Inlägg från: mugglesfan |Visa alla inlägg
  • mugglesfan

    Precis fått reda på att vi väntar tvillingar i maj 2011!!!

    Love: oj! Äter du dubbel dos Niferex? Shit pommes frites. Bra med hjärtljuden dock, låter ju normalt och bra!

  • mugglesfan

    Hej jag kan inte lägga upp ngn bild på min mage, antagligen för att den blir över 2MB hur jag än gör.

  • mugglesfan

    Lyckomia: nej det funkar inte, har redan testat. Bilden blir större än skärmen i Paint och gör jag den mindre blir det liksom inget av magen kvar att visa. Dessutom blev den ännu större efter omsparning i Paint (2,9 ist f 2,2 MB). Försökte ladda ner Picasa för att lättare editera bilden där men av ngn anledning funkar det inte att installera det just nu.

    Får försöka igen på hemdatorn där jag redan har Picasa.

    Irriterande med denna begränsning - vilka digitalkameror tar inte bilder som är större än 2MB???

  • mugglesfan

    Bra tips Lyckomia! (Jag hatar Paint och är inte så bra på det). Nu ska vi se. Bilden tagen v17 (16+2):


  • mugglesfan

    love83: jag kan inte se dina bilder, är det bara konstigt på min dator?

    Jag har nu precis gått in i v19 och de senaste två dagarna har magen växt ngt otroligt mkt. Vi ska på RUL nästa vecka men jag har börjat oroa mig för att magen växer så okontrollerat för att jag har för mkt fostervatten (ett symptom man kan få av TTS). Är det ngn av er andra som har upplevt det så, att magen helt plötsligt har blivit mkt större på bara några dagar? Det är tom så att maken fascinerat säger "den växer!" så han ser det också. Är lite nojig...

  • mugglesfan

    FrokenJo: jo det vet jag ju eg, jag har ju fött ett barn. Men man blir så nojig nu med enäggs... Men om din mage också växte mkt i v19-20 så känner jag mig lugnare, jag är precis i v19 nu.

    Love: vad otäckt med värkarna! Bra att tappen var opåverkad dock.

  • mugglesfan

    Nu kan jag se bilderna, vilka fina tvillingar!!!

    Hur har det gått för dig Love?

  • mugglesfan

    Idag på rutin-UL fick vi reda på att ena tvillingen har väldigt lite fostervatten och den andra lite för mkt, så det är hög risk för TTS. Vi är nu inbokade på Huddinge sjukhus på måndag för bedömning om det går att göra en laseroperation för att bränna några blodkärl. Det kan hända att det inte går, och då dör förmodligen minst den ena

    Min moderkaka ligger i bakvägg vilket ska vara en fördel för laserop, så ni får hålla tummarna.

    Vi måste resa upp till Huddinge (som är enda stället i Sverige som gör denna behandling) eftersom vi bor i Gbg. Läkaren sa att vi skulle få reseersättning från F-kassan bara vi sparade alla kvitton. Ringde F-kassan nu och de sa att ngn sådan ersättning finns inte Låter jättekonstigt tycker jag - läkaren som stöter på detta med jämna mellanrum borde ju veta? Vi kan ju inte välja liksom, behandlingen finns ju inte här i Gbg

    Nu är iaf risken att 1) en av tvillingarna dör 2) båda dör 3) en av dem dör i magen och den andra får neurologiska skador

  • mugglesfan

    Lyckomia: vad fruktansvärt! Lider verkligen med er.

  • mugglesfan

    Hej, här är jag! Tillbaka från Huddinge och operationen gick bra! Våra små älsklingar klarade operationen och när det första mest kritiska dygnet gått och läkaren tittade med UL så kunde det inte sett bättre ut. Före op hade ena tvillingen ingen synlig urinblåsa (tyder på för lite fostervatten) och ingen synlig hinna (hinnan ligger klistrad runt tvillingen pga för lite vatten) och dygnet efter såg man urinblåsan tydligt vilket betyder att "systemet" med njurar osv kommit igång igen. Op gjordes i tisdags och igår gjordes ytterligare en undersökning innan vi fick åka hem och då såg det normalt ut för båda tvillingarna med fostervatten osv.

    Nu ska vi på kontroll varje vecka för att följa upp så det inte ballar ur igen. Vi får tydligen förbereda oss på en tidigare förlossning är normalt med tvillingar för oftast blir det så för dem som drabbats av TTS. Vi får vara glada om vi kommer till v30.

    Jag måste säga att läkare (den berömde Sverker Ek, googla TTS i Sverige får ni se massor av träffar) var helt fantastisk! Tänk att det går att operera inne i livmodern utan att skada barnen och utan att sätta igång en förlossning!!!

    Dock var där ett par samtidigt med oss med exakt likadan situation. Hon var i v22 och opererades ca 6h efter mig och tyvärr klarade sig ingen av deras tvillingar utan hon blev tvungen att föda fram dem.

Svar på tråden Precis fått reda på att vi väntar tvillingar i maj 2011!!!