lite små sår i underlivet då och då, men det får man stå ut med
  • mugglesfan
    Love83 skrev 2011-01-23 10:58:45 följande:
    hej alla ser att det pratats lite om förlossningen, jag är rädd, har haft bra förlossningar med mina barn, men är skit rädd nu när det är två. Får se hur bebisarna ligger på tisdag ska på ul igen men känns som om dom flyttar runt hela tiden.

    Jag känner att jag skulle vilja ha ett fast datum då bebisarna kommer då ovissheten är så läskig, vi bor 10 mil från närmaste sjukhus och går mitt vatten då finns det inte en chans att hinna till förlossningen. Är även rädd att förlossningen ska gå över i ett akut snitt och att man inte ska orka efteråt. Ja mycket funderingar hela tiden
    Men du, visst kan vattnet gå och sedan kan det dröja innan det händer så mkt mer. Nu är ju du omföderska men förhoppningsvis hinner ni.

    Jag är väldigt glad att vi bor i Göteborg och har Östra (spec-förlossningen) bara 30 min bort. Förra fredagen tex fick jag mastodontsammandragningar och var tvungen att åka in för att kolla, men de kunde inte förklara det. Tappen var opåverkad och de avtog sedan, men det var jätteläskigt! Tänk om vi hade bott 20 mil från närmsta förlossning som de gör uppe i Norrland...

    Jag hade en jättebra förlossning med min dotter Moa och drömmer om en vaginal med dessa två också. Jag vill verkligen inte föda med snitt helst. Men nu när vi haft så mkt problem så är mitt största fokus att de kommer ut efter v28 och att de mår bra! Sedan får de lappa ihop mig bäst de kan
  • mugglesfan

    love: då verkar du också ligga på tvillingkurvan Jag har en avlägsen bekant som fick problem med sammandragningar i v21 redan och hon blev sjukskriven med "aktiv vila" (dvs hon får endast gå upp på toa och äta, annars ligga) och hon är nu i v26-27 ngnting och det har gått bra hittills. Hon har fått ngt medel mot sammandragningar också och tappen växte till sig lite igen efter det. Så vila hjälper!!!

    Enl vår läkare i Huddinge är det "lugnt" om de kommer i v30 och du har ju inte så långt kvar tills dess, men så klart vill man hålla dem inne så länge det går.

  • mugglesfan

    Jag tror inte alls på skrock BM mätte hjärtljuden i onsdags och de varierade ganska kraftigt på samma barn bara under ett par minuter (hon trodde att de levde rullan därinne). Rör de på sig och sparkar tex så stiger hjärtljuden direkt.

    Jag fick väldigt fint och tjockt hår när jag väntade min tjej Moa och jättefina naglar och hy också. Nu tappar jag nästan inget hår alls igen, så jag tror helt enkelt att det är så min kropp reagerar på att vara gravid. Dock tror jag att vi väntar två tjejer men vi har inte tagit reda på kön, vi väljer att spekulera lite till Men det där att tjejer skulle ta mammans skönhet tycker jag låter lite taskigt och det stämde iaf inte på mig.

Svar på tråden Precis fått reda på att vi väntar tvillingar i maj 2011!!!