Inlägg från: mugglesfan |Visa alla inlägg
  • mugglesfan

    Precis fått reda på att vi väntar tvillingar i maj 2011!!!

    Yasmin: jag gav en utskrift av den kurvan till min BM Hon jobbar ju på spec-MVC och träffar tvillingmammor ofta. Jag tycker det är konstigt att deras kurvor i datorn inte har detta också, jag menar sååå ovanligt är det inte.

  • mugglesfan

    Yasmin: det är inte karpaltunnelsyndrom då? http://www.akademiska.se/templates/page____29225.aspx Detta har jag och det bör man kolla upp med sin barnmorska! Gör man inget kan det bli kroniskt (dvs i det fall att det är karpaltunnelsyndrom - du kanske inte har det).

    Jag vill jättegärna amma MEN: jag hade inte mjölk så det räckte till min dotter ens så hur ska det gå med 2 Och om de kommer för tidigt antar jag att de inte kan suga ordentligt och har väldigt små munnar så det har svårt att få tag. Jag vill iaf försöka pumpa ur bröstmjölk så de kan få immunförsvaret. Jag hoppas på att jag kan amma litegrann iaf! Typ amma ett par ggr/dygn och ge flaska resten.

  • mugglesfan

    Nu är vi klara med vårt nya sovrum och inflyttade och klara! Och tvillingarnas rum är tomt och ska bara fyllas med spjälsäng och lite annat smått och gott.

    Jag går in i v28 på fredag så jag har gott hopp om att klara mig dit Tänk, det visste man inte för 7v sedan när operationen var... Fast nu ska jag inte säga för mkt, ul-kontroll på onsdag. Jag hoppas att allt visar sig vara bra. Jag tycker magen har växt oroväckande fort sista veckan men ni andra har väl också ökat rätt mkt i de här veckorna va? Och jag låg ju på tvillingkurvan i onsdags... * nojig* Herregud, jag känner mig som om jag är i v35 minst så stor som magen är!

  • mugglesfan

    Jag känner att jag får sammandragningar så fort jag går en lite längre sträcka (typ 500 m). Jag ska börja gå ner lite i tid denna vecka och sedan kommer jag att sluta jobba helt v30, ska faktiskt bli skönt!

  • mugglesfan
    YasminH skrev 2011-03-01 08:50:32 följande:
    Det skulle kunna vara detta eftersom det har kommit nu när jag börja svullna upp pga vätska i fötter och händer. Ska kolla med läkaren, ska dit på fredag....

    Det kan vara den varianten som försvinner efter förlossningen. Som tur är så är det inte så illa att jag tappar grejer o så men det sticker till och känns som högra handen inte är helt med i matchen...

    Har du en akutare variant?
    Nej jag har inte en akutare variant, snarare lättare än vad du beskriver. Men grejen men KTS är att det accelererar om man inte gör ngt. Så att du har domningar är inte alls bra, om dessa beror på KTS. Att ha domningar kan nämligen leda till kroniskt tillstånd som måste opereras (dvs att nerven i handen blir skadad). Du bör få kollat upp detta snarast och få handledsskydd att sova med och övningar att göra så att svullnaden i händerna minskar. Jag vill inte skrämma dig men du ska nog ta det på allvar. Visst försvinner det efter förlossningen men det kan ju vara många veckor dit...
  • mugglesfan

    Nej mina sammandragningar gör inte ont som tur är, jag tror också att det är det man ska vara orolig för. Jag får bara så att magen drar ihop sig och blir hård. Men iom att jag är omföderska ska jag tydligen vara extra försiktig så att inte livmodertappen öppnar sig "i smyg" utan att jag märker det, så jag tar varje sammandragning som en uppmaning att vila (och maken är på mig konstant också).

  • mugglesfan

    Yasmin: bra att du pratade med BM! Jag hade som du förra gången jag var gravid - fingrarna blev som tjocka uppspända prinskorvar precis som du beskriver och gick inte att böja fingrarna helt heller. Denna gång är det inte lika allvarligt förmodligen för att jag tog tag i att skaffa handledsskydd tidigare. Ett annat tips är att dricka MYCKET vatten varje dag!!! Paradoxalt nog minskar det vätskan i kroppen. Förmodligen för att när du dricker mkt vatten späder du ut salterna i kroppen (och det är ju salt som binder vätska) så att du kissar ut mer vätska. Pröva det också är mitt tips. Det är ju jobbigt att springa på toa hela tiden men värt det ändå...

    Love: vi är på ul varannan vecka. Men jag tror att man normalt är det endast tom v30 fast i vårt fall vet jag inte om de vill följa upp oss längre än så, ska fråga idag. Skönt att dina två redan är 1700 gr!!!

    Ska skicka in ny magbild snaaart

  • mugglesfan

    Tillbaka från ul: våra twins väger ca 900 gr båda två (850 + 880) så de ligger otroligt lika. Allt såg bra ut med fostervatten, fosterrörelser etc. Livmodertappen 4,8 mm så lång och sluten. Nästa kontroll om 2v, sedan får vi se om det är sista el om de fortsätter kolla oss efter v30. *glad*

  • mugglesfan

    Yasmin: jag tror inte du kan känna om livmodertappen börjar korta sig, iaf inte på annat sätt än att du får förvärkar el typ som mensvärk bak i ryggen. Känner du av sådant ska du kontakta spec-MVC/förlossningen och höra med dem om de tycker du ska komma in. Min BM sa det till mig sist - de kommer inte att tycka att vi är nojiga iom att vi bär på tvillingar. From v34 stoppar de inte ens förlossningen för att de tycker att det är ok för barnen att födas då. Och min läkare i Huddinge (som opererade mig) sa att "v30 är ju lugnt" så allt över v28 är bra (v28 på fredag för min del.

    Just det förresten, våra hade vänt på sig så att den jag kallar för Ada låg längst ner med huvudet neråt och Beda låg lite högre upp med huvudet uppåt. Förra gången var det tvärtom. Jaja, bara den längst ner ligger med huvudet neråt så är jag nöjd (vill gärna ha en vaginal förlossning).

    Love: har du långt till förlossningen el? Du var ju orolig för att inte hinna tänkte jag på...

Svar på tråden Precis fått reda på att vi väntar tvillingar i maj 2011!!!